Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

СТРУМА+ГОРНИ ДЪБНИК
СТРУМА+ГОРНИ ДЪБНИК

Здравейте колеги,
първо искам да поясня, че ловя предимно на плувка във всички разновидности на този риболов (със и без макара). Много редко хващам спининга (ако примерно съм снощен и имам проблеми с фокусирането на плувката), а въдици за риболов на тежко отдавна нямам.
Струма - 06.09.07
Пристигам много рано на дефилето, имам инфо от приятел, че предишната седмица на това място скобара е вървял много добре. При огледа нещата не изглеждаха розови - в следствие на валежа в сряда, нивото на реката е повишено (с около 20 - 25 см. според мене) и е доста мътна. Въпреки това трябва да опитам, разпъвам и за половин час фитнес нямам пипане, което ще рече, че мястото "не работи" при тези условия. Следва обиколка на няколко изпитани места без какъвто и да било успех, но на последното (м/у двата моста на Черниче) набарах рибата - три замятания, три риби. На четвъртото, закачка и ПРАС върха на болото на две. Имам две възможности, мач на 4,50 и директен на 8 м., но тъй като не ми трябваше по-голяма дистанция избрах директния. Захранвам (за стръв и захранка използвах само хляб) и ги почвам.
Резултати: 12 скобара (само един приличен), доволно количество мряна и учудващо много кленчета (повечето дребни).
Рибата беше активна през целия ден и се получи приятен и динамичен риболов.
Уловът е продаден на пазара в Благоевград.
Горни Дъбник - 08.09.07
Ставам рано (намирам се в плевенски регион), навън дъжд, вятър, страшна работа и обратно в леглото. 10.30, вече не вали, кратка свръзка и тръгваме (трима човека с две коли). Пристигаме на язовира, изненади няма - УРАГАН, на "софийския път" и на "дигата" риболова невъзможен. След тежък половинчасов оф роуд пристигаме на място за което се предполагаше, че е на завет. Да ама не. Поради липса на други варианти разпъваме и започва мъката. За около два часа тежък физически труд с директния, нито едно кълване (за захранка и стръв - жито). Сменям тактиката, вадя от ръкава 300 гр. бял червей и започвам масиран обстрел с яката прашка. Резултатите не закъсняха, рибата си тръгна почти "гол след гол". Около 18 ч. времето се смрачи застрашително, и решихме да се оттегляме. Моите хора решиха да пробваме друг път, което се оказа голяма грешка - пътят представляваше низ от огромни ями пълни с вода, заобиколени от двете страни от почти допиращи се храсти. Някой ще ме пита защо пиша за излета в "успешни". Ами защото така успях да одера колата от двете страни, че май е за пребоядисване (моля, ако знаете лек казвайте). Пробвах да я пастирам на ръка, но ефекта е почти никакъв.
Резултати: в предвид метеорологичните условия уловът си беше съвсем добър, хванах шарена риба (бабушка, платика, каракуда, едър уклей, костур, кленчета от които 4 прилични и разбира се слънчаци).
Рибата е продадена на пазара в Плевен.
Последно промяна от Dedy на Вто Сеп 11, 2007 2:06 pm, променено общо 4 пъти.
Re: СТРУМА+ГОРНИ ДЪБНИК
Dedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Струма - 06.09.07
Уловът е продаден на пазара в Благоевград.
Горни Дъбник - 08.09.07
Рибата е продадена на пазара в Плевен.

БРАВО ЗА УСПЕШНИТЕ ИЗЛЕТИ!!!
Колега, върви ли рибата на пазара

Re: СТРУМА+ГОРНИ ДЪБНИК
Колега, върви ли рибата на пазара

Колега Mitak,
бизнеса е доста труден, принуден съм да държа високи цени за да мога поне да си покрия разходите (транспорт, захранка, стръв, такъми, почерпки за органите на КАТ и мн. др.) Освен това събирам пари за нова щека, така че печалбата е минимална.
За всички които са решили да се ориентират към този бизнес - по-добре връщайте рибата обратно.
- Николай Неделков
- учете се от него
Дедин или дедов да ти викам,абе шегувам се,просто DEDY
ще ни зарадваш ли със снимки?

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Николай Неделков
- учете се от него
Dedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Колега nikejo,
мен можеш да ме наричаш както си пожелаеш, няма проблем,
но много![]()
![]()
![]()
ама много те моля да оправиш името на Великия Писател в подписа ти!
Благодаря!
Специално за тебе прикачам снимки!
е мерси

- Николай Неделков
- учете се от него
Е сега май го оправих или поне така си мисля,а това преди беше неволна грешка,много добре знам че е ХЕМИНГУЕЙ а не ХЕМИНГИЕЙ