Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Царевица vs Протеиново топче
Модератор: sapuna
- CERRUTI
- сериозен играч
Колега ribarq така е но защо колеги които питат по темите(темата) получават подобни отговори за който писах?Какво лошо има да се каже рецепта на всеослушание?Все пак е форум,как може за захранка за монтажи,места(водоеми) и много други да се пише свободно а за топчетата да е някаква мистика,то рецептата на топчетата е по тайна и от рецептата на Кока-Кола...ribarq написа:колега да си питал някой за някаква рецепта , та така си се набрал ?CERRUTI написа:Абе не мога да ги разбера тея колеги с тайните рецепти за топчета-"аз си ги правя ама няма да кажа","аз знам рецептата на гошо,на пешо ама няма да кажа"...е закакво въобще се обаждате тогава...по риболовния канал на седмица дават поне по 2-3 рецепти за топчета,и какво вашите топчета са вълшебни....и не са като на французите....българска работа ..."Да ама аз съм се мъчил 3месеца за да открия тая рецепта..."е какво???някои колеги за да стигнат до водоеми си трошат колите и после пак дават тука инфо...ако е по ваща логика защо да дава инфо за водоема знаеш ли колко му излезна ремонта на колата???Дръжте си там топчетат(ТОПКИТЕ) на Пешо краба,Жоро амура,Киро сома и т.п.
Вие подигравате ли се какво??Аз(майстора)знам вълшебната рецепра ама не казвам,еми тогава за какво въобще се обаждаш,по добре излажи че ловиш с купешки отколкото да дразниш колегите....Така доказвате че майсорлъка ви е само в топчетата,и ви е страх че ако някой лови на същата стръв може да излезе по голям майстор.......
п.с.-Сега само чакам да видя "майсторите" на кулинарията(не на риболова)какви определения ще почнат да ми лепват.....
аз който и да съм питал за рецепти на пр. топчета го правя на лични и съответно получавам каквото искам ! смятам че един рибар сам може да си направи сполучливи топчета ,като експериментира собствени рецепти , , Просто трябва акъл,търпеливост,и много свободно време за експерименти .....ще ти дам пример преди 2 седмици си натаркалях 4-5 кг топчета за 3 дни ! направих си сам рецептата намерих си съставките , сложих ароматизатор шокобан и подсладител, но ..... когато месех микса си бях с едни приятели и си дънкахме водка и кола , както си приказвахме и изтървах чашата с водка с микса....викам си езък за парите дето съм дал , изсипах си и колата вътре .... и си викам квото стане![]()
![]()
след 4 дни съхнене , реших да ги пробвам на платен гиол , с приятели . те хващаха на червей и царевица шаранчета от 100 гр до 1,800гр... аз метнах само една въдица на мойте топчета като използвах повдигач на Prowess удара ми бе на 40 тата минута от хварлянето на стръвта във водата ...... 4 кг шаран ! ГОЛ
Така че направи си сметка за какво става въпрос ! някои ако иска да му кажа рецептата да ми пише и няма проблем , не си мисли че сме стиснати![]()
и това за водката с колата е самата истина , някои да не си мисли че преовеличавам .... имам свидетели

В форума има нещо като "Задругата на точето"

п.с.-А защо си ги чакал да съхнат,французите за да стегнат топчетата ги пускат в горещ фритюрник за окло минута,после ги сушат с кърпа и са готови...
- ribarq
- сериозен играч
CERRUTI написа: п.с.-А защо си ги чакал да съхнат,французите за да стегнат топчетата ги пускат в горещ фритюрник за окло минута,после ги сушат с кърпа и са готови...

Не си ли се замислял защо някой не ти казва рецептата за топчета си

- CERRUTI
- сериозен играч
Едва ли....не е нужно,производител търговец може да не каже рецепта но ще си направи реклама с марката....ribarq написа:CERRUTI написа: п.с.-А защо си ги чакал да съхнат,французите за да стегнат топчетата ги пускат в горещ фритюрник за окло минута,после ги сушат с кърпа и са готови...:):):) аз ги варя в тенджера ! просто след варенето ги оставям на кърпите да съхнат 4 дни а тези за захранка дори и повече , за да се втвърдят повече , защото на мястото на което ще ловя с тях има и раци , ако не мога да отида за риба в следващите дни след направата и съхненето ги слагам в фризера да се замразят (така се запазват )и ще са пресни когато ги искарам
![]()
Не си ли се замислял защо някой не ти казва рецептата за топчета сиА ако е производител на самите топчета и е на пазара
![]()
![]()
как ще ти каже рецептата която е най сполучлива ???? От това се правят пари , затова според мен не всеки ще ти каже някоя добра и готова рецепта ! това е лично мнение