За сафрид с лодка

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

За сафрид с лодка

Мнение от justinian »

Здравейте приятели,
Преди около година и половина си купих пластмасова лодка ЯЛ-4 и извънбордов двигател NISSAN 9.8 конски сили. Поради изключително натовареното ми ежедневие дълго време не успявах да открадна поне няколко часа за хобито си. На 06.09.2007 г. пристигна на гости мой приятел от Крумовград, заедно със семейството си и след дълги уговорки и увещавания на съпругите и децата на двамата ни бе дадена "зелена светлина" да отидем на риболов с лодката )) . Предполагам, че сте забелязали откъде е моят приятел ))). Човекът нямаше абсолютно никакви познания относно морето и морския риболов, но ентусиазмът му беше невероятен, затова реших да рискувам. Обясних му правилото "Капитанът е този който решава какво се прави в морето!!! Всяка негова заповед се изпълнява на мига, без да се задават никакви въпроси!!!" . След теоретичната подготовка му разясних как протича риболовът на сафрид и каква екипировка е нужна. През цялото време той попиваше всяка една моя дума.
На 07.09.2007 г. в 05,30 часа вече бяхме в морето с лодката и поехме курс към плиткача пред с.Равда. По пътя приятелят ми успя да заплете и двете спаталита, заедно с чепаретата. Тъй като имах предчувствие, че това ще се случи бях взел за всеки случай и два пръта на AWA-SHIMA , единият с макара Шимано, другият с макара ДАМ. Както и да е... Пред Равда заварихме доста лодки, които ентусиазирано търсеха пасажа със сафрид. Късметът на новобранеца споходи първо нас, по-точно приятелят ми. Първо ми каза, че е закачил чепарето на дъното и аз въобще не се учудих... Оказа се обаче, че е "натоварил" всички куки с едри, направо дебели сафриди. И се започна... Гол след гол... Няма да ви казвам, че аверчето оплита въдиците поне десет пъти, направо уникален екземпляр, от най-невинна ситуация правеше беля след беля... Ама какво да го правиш, приятел. И на всичко отгоре се оказа, че е устойчив на "морската болест". Рибата кълвеше стръвно и до обяд бяхме хванали половин каса едър сафрид. На няколко пъти вадехме само части от сафрид /Бат Милене сещай се!!! )))/... Излизаха и "хаймани"- много едри екземпляри сафрид, дракони и блеч / малък карагьоз/, хванахме и няколко едри хамсии. На няколко пъти около нашата лодка морето "завираше", явно леферът отдолу гонеше ятата сафрид и хамсия.
Този риболов върна детските ми спомени, когато с баща ми , вечна му памет, се връщахме с пълни каси риба. Бях забравил какво е удоволствието да извадиш 10 риби на един път и чепарето да заблести като гирлянда от коледна украса...
Крайният резултат- над половин каса много едър сафрид, изключително удоволствие от риболова и спомени за цял живот на приятелят ми ))).
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

tr

Мнение от mishel »

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво на майсторите, ами защо не пробвахте с чепарета за чернокоп и лефер?Жусти на море се ходи с всички такъми които имаш!Ако беше пуснал и чепаре за лефер, сега щеше да си направил зимнината, а кефът, кефа от риболова, нали знаеш, че кеф цена няма! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Бат Милене, имах всичко необходимо за улов на лефер в лодката. Прецених, че е по-добре да не хвана лефер, отколкото приятелчето ми да се осакати с голямото чепаре. Ти такъв екземпляр като него не си виждал, уверявам те ))). На няколко пъти залягах на дъното на лодката защото той гордо размахваше пред носа ми току-що уловен мощен дракон, да ми го покажел, представи си... :D
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=3920660

Позволих си корекция на линка пуснат от колегата Mishel,че инак не се отваряше.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

чуруликпенчо написа:http://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=3920660

Позволих си корекция на линка пуснат от колегата Mishel,че инак не се отваряше.
И какво трябваше да видим на този линк,че нещо не вдявам,има ли нещо общо с темата или не????????

А иначе най важното е че justinian си е направил кефа и е зарадвал приятел,с един риболов който ще го помнят и двамата май :lol: :lol: :lol:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

И какво трябваше да видим на този линк,че нещо не вдявам,има ли нещо общо с темата или не????????
Нямам идея какво има,не съм го гледал,но не се отваряше ,понеже колегата беше свързал изречението си с линка. Просто реших да помогна.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

justinian написа:Бат Милене, имах всичко необходимо за улов на лефер в лодката. Прецених, че е по-добре да не хвана лефер, отколкото приятелчето ми да се осакати с голямото чепаре. Ти такъв екземпляр като него не си виждал, уверявам те ))). На няколко пъти залягах на дъното на лодката защото той гордо размахваше пред носа ми току-що уловен мощен дракон, да ми го покажел, представи си... :D
Нямам думи !:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Някаква информация за сафрид северно от Варна.Ще правя излизане в събота може би.
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

т

Мнение от mishel »

на шабла го накасват сафрида около моста се гръпират лодките сътрин и следобед,ако ти се ходи до там,апак линка трябваше да е една снимка с риби но...yви
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Все пак ти благодаря,значи го има.Ще бъда пред Кабакум,а после ще дам инфо.За снимки,когато мога ще кача.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”