Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
venci72 написа:раздавам тия са от 2 пъти малки са ама едио ходене ми излиза 20 30 лв нема да ги пуснем

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- вече хвърля и на тежко
КОЛЕГИ,за мен лично риболова на скобар е не6тото което ме кара да се чувстжам РИБОЛОЖЕЦ.Моето мнение е че този вид риба не е за всеки.Аз лично го гоня от 11г. и всеки пат мисля , че има какво о6те да се уча,по нашият край го ловим на места кадето перото ти лази и да има далбочина поне 2м.храним основно с хляб и бял червей.и когато се сабере повярвайте ми се стои денонощно естествено през ноща на ампула най големият ми успех е 84 бр. за денонощие като килограми 39.450 това е което искам да споделя с вас за скобича ами на слука
искам 365 дена в годината да съм за риба
-
- кандидат преподавател
Може и на дъно,но според зависи
Не знам за Дунава,колега,много ми е далече.Но "на дъно"съм хващал само веднъж скобар - на р.Арда,край Дяволския мост,в землището на гр.Ардино.Да си призная,бях сгазил лука - ловях едновременно с две въдици-ма просто се изкуших,не можах да се сдържа.Едната - с подвижно олово,другата - с хранилка,пълна с мачкана среда от бял хляб.С по една кука и стръв -бели червеи.Основно кълвеше мряна,но не бяла,защото в Родопите такава няма.В един момент,на въдицата с хранилката,извадих 30 см скобар-беше си клъвнал нормално,закачен за устната.Е ми,изпулих се - наистина никой не го лови така.След новото замятане с хранилката,извадих мряна,но след нея още един скобар-маломерен.До края на риболова клъвна на това "дъно"и трети скобар,който обаче се откачи непосредствено до брега-беше май доста голям.Значи,не е било случайност-възможно е да има и такива дни.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Може и на дъно,но според зависи
пробвай с фидерINCUBUS написа:Не знам за Дунава,колега,много ми е далече.Но "на дъно"съм хващал само веднъж скобар - на р.Арда,край Дяволския мост,в землището на гр.Ардино.Да си призная,бях сгазил лука - ловях едновременно с две въдици-ма просто се изкуших,не можах да се сдържа.Едната - с подвижно олово,другата - с хранилка,пълна с мачкана среда от бял хляб.С по една кука и стръв -бели червеи.Основно кълвеше мряна,но не бяла,защото в Родопите такава няма.В един момент,на въдицата с хранилката,извадих 30 см скобар-беше си клъвнал нормално,закачен за устната.Е ми,изпулих се - наистина никой не го лови така.След новото замятане с хранилката,извадих мряна,но след нея още един скобар-маломерен.До края на риболова клъвна на това "дъно"и трети скобар,който обаче се откачи непосредствено до брега-беше май доста голям.Значи,не е било случайност-възможно е да има и такива дни.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
-
- новобранец
От мен !
Dotuk написа:Хахахах, не не колега.Просто плувка , тежест и бяла тройка.Мяташ и по течението, скобара направо удря на голата кука.Лично аз не вярвах , но..... в този край всички така ловели. И е мнгоо резултатно.
Ще Ви издам една тайна от Пловдивските скобараджии !
В големия студ, намирате пасажа и мятате на малка гола ЗЕЛЕНА торйка, на изтичане , плувка - по-тежка- зависи от характеристиките на реката в която ловите, търсят се относително по-дълбоките места.
Следи се много внимателно "пътуването" на плувката - при най малкото задържане и/или потапяне се прави засичане и дай Боже- класическа борба- ако ли не- презамятане и т.н.- Да няма "корем" по време на "пътуванетото" на плувката.
От мен Успех !

- RiverFisher
- новобранец