Тикаджии вие сте.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Тикаджии вие сте.
Аз се размислих/не съм сигурен в правотата си/,но ЕКСКЛУЗИВА е разработка върху УИНАРА и като ги съпоставиш двата модела по диаметър в основата/най-долният прешлен-този в ръката ни/,УИНАРА е по-дебелак .Нещо такова ми се върти в кратуната и евентуално от там да идва проблема.Аз като го счупих моя ,ставаше идеално от по-малък по дължина телескоп прешлен от УИНЪР.Нещо не го обясних като хората ,но примерно 8-ми прешлен от 10-ката ЕКСКЛУЗИВ се равняваше на 6-ти от УИНАРА /9 м./
Панимаиш 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Дааа от Уинара колената стават на Тиката но не е препоръчително,защото заклинването е много по малко..Например на Тиката колената ако се заклинват по 15см. с коляно от Уинър се заклинва 10см. и се сещате кво може да се получи...
Гога ,може да поспорим бате ,щото тва ми беше проблем на кратуната
То не беха мерки и теглилки -мани ,мани 

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Ми може...От личен опит знам.Вкарай едно коляно Уйнър на обратно в Тиката и пемери колко стърчи,и след това премери това на Тиката и ще видиш голямата разлика..Не спорим че не става,но не е за предпочитане...На Тиката стават колена и от Микадо,но са по къси...

Докато си купих оригинала на ЕКСКЛУЗИВА ,направих 3-4 излета с прешлен от УИНАРА
А ги знаеш мойте излети
Незабравай ,че имаш удебеляване в основата на всеки прешлен и в случая лъже външен с вътрешен диаметър 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всичко е ясно, но как се мие тая пръчка, ако не се разглобяват двете най-мръсни секции?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Точно такива са ми плановета.Ама Уинера по възможност ще е 9-каrevox написа:Ако сравняваме Ексклузива с другите директни на Тика,за реката няма по добър,заради лекотата му.И другото важно нещо за всички Тики е,че има части за тях.Моето мнение е-за река Ексклузив,а за язовир Уинер.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега bkd какъв е минималния грамаж на плувката която можеш да изхвърлиш с 10-ката?
Че аз със 7-ца малко трудно изпъвам линията с 1 гр.плувка.
Че аз със 7-ца малко трудно изпъвам линията с 1 гр.плувка.

При тихо безветрено време може и 1.5 гр. плувка да се ползва ,ако съм на затворен водоем .Иначе на река не падам под 2 гр. 

slavi253 написа:колеги как се вади 2-3 кг риба с директен телескоп ми е много чудно
Е тва ще е трудно ама зависи от рибата,зависи и от пръчката.Аз имам един Mавеr "winner 2000" 6m и с него без ластик на панчерево на платеното вадех сомчета по 2-3 кг.Но сега имам TICA адвенчър пак 6м и с нея дори и с ластик не знам дали ще мога да извадя риба над 1,5 максимум 2 кг.

-
- кандидат преподавател
Тиките /директните/ не са за риби,по-големи от кило,кило и половина.Те не са за рекорди,те са за чудесен релаксов речен риболов в планината,където рядко ще ти клъвне кефал или скобар над кило,че да създаде проблем с ваденето.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
10лв при вносителя, 12лв при Калоян
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.