МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Don4o_62 »

Съдя по река Чая.Реката е малка и много бистра,във вировете е черно от риба.На кълбета седи :D ,но на нищо не взема.Абсолютно.Даже и бяга като метнеш плувката в купа.Така,че и на Марица ще е същото предполагам.Сега още ще я караме на,помниш ли едно време :lol: .Пък не остана,още малко и на всеки ще дойде неговото време :D .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

В неделя водата ниска и сравнително бистра, обаче нямаше слука нито на Реката нито на Оризаре. :(
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Днеска бях из въпросните дебри, ама какво да ви кажа, водата беше много ниска, много бистра, температурата и беше 9 градуса около 15:30 се покачи на 10 градуса, но резултат нямаше.
Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Сега се връщам от 6-я,отдоло,надоло,нагоре,все едно няма риба,но дребосъка е излезъл на плиткажа и скоро ще има раздвижване и на по големите риби,така че точете тройки на блесни и воблери,че нашто време идва :D
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

И аз бях за около 2 часа по реката зад гребната (Пловдив) и взех че хванах 2 рибета.По едно на час :D

Изображение

Изображение
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Пак е добре :wink:
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Аз отскоро се запалих по риболова и тук във форума се опитвам да попивам като гъба. По специално се старая на спининг. Даже имам уловена щука от Оризари. На едно и също място хванахме 3 щуки и то все през месец. Сигурно и някой друг си го е набелязал за свое, но както и да е. За 3 поредни ходения все там ни кълвеше, а след това вече не й беше времето предполагам. Поне така се успокояваме... Всичко навсичко първите 3 ходения Октомври до Декември както казах през месец удари по една щука. От голяма към малка вървяха. Но предвид факта, че си пази територията щуката това е нормално. Най-малката беше 35 см. някъде. Налагал съм я до обувката и стърчеше 10-тина санта (47ми номер нося), така че е на око.

Та нека се върна на темата. Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг? Сега както са разчистили е по-удобно за ходене, докато преди трябваше да нося мачете освен пръчката. Заканил съм се откакто започнаха да чистят. Сега не съм виждал никого там, а и до вчера, както се казва, бучаха ония големите машини да заравняват и да бутат дърветата.
Рибата е риба, когато е в тигана!
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Колега,пробвай!Върти се риба по Марица и то в рамките на града.Кефал,Щука че и соме може да удари,от хищниците.Инъче карабалък,алай и мрянка.Места бол...около адата,под моста на ВХВП,зад гребната,баба рада....По-трудничко е на реката ама не и невъзможно и според сезона.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Shag написа:Аз отскоро се запалих по риболова и тук във форума се опитвам да попивам като гъба. По специално се старая на спининг.
Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг?
Привет колега.В момента положението е такова,че има много малка вероятност да ти удари качествена риба.Но няма невьзможни неща,всичко се случва на реката.Сега в момента най много да изльжеш някоя малка щука или кефал.За сом е рано да се говори,но това не значи че няма да има изненади в хубавите сльнчеви дни.Распер и костур почти не вьзможно да се хване на този етап.Но това не пречи да си правиш разходки из реката,човек не знае кога ще му се усмихне щастието. :wink:

п.п Не искам да те разочаровам,но такава е моментната картина на реката.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ники не го плаши колегата :D ,ако не ходи няма да хване,сега е момента на изненадата докато е малка водата.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Разбира се, че трябва да се ходи. Няма да правим като оня с тотото я, дето забравил да пусне фиша. Както и да е, просто не съм много запознат и затова искам да получа по-достоверна информация.

@beis - Не ме разочароваш просто трябва да знам какво да очаквам. Пък и винаги като забие отвътре нещо скача. А да не говорим, че като нямам очаквания ще е по-сладко. Тъй като ми е по-близо Адата от там мисля да пробвам. Към края на седмицата ще споделя какъв е резултата.
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

beis написа:
Shag написа:Аз отскоро се запалих по риболова и тук във форума се опитвам да попивам като гъба. По специално се старая на спининг.
Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг?
Привет колега.В момента положението е такова,че има много малка вероятност да ти удари качествена риба.Но няма невьзможни неща,всичко се случва на реката.Сега в момента най много да изльжеш някоя малка щука или кефал.За сом е рано да се говори,но това не значи че няма да има изненади в хубавите сльнчеви дни.Распер и костур почти не вьзможно да се хване на този етап.Но това не пречи да си правиш разходки из реката,човек не знае кога ще му се усмихне щастието. :wink:

Е распера не е чак толкова невъзможен,попринцип....Ама рибата в момента още не се е раздвижила и е трудно да ти удари каквото и да било качествено.
Иначе привет и от мен колега.Аз от 2 години ходя по-сериозно по реката и досега най-голямата ми слука е един распер към 2-те кила.Но пък имам и една изпусната риба 20+ ....Като взе на 0.40 основно(на голяма каракуда) и взе да развива със скорсотта на Юсейн Болт и докато се опитам да я овладея за 2-3 минути скъса.Има ги и такива дзверове по Марица.Тъй че трябва само търпение и много желание,защото на реката,особено със спининг много от излетите са валат...
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Привет. Аз с валата съм се примирил. Тръгнах зимата за да свикна на въртенето, воденето на въдицата и всичко въобще. Въпреки това имах слука с една заблудена, най-вероятно, щука.

Не ходих по Марица както бях споменал заради валежите и странното застудяване. Но за сметка на това ходих на Правище.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

ribata92 написа:
beis написа:

Е распера не е чак толкова невъзможен,попринцип....Ама рибата в момента още не се е раздвижила и е трудно да ти удари каквото и да било качествено.
Иначе привет и от мен колега.Аз от 2 години ходя по-сериозно по реката и досега най-голямата ми слука е един распер към 2-те кила.Но пък имам и една изпусната риба 20+ ....Като взе на 0.40 основно(на голяма каракуда) и взе да развива със скорсотта на Юсейн Болт и докато се опитам да я овладея за 2-3 минути скъса.Има ги и такива дзверове по Марица.Тъй че трябва само търпение и много желание,защото на реката,особено със спининг много от излетите са валат...
Колега,ribata92 става вьпрост за спининг.Незнам колко сериозно ти ходиш по реката и това,че си пернал един распер не значи нищо.Миналата година имам над 100 валата на марица. :wink: А и не само аз,слука сьщо имам но това не значи,че като хвана си казвам тази риба е супер лесна.Всичко ми е до болка познато.Времето което сьм го прекарал на реката за мен не е загуба на време.Това са уроците на река от които трябва да си извадиш поука.Да си кажеш кьде сбьрках.Да потьрсиш причината пьрво в теб.Дали си избрал привилното място,примамка,проводка,нивото на водата и куп други неща.
Нещата от които зависи един успешен риболов.Всеки изпуска и лови рибата на живота си.
Миналата година аз сьщо я изпуснах,но тази ми е на ред да я хвана,ако е рекьл господ. :wink: Сам казваш,че много от излетите сьс спининг са валати,така и аз ти отговарям,че няма по голям кеф от това да ти удари риба с прьчка в рька.Всеки сам избира как да си доставя удоволствие,това е моя начин-спининга. :wink: Не сьм от хората които дьржат да хванат риба на всяка цена,но за сметка на това знам как да си доставям удоволствие.

п.п Пьлно щастие няма. :wink: :drinkers:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Малко инфо да ви дам за Марица, голямо ниво и много мътна, за температурата незнам защото не съм бил там, само се обадих да питам :wink:
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”