Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Празнично откриване на есенния сезон
Празнично откриване на есенния сезон
Сутринта станах в 4:00, набързо си изпих кафето и отпраших към Дунава. Бях намислил да ходя на Петров Камък, но ме посрещна ураганен вятър примесен с дъжд и реших да се отбия първо до буната на корабната да видя как е. Нямаше никой, явно колегите са се притеснили от времето. Заметнах дето си знам и докато приготвя всички въдици удари зверски на най-слабата - тая дето ми скъса повода преди няколко дни. Тоя път обаче му бях пуснал повече аванс. Поразходих го доста в тъмнината и накрая му се бялна корема пред мен. Загребах го с манчока, обаче тежко прасето и го сгъна като макарон. Като го издърпах на брега - малииии
обувката ми като бебешка пред него
Хубаво започна празника!
През това време се развидели, гледам на върха на буната един колега вика за помощ, а пръчката му сгъната. Бягам с бореца и го боцнах - сом колкото мене дълъг. От там насетне риболовът продължи вяло с епизодични платички и таранки, ама на кой му пука
По някое време се цъкнах за спомен
В 16 ч отново имах здрав удар и разви доста аванс, но явно не беше закачен добре и си остана в Дунава. Вече удома си премерих и претеглих трофея - 6.100 кг 63 см.
Айде на хаирлия да е есента все такива да ги вадим всички

обувката ми като бебешка пред него
Хубаво започна празника!

В 16 ч отново имах здрав удар и разви доста аванс, но явно не беше закачен добре и си остана в Дунава. Вече удома си премерих и претеглих трофея - 6.100 кг 63 см.
Айде на хаирлия да е есента все такива да ги вадим всички

Последно промяна от sestrata на Пет Окт 12, 2007 9:29 am, променено общо 4 пъти.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
бРАВО ЧЕСТИТО
БИ ЛИ споделил на каква стръв го удари и колко навътре.
-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
:)
Красива риба! Браво 

- Ivan Hadgiev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
-
- ще става разбирач
- dimitar_
- сериозен играч
Все така да ти върви , с такъв улов просто няма как да не стане празник !!!
Пък и нали всички ние "висим" покрай водата , точно заради тези моменти , в които всичко друго остава на заден план , това си е "жива магия" , а всички ние сме подвласни на нея ... !
Пък следващият път , защо не и сом , ред си му е !
Пък и нали всички ние "висим" покрай водата , точно заради тези моменти , в които всичко друго остава на заден план , това си е "жива магия" , а всички ние сме подвласни на нея ... !
Пък следващият път , защо не и сом , ред си му е !
Колега, основата е винаги 1:1 (по обем) едро смляно царевично брашно и вода. Като заври водата изсипвам брашното накуп без да бъркам и намалявам котлона наполовина. След няколко минути като се втвърдят стените на купчинката с дръжката на бъркалката правя дупка в средата да си бълбука и от там. И така нека си къкри - след 10 мин намалявам още котлона и бъркам 5 мин.GODzillata написа:Браво! Много се кефя, когато някой тази година успее да хване нещо на Дунава.
sestrata, а рецептата ти за малай?
После го свалям и оставям да поизстине. След това почва мачкането и тука се слага каквото прецениш - аромати, кюспета и прочее. И да го оставиш натюр - пак няма да сбъркаш. Друг е чалъма обаче

sestrata,
Браво и от мене - видях снимките,много са добри, а и шарана си го бива-яка борба е паднало.Това прави кеф,не е като да хвърлиш зад гърба си някой дребосък.Аз не отидох заради вятъра..ама привечер макар че духаше силно отидох.И нищо до тъмно.
Ама си изпробвах новата пръчка...като паднах из камънака върху нея !!..както бях предвидил че ще стане,та не посмях да стана сам ами колега дойде и ми подаде ръка за да не зяносам пръчката... (паднах най-горе на стръмното..и за малко да се изтъркалям до водата..)
Пръчката издържа,заклещена в камънака и аз върху нея..здрава тояга.
Беше бая тъмно - да не си бил ти дето ми подаде ръка ??
Ако е бил друг и чете форума искам да му благодаря, че дойде светна и спасихме пръчката
Мястото и на слизане и на качване е гадно - можеш се утепа...
Браво и от мене - видях снимките,много са добри, а и шарана си го бива-яка борба е паднало.Това прави кеф,не е като да хвърлиш зад гърба си някой дребосък.Аз не отидох заради вятъра..ама привечер макар че духаше силно отидох.И нищо до тъмно.
Ама си изпробвах новата пръчка...като паднах из камънака върху нея !!..както бях предвидил че ще стане,та не посмях да стана сам ами колега дойде и ми подаде ръка за да не зяносам пръчката... (паднах най-горе на стръмното..и за малко да се изтъркалям до водата..)
Пръчката издържа,заклещена в камънака и аз върху нея..здрава тояга.
Беше бая тъмно - да не си бил ти дето ми подаде ръка ??
Ако е бил друг и чете форума искам да му благодаря, че дойде светна и спасихме пръчката
Мястото и на слизане и на качване е гадно - можеш се утепа...