ЗА ИЛИ ПРОТИВ МИКРОВИРБЕЛА

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

ЗА ИЛИ ПРОТИВ МИКРОВИРБЕЛА

Мнение от Dedy »

:?: :?: :?: :?:
Здравейте колеги,
как мислите, задължително ли е ползването на микровирбел на линията при риболов с директен?
Според мен е препоръчително да се монтира при риболов на река (особено ако се лови на бял червей). В спокойни води, ми се струва, че микровирбела по-скоро би отслабил линията.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

слагаш ластик !
и може да си сигурен че линията изобщо не е отслабнала :)
но за сметка на това когато си с вирбел спокойно може да сменяш и куки и поводите за секунди :)
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

С 2-те ръце ЗА! 22 или 24-ти номер , даже напоследък ползвам двойни ролкови на Тубертини номер 24! Винаги слагайте вирбел , дори играе ролята на малък дропер без да наранява влакното.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Димитър Янчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димитър Янчев »

alcora
слагаш ластик !
и може да си сигурен че линията изобщо не е отслабнала
но за сметка на това когато си с вирбел спокойно може да сменяш и куки и поводите за секунди
Тук с колегата можем да поспорим (за ластика), но темата беше за вирбел :lol: :lol:
Лично аз поставям микровирбел чрез който избягвам оплитанията на основното влакно а също така те спасява и при закачки (като ще късаш) късаш само повода с куката до вирбела.
И наистина по лесно се борави спокойно може да си сменяш и куки и повод за секунди ТАКА Е :lol: :lol:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Колега alcora,
ластика е друга тема, имам два допълнителни връха на директния (8 м.) които не съм ползвал от много време, най-вероятно няма да ми трябват повече (ловя с жило). А от клуповете повода се демонтира без да е нужно да късаш и връзваш.
Колега Local,
сигурен съм, забелязал си че микровирбела при взела с повода значително го отслабва, а при доста фина линия това е от голямо значение. Иначе и аз ползвам двуролкови №22, но на OWNER.
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Без микровирбел мисля ,че се усуква и винаги ползвам дали със жило или ластик -но мнението ми не е миродавно :idea: Наслука :!:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Dedy написа::arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Колега Local,
сигурен съм, забелязал си че микровирбела при взела с повода значително го отслабва, а при доста фина линия това е от голямо значение. Иначе и аз ползвам двуролкови №22, но на OWNER.
Колкото отслабва вирбела , толкова отслабва и когато снаждаш влакната без вирбел :wink: , всичко е въпрос на умения и какви възли използваш! Винаги ползвам двойна пресукана осмица или както се изразява чичо Bobb Nudd - double overhand loop.

За вирбелите на Owner сме на едно мнение също в списъка на добрите мога да добавя тези на Preston Mini Match.

Тази година съм нямал късания дори с влакна от сорта на 0.08 , а винаги ползвам такива вирбелчета! Всичко е въпрос на умения. Аз лично съветвам колегите да слагат , но това си е лично мое мнение!

Поздрави на всички!
Клавиатура риба не лови!!!
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

На всичките линий съм си монтирал вирбели и мисля че е по добре с тях.Основното влакно не се оплита ,и смяната на поводите става по лесно.А за отслабването на линията не съм съгласен, защото и с поводи 0,08 ако съм имал късания те са на възела на куката. :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

категорично не.какви усуквания,какви пет лева.един не писа защо го монтира,каква роля играе.единствено слагам вирбел когато ловя с близалка,но там има причина,при близалката кордата се поусуква.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

георгиев59 написа:На всичките линий съм си монтирал вирбели и мисля че е по добре с тях.Основното влакно не се оплита ,и смяната на поводите става по лесно.А за отслабването на линията не съм съгласен, защото и с поводи 0,08 ако съм имал късания те са на възела на куката. :lol:
повода се сменя,и то лесно.ама повод 0.08 с който съм хващал риби си го късам и хвърлям.
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Колега butnik,никой не е казал че слага вирбег за да може да си прибира после веднъж вече използван повод.Аз също ги късам и хвърлям но новият се монтира много по лесно към вече добре балансирана линия и не губиш от сантиметрите на линията което е много важно(все пак говорим за риболов с директен).;Мога ли да те попитам тогава ти как хващаш повода към основното ,Сподели !!Може пък и ние нещо да грешим. :roll: :roll:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

фотото не е в мен да кача снимки,поводите ми са в класьор,вътре е направен по размери,имам всякакви навързани,за да го закачиш вътре трябва да е на клуп,и така си ги закачам за основното клуп в клуп.леко като прибутваш клупчетата едно срещу друго се и освобождават и може да го смениш.самия възел на клупа го правя като го прекарвам3-5 пъти,така възела става по-плътен и по-здрав,поводите за щека и директен ми са 15-20 см.и без вирбел линията пропада по-естествено.има и една джаджа на Stonfo за оразмеряване на клупчета,моя шаблон съм го направил на куковързвача,от задния му край.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

георгиев59 написа:Колега butnik,никой не е казал че слага вирбег за да може да си прибира после веднъж вече използван повод.Аз също ги късам и хвърлям но новият се монтира много по лесно към вече добре балансирана линия и не губиш от сантиметрите на линията което е много важно(все пак говорим за риболов с директен).;Мога ли да те попитам тогава ти как хващаш повода към основното ,Сподели !!Може пък и ние нещо да грешим. :roll: :roll:
мислиш ли,че като имам толкова турнири и ходя постоянно за риба с изтъкнати риболовци,ще връзвам какъвто повод ми падне.по-голямата част съм убеден ,че не знаят как и с какво да си хванат дълбочината.с удоволствие може да се видим на гребната и да ти покажа готовите ми дюзени и да споделя някои неща.
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

За това става въпрос
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

това са поводи за мач,класьора ми е колмик.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”