Празнично откриване на есенния сезон

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Празнично откриване на есенния сезон

Мнение от sestrata »

Сутринта станах в 4:00, набързо си изпих кафето и отпраших към Дунава. Бях намислил да ходя на Петров Камък, но ме посрещна ураганен вятър примесен с дъжд и реших да се отбия първо до буната на корабната да видя как е. Нямаше никой, явно колегите са се притеснили от времето. Заметнах дето си знам и докато приготвя всички въдици удари зверски на най-слабата - тая дето ми скъса повода преди няколко дни. Тоя път обаче му бях пуснал повече аванс. Поразходих го доста в тъмнината и накрая му се бялна корема пред мен. Загребах го с манчока, обаче тежко прасето и го сгъна като макарон. Като го издърпах на брега - малииии
Изображение
обувката ми като бебешка пред него
Изображение
Хубаво започна празника! :lol: През това време се развидели, гледам на върха на буната един колега вика за помощ, а пръчката му сгъната. Бягам с бореца и го боцнах - сом колкото мене дълъг. От там насетне риболовът продължи вяло с епизодични платички и таранки, ама на кой му пука :wink: По някое време се цъкнах за спомен
Изображение
В 16 ч отново имах здрав удар и разви доста аванс, но явно не беше закачен добре и си остана в Дунава. Вече удома си премерих и претеглих трофея - 6.100 кг 63 см.
Изображение
Айде на хаирлия да е есента все такива да ги вадим всички
Изображение
:lol:
Последно промяна от sestrata на Пет Окт 12, 2007 9:29 am, променено общо 4 пъти.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

бРАВО ЧЕСТИТО

Мнение от IVKOPIVKO »

БИ ЛИ споделил на каква стръв го удари и колко навътре.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Малай, малко го позагорих :oops: омачкан с пакетче нишесте ванилия. Дистанцията е около 30 м, но го казвам по усет, защото стана по тъмно и имаше силен вятър.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

браво. готина риба. поздраавления :lol:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Шарана е красавец,другия път сома да е твой.
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Честито колегаи да боже ссекимо такива прасета през есенния сезон :D
Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

snegk написа:Шарана е красавец,другия път сома да е твой.
Дай боже всекиму, и на теб да се връща с лихвите :lol: Юни месец не успях да преборя един такъв сом, затуй сега спя с "бореца" под възглавницата :lol:
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Хващай такива,чеи по големки,ама остави някоя и друга,че такъв мерак ме гони за дунавски риболов :wink: По-голяма слука следващия път :smt023
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

:)

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Красива риба! Браво :)
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Ivan Hadgiev »

браво колега, дали е късмет или майсторлък няма значение, трофея си е твой и заслужаваш похвала с грамота + каса бира изпита с приятели
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

:smt041 Браво! Много се кефя, когато някой тази година успее да хване нещо на Дунава.

sestrata, а рецептата ти за малай?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

sestrata написа:Малай, малко го позагорих :oops: омачкан с пакетче нишесте ванилия. Дистанцията е около 30 м, но го казвам по усет, защото стана по тъмно и имаше силен вятър.
Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Все така да ти върви , с такъв улов просто няма как да не стане празник !!!
Пък и нали всички ние "висим" покрай водата , точно заради тези моменти , в които всичко друго остава на заден план , това си е "жива магия" , а всички ние сме подвласни на нея ... !
Пък следващият път , защо не и сом , ред си му е !
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

GODzillata написа::smt041 Браво! Много се кефя, когато някой тази година успее да хване нещо на Дунава.

sestrata, а рецептата ти за малай?
Колега, основата е винаги 1:1 (по обем) едро смляно царевично брашно и вода. Като заври водата изсипвам брашното накуп без да бъркам и намалявам котлона наполовина. След няколко минути като се втвърдят стените на купчинката с дръжката на бъркалката правя дупка в средата да си бълбука и от там. И така нека си къкри - след 10 мин намалявам още котлона и бъркам 5 мин.
После го свалям и оставям да поизстине. След това почва мачкането и тука се слага каквото прецениш - аромати, кюспета и прочее. И да го оставиш натюр - пак няма да сбъркаш. Друг е чалъма обаче :lol: Тъй или иначе малая който ти остане след излет го прибираш във фризера. После като го размразиш става рехав, докато пресният е жилав. Като правиш система - ядрото правиш от пресния, не забиваш, а лепиш куките, а отгоре слагаш втори слой от рехавия. Ако нямаш рехав може да си забъркаш силно вонящи захранки на бисквитена основа - вършат същата работа. Абе целта е като тупне на дъното да се разложи лесно черупката и да са готови куките за засмукване... Ама не е за този раздел :lol:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

sestrata,
Браво и от мене - видях снимките,много са добри, а и шарана си го бива-яка борба е паднало.Това прави кеф,не е като да хвърлиш зад гърба си някой дребосък.Аз не отидох заради вятъра..ама привечер макар че духаше силно отидох.И нищо до тъмно.
Ама си изпробвах новата пръчка...като паднах из камънака върху нея !!..както бях предвидил че ще стане,та не посмях да стана сам ами колега дойде и ми подаде ръка за да не зяносам пръчката... (паднах най-горе на стръмното..и за малко да се изтъркалям до водата..)
Пръчката издържа,заклещена в камънака и аз върху нея..здрава тояга.
Беше бая тъмно - да не си бил ти дето ми подаде ръка ??
Ако е бил друг и чете форума искам да му благодаря, че дойде светна и спасихме пръчката
Мястото и на слизане и на качване е гадно - можеш се утепа...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”