МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
burg
разбира нещата
разбира нещата

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от burg »

Някой скоро да е ходил около Пловдив :?: :smt023
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

И понеже никой не ми отговори, реших на место да проверя как са нещата :D :D :D Вятъра, който на моменти бая се усещаше ме караше да се замислям :smt017 :smt017 дали има смисъл да се разкарвам :evil: Накрая не издържах - към 13.30 нарамих багажа, метнах се в колата и оттам на реката. Местото се знае от повечето съфорумници ,така че ще го познаете от снимките
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето какво бе нивото- ниско и цвета на водата-все още мътна:
Изображение
Фърлях какви ли не дървеса, джелеза, силикони, само дето нямах желирани бонбони ,ама без резултат!Изображение
Поне изпробвах новите ми творения през зимният период :D , оказа се-че се държат добре в реална обстановка и ще ги пускам в боя :smt117
Изображение
Изображение
На отсрещният бряг имаше трима колеги ,които хвърляха на перо ,но и те без успех :smt093 :smt093 :smt093
Времето неусетно измина и докато се усетя замалко да закъснея -трябваше в 18.00 да съм на другият край на града . Беж към верната дружка:
Изображение
Изображение
Една бърза самоснимачка макар и без риба:
Изображение
и газ към Пловдив :lol: :lol: :lol:
Това ми е инфото :!: А на всички вас за днешният велик празник Благовещение- :drinkers: :drinkers: :drinkers: Наздраве :!: :!: :!:
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Готини снимки на едно страхотно място. :wink:
Хубава разходка си направил макар и без слука,но така или иначе ния сме свикнали с това. :) :wink:

п.п Истинските спинингисти не ги пречупват валатите. :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

beis написа: п.п Истинските спинингисти не ги пречупват валатите. :wink:
E, това е самата истина :D
Ники, имаше един лаф навремето "Тъпи - но упорити"-дано отговаряме само на второто :lol: :lol: :lol:
За тази година, този пореден валат ми е вече между (10- 20) ходене .Спрях да ги броя.Няма смисъл -няма и да е последен :mrgreen: Все някога ще имаме и слука :smt117 :D Успех на всички :smt023
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

burg написа:
beis написа: п.п Истинските спинингисти не ги пречупват валатите. :wink:
E, това е самата истина :D
Ники, имаше един лаф навремето "Тъпи - но упорити"-дано отговаряме само на второто :lol: :lol: :lol:
За тази година, този пореден валат ми е вече между (10- 20) ходене .Спрях да ги броя.Няма смисъл -няма и да е последен :mrgreen: Все някога ще имаме и слука :smt117 :D Успех на всички :smt023
Мерси за точното, инфо. Аз мисля утре да направя един валат,ама малко по-нагоре. Всеки спинингист прави валати,ама като има хубава снимка с риба,валатите се забравят. :idea: Точно на това место миналото лято,някои приятели забравиха за валатите. Ходене му е майката. На слука на всички. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

danev69 написа: Ходене му е майката. На слука на всички. :smt023
УСПЕХ и на теб Коце, дано да ковнеш пак някоя пъстърва :D и драсни някой ред да кажеш как е било :smt023 :smt023 :smt023
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Местото се знае от повечето съфорумници ,така че ще го познаете от снимките

Е това място пък не го знам, къде е това колега?
Вчера се поогледах за някое и друго място по реката в рамките на града (Пловдив), направо ми се доплака, като видях какво се случва след като фирмата по почистването на коритото си свърши работата. А така хубаво беше обрасла реката и бяха надвиснали върбите но нищо все пак в рамките на града коритото трябва да е чисто.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ходя всяка седмица там,НО.... знаете резултата щом мълча :lol: .Последния път, оня ден по точно в горния края нещо завъртя след воблера но какво,що нямам идея,някоя щука сигурно.Есента закачих една доста голяма там и да се разскача до брега и си отиде.Има риба там,но е трудна,трябва да стъпваш като балерина,иначе усещат и бягат.Нещо Коцето издава фронта,не го виждам на неговото място :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Don4o_62 написа:Ходя всяка седмица там
Дончо ще свиркам, ако случайно те видя, барем да се запознаем :D :D :D
Понеже Sharko54 пита за местото- това е преди "баба Рада" където е насипан пясъка :smt006
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Мерси колега, прословутата баба Рада, от година и повече не съм ходил там, честно казано като видях дигата се позамислих но стълбовете с жиците нещо ми се видяха непознати. Преди месец мислех да мина от там но ми казаха, че имало много колеги които търсят алай и реших да не ходя да им преча. Между другото в началото на миналата седмица ми казаха, че още ловели алаите там, което ме учуди имайки в предвид топлото време. А сега, като гледам щом ги няма рибарите явно рибата вече не е там (може би са дошли щуките и са я разгонили) :D .
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

В долния край винаги има хора ловящи алай,но в интерес на истината не съм видял никой да извади и една риба,а няколко пъти целенасочено седях и гледах.Може и да взема,но на моменти,не знам това не е мой риболов,само споделям.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Все пак да уточня,за новоизлюпените маришки рибари,че мястото на къщичката на "баба Рада" е на около километър по-надолу,а точно нова място беше по-известно,като стрелбището/имаше ловно такова на отсрещния бряг/,а сега като сепарацията,която благодарение на усилията на колегата Петър и някои други негови съмишленици,не работи вече повече от година и не руши брега на реката в т.нар. ВОДОДАЙНА ЗОНА на гр.Пловдив.
Виждам,че доста хора/без да ми се обидят/ отиват на риболов без да имат абсолютно никакво понятие от това какъв е сезона,дали сега рибата е в дълбокото,каква е температурата на водата и къде по това време биха били рибите,които евентуално ще се ловят,а това е разликата м/у упоритостта и.........Последното място на което бих отишъл да хвърлям воблери по това време на годината е това,но.......всеки си има глава на раменете,пък и валатът си е негово право.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Последното място на което бих отишъл да хвърлям воблери по това време на годината е това,но
И аз така мисля, но вчера пак извъртях един класически Маришки валат в търсене на баба щука - от 9 до 13 часа на Марица след това до 16 часа на Оризаре, какви ли не воблери,блесни и дори удар нямаше.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

явно е рано още да се ходи на риба :) много е студена водата по марица. Вчера ходихме с компания до баража на с. Маноле. Обиколих доста добри места и накрая само едно костурче което беше по малко от показалеца ми :D естествено пуснах си го и продължих да обикалям. На около километър от баража има едно много добро място. Висок бряг,а отдолу водата тихаааа :D имаше един колега които беше метнал на тапа за сом или щука (квото доиде) и с другата пръчка мяташе за кефал на земен,ама без успех. Застанах до него и взех да мятам на грозд от шарен бял червей,но отново без успех ... Явно ще трябва да се почака още поне 1 седмица :)
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

burg написа:това е преди "баба Рада" където е насипан пясъка :smt006
Колега Аксел, цитирам това което съм написал за да докажа , че не съм подвел никого къде са правени снимките ми, а напротив , смятам че съм спомогнал за това да ориентирам новоизлюпените маришки рибари- които ти така наричаш сигурно включвайки и мен в това число. Няма лошо :!: :!: :!: Налага се отново да те цитирам- всеки си има глава на раменете- с която може да направи преценка за човека, който дава определения на хората без да ги познава -/без да ми се обидят/ отиват на риболов без да имат абсолютно никакво понятие
Точно такъв Оптимист миналата седмица на същото место закова една щука на 17 гр. клатушка.
Спирам до тук, за да не вкарвам повече нотки на негативизъм :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”