Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- 1000n
- разбира нещата
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Ей добре бе, dobria1!dobria1 написа:то може и 20 метра да е и гацата ти да стои на 3-5 или който си там метър си избереш1000n написа:, пък и там където спират корабите е над 10 метра и с тези седмици и осмици, дори и да имаш гаца с хляб на дъното, червеят ще бъде на метри от хляба и ефект от гаци и ловене по такъв начин(на плувка с директен) ми изглеждаше губеща кауза, освен ако не ври и кипи от риба(виж на зеления фар е по-плитко - 8 метра и там е вече друга история)! Та затова и питах какво е положението там!
![]()
![]()
![]()

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В обедната си почивка се разходих до моста в Бургас. Вадат по някоя дребна и средна илария/платерина
-
- вече хвърля и на тежко
На какъв метод ги вадят и колко често, че имам две излишни дози в хладилникаkkiryazov написа:В обедната си почивка се разходих до моста в Бургас. Вадат по някоя дребна и средна илария/платерина

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
По средата на моста ги вадеха на дъно, а в края - където е платформата един ги ловеше на потапяща бомбарда. За една разходка + малко зяпане, онзи на плочата хвана 2, а тези в началото извадиха 2 риби като отивах и още няколко ( едната си беше добра) на връщане. Имаше и хора на плувка, ама докато минавах нищо не хванаха.
-
- вече хвърля и на тежко
А такааааа ! В неделя съм с бомбардите подбрани за платеринките ... големи.kkiryazov написа:По средата на моста ги вадеха на дъно, а в края - където е платформата един ги ловеше на потапяща бомбарда. За една разходка + малко зяпане, онзи на плочата хвана 2, а тези в началото извадиха 2 риби като отивах и още няколко ( едната си беше добра) на връщане. Имаше и хора на плувка, ама докато минавах нищо не хванаха.

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
-
- научил се да хвърля
Преди няма и 5 минути се връщам от Аспарухово. От 10 до към 14:00 само 4 попа.. илария никва! От 100тина човека видях само двама който имаха по 1 малка илария. Не знам просто.. жива трагедия
Свърши иларията колега, тя няма да яде цяла зимаГеорги Вутов написа:Преди няма и 5 минути се връщам от Аспарухово. От 10 до към 14:00 само 4 попа.. илария никва! От 100тина човека видях само двама който имаха по 1 малка илария. Не знам просто.. жива трагедия

Зарганолог
-
- научил се да хвърля
Как ще е свършила ... то сега нали преди да се "зазими" трябва уж най много да яде ..
Ами то стана 2 месеца се зазимява,лятото водата беше 30 градуса,като стана 25 почна да взема сериозно...сега водата е около 14 градуса,не че е много студена но разликата е голяма..от сега нататък ме съмнява да има резултатни улови на кефалови.Но в крайна сметка това си е мое мнение по наблюдения от предишни години.
Наслука!!!
Наслука!!!
Зарганолог
-
- научил се да хвърля
днеска се разхождах из морската градина в Бургас и ми направи впечетление че по цялата плажна ивица имаше рибари - търсиха илария/платерина на дъно - не се приближих да видя резултатите , но може някой колега да сподели!
все пак чух че през седмицата са взимали доста , така че това обеснява многото рибари днес!
по време на разходката видях 2ма да извадят риби но ми се видяха дребнички ...
все пак чух че през седмицата са взимали доста , така че това обеснява многото рибари днес!
по време на разходката видях 2ма да извадят риби но ми се видяха дребнички ...
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Днес с колегата ivalpetkov бяхме на Илия Бояджиев и положението беше трагично...Сутринта духаше много гаден западен вятър,който после поутихна,но рибата така и не се появи.от 6:00 до 12:00 нито една илария...Даже до 11 часа нямахме удар
Колегите от външната страна хващаха някоя друга иларийка на дъно,но на бомбардите не искаше да пипне даже...В 11:30 един зарган ме спаси от капото
но не можа да ме задържи на кея и се прибрах
Та до обяд един зарган и това е.При колегите които се връщаха от юг положението беше същото...мислеха си,че ще спасят положението на Илия Бояджиев но уви.

- ivalpetkov
- разбира нещата
да ,истина е...направо трагедия....ааа значи все пак онова ,което ти гонеше бомбардата като си тръгвах я е настигнало
хи,хи е не сме капо де-аз с 3 попчета а ти с един зарган
хи,хи ,хи.хората с тапичките на дъно вадеха чат пат но това не е моя стил ха ха,май май ще консервирам въоръжението за зимата вече с тънка смазка ама за втори път вече за 1 седмица и пак съм на морето 

Настигна я
Като тръгвах морето беше тава,нямаше грам вълничка,но нямше следа от риба...Утре пак ще се ходи някъде,че тея две дози с черви пари съм давал за тях,а си стоят
Някой ако има данни за риба на юг от бургас,може да сподели,няма значение илария,платерина,зарган 

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
На моста в Слънчев беяг днес само 2 Иларии... Колегите казаха че от миналата неделя не е дало...

-
- вече хвърля и на тежко
Днес на моста същата тегава работа .. Мъка ! .. Май рибата си отиде вече, сега е време за паламуда. Вчера се дочу, че давало към Ахтопол на чепаре.