Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
avus
новобранец
новобранец

Re: Зарган и илария

Мнение от avus »

Здравейте, малко инфо за Ной и иларията около него. Вторник - от 9:00 до 13:00 двамата с баща ми на дъно от пясъка - 1 хубава илария и 9 дребосъка (боклуджа), но поне ядеше с хъс. Времето ветровито, вълната ти пречи дори да опънеш боша, обираш-обираш.
Днес (т.е. Сряда) от 8:30 до 14:00 пак двамата с родителското тяло - 17 иларии, почти всички едри, боклуджа много малко....пак на дъно, времето идеално...лек (незабележим) южняк (S-SE 5-7km/h), морето тепсия. Обаче рибата много плаха... искаше дебнене, чакане... нов червей през нула време. Трима колеги влязоха с надуваема сива лодка (ако четат: Поздрави! ) пред буната на Ной...стояха поне 3 часа... излязоха с 2 чернокопа и 1 карагьоз. На буната...5 човека с 55 въдици... от пясъка буната изглеждаше като таралеж... да се затъкнат дано!! Човек неможе са стъпи там... все едно им е бащиния. Ако тези колеги четат: "Морето е голямо, но нека си правим място по малкото останали хубави места за риболов". Място-места... повторения - сори, ама така ми дойде отвътре. Сетих се и за буната на Слънчев ден... колко хубаво беше доскоро... а сега вече..."Частна собственост". ЯЗЪК!
Наслука на всички, утре може да се спусна към вълнолома... пък каквото сабя покаже.

П.С. - Дано "сабята" е Зарган-ска сабя :wink:
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Аз пък я наскубах(заргана)яко...Само,че на о.Самотраки.Много риба -много нещо в това море бе. :shock: :lol:
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

pluv4o написа:Аз пък я наскубах(заргана)яко...Само,че на о.Самотраки.Много риба -много нещо в това море бе. :shock: :lol:
Това острова под Александрополис ли е,даи малко инфо-километри,ферибот от къде цени хотели места за риболов доста колеги ще се заинтересуват според мен километрите от Варна не са повече от 500 щом до Тасос където съм ходил са 700.Не знам само дали не трябва да се пише в темите за Гърция.Чакаме с нетърпение :!:
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Имам достоверна информация,че днес след обяд са пребили иларията от вътрешната страна на "Траката". Някой ще се похвали ли? :?: :?:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
stoistoi
новобранец
новобранец

Мнение от stoistoi »

Днес след обяд на плажа Кабакум (Ной) много слабо, поне при мен, една илария. Това от 13:00 до 16:30. Колегите, които са били там преди обяд имаха по петнадесетина риби. Няколко пъти видях скачащи над водата заргани.
и най-умния си е малко прост
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Няколко пъти видях скачащи над водата заргани.
И на вълнолома е било така.Доста риба се е взело от 15,30ч. до 17,20ч.,ама пак си траете. :wink: :wink: :wink: И без това през почивните дни ще е пълно с народ..... :D :D :D :D То,не остана много време ,'щото рибата "на скорост" се придвижва на юг. ВЕрвайте ми!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

чуруликпенчо написа:Имам достоверна информация,че днес след обяд са пребили иларията от вътрешната страна на "Траката". Някой ще се похвали ли? :?: :?:
Ще се похвали ма........другата седмица :wink: Ако не сте ти и още шепа съвестни колеги,до сега да съмразпродал всичко :wink: :?
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
charlitobg
новобранец
новобранец

Мнение от charlitobg »

Привет на Рибарската банда. За сведение на колегите АЗ СЪМ РИБАР а не ловджия. За мен къква риба се лови няма значение само КЕФФФ да дава. Толкова разеснение :D Сега по същество. От вчера до днес на Тюленово на плочите 37 заргани но днес следобет се появиха много медузи и ми И.....ха майката :D Иначе и ДЕЛФИНИ имаше. Утре може по на близо да се пробвам.Лошото че се разваля времето . Дано задържи още някой друг ден. На слука
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Каде са плочите мартина перката паметника?
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Добро утро, след малко тръгвам за Шабла, може би след обяд и утре съм на споменатите по горе плочи. Може да се срещнем с някои от форума, ще бъда с един зелен Нисан-Примера. Наслука на всички днес. А за вчера на вълнолома след обяд са имали по няколко заргани само. Такива дето само се хвалят че са хванали ги знам,ХВАНАХМЕ МНОГО АМА ВЧЕРА.
Пашата обича смелите.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Вчера реших да използвам един от последните хубави дни на циганското лято и бегом към моренцето с колегата и съфорумец Onzinasi. Разбира се южно от Бургас. Морето беше просто картинка-толкова тихо и равно отдавна не го бях виждал, жалко че не носих със себе си фотото. Направи ми впечатление и това , че за разлика от други дни нямаше никакви лодки обикалящи за паламуд и ченокоп. Резултата от риболова с плаваща, а по-късно с потъваща е те тва-22 заргана и още толкова попчета.
Изображение
Както забелязвате за разнообразие и за около 1,5 ч. понадрусах и малко попчета. А това е разгърнатата застроена площ.
Изображение
Имаше и таквиз мазнюхи
Изображение
Изображение
Повече подробности от споменатия колега, че мене ме чака едно ударно варене на три казана матриял и трябва да загрявам.
П.п. само да не ми мине котка(и митничар) път, че едни акцизи взели да скубят от хората, не ти е работа...
Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 9:00 pm, променено общо 1 път.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Чурулик, просто не знаеш какво изпускаш-добре осолени и препържени пролетни попченца с хайвера в тях+пресен чесън и бирчок. Фантазия!
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Днес ще има ли новини от вълнолома..утре мисля да съм един от лудите,които ще отидат за риба в това време..няма как сезона свършва,а и свободното време е кът.
Зарганолог
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

И аз мисля да ходя.При това още от 3-4 ч.Мисля да пробвам на плувка първо а като се развидели да видя какво правят зарганките.Лошо че не съм ходил скоро сутрин......ама то ще си покаже.
Както казва зетът - като отидем там .... ще видим :D .
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Да не забравиш и блесната..аз ще намина към 6:15
Зарганолог
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”