р.Ботуня (24.04.2005) превъзходни условия за муха.....

Модератори: Павел Иванов, sestrata

vladimirov
новобранец
новобранец

р.Ботуня (24.04.2005) превъзходни условия за муха.....

Мнение от vladimirov »

Здравейте колеги,днес ходих на р.Ботуня това е врачанска област с.Криводол.
Останах доволен от себе си и от условията които реката ми предостави,даде доста Клен и едър Уклей на муха.
Перфектни условия за мухарка,за всички колеги които са замислили един излед към врачанска област,ще останат доволни.
Има добри условия и за Воблер и Блесна.
За тези които имат намерения да идад до там от мен НАСЛУКА...
За съжаление нямах във себе си фотоапарат да заснема резултата от риболова днес но гарантирам,че късметът ще ви сполети и вас.
НАСЛУКА......
mr
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колега, дай малко повече информация за местоположението на обекта и за удобните риболовни места! Интересуват ме не толкова възможностите за муха, а по-скоро за блесничка и воблер. Предварително благодаря и наслука! :wink:
vladimirov
новобранец
новобранец

kolega

Мнение от vladimirov »

Хубаво е да дойде в специализирания и единствен в българия саита на акулата там ще намериш инфо за воблер реки места блесни мухи и такива.саита е.
http://www.akulata.com
mr
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Много е добре да се споделят местата след успешните мухарски излети.Колегиално е.Практикувам този вид риболов от 2 сезона,но ходим с двама колеги само на едно и сащо място Малък Искър от бента надолу.Страхотно място,много е удобно и дава добри кленове.Отвреме на време като няма време след работа за 1-2 часа на Враждебна и това е.Ходими се за пастърва с по-опитни мухари да науча нещо.Мисля че тъпча вече на едно място.Няма откой да гладам.
Риболовен магазин "ORCA - Риболовни принадлежности на едро и дребно.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Мерси колега. Нещо не можах да се оправя в сайта, които ми предложи, но... :oops: :roll: Може да го разгледам по-сериозно, когато имам повечко време. 'Айде на слука!!
vladimirov
новобранец
новобранец

mi

Мнение от vladimirov »

Колега кво не си оспял да се оправиш като влезнеш в саита на акулата влизаш в най-отдоло има форум и там цакаш и си вътре...И от там се регистрираш разбира се както и да тук..
НАСЛУКА....
А колкото до другия колега дето бил 2 сезона мухар ще ти кажа толкова места че да се сбуркаш много по хубави от малак искър.
орка.
Искрецка,черен искър до говедарци,елешница,искър около своге,белмекен,арката,струма,тополница до село лисичево,огоста,ботуня,марица,тунджа,толкова са много местата дето моежеш да идеш ако човек е разбирач стъпваики на реката аз вече знам каде да мятам и каде ще имам успех....
НАСЛУКА и на теб
mr
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Vladimirov. Мерси за информацията.Единствено на Говедарци сам ходил но преди да хвана мухарката.За другите реки нямам никаква визуална представа за какво става на въпрос.Трябва си човек да те заведе да те светне по въпроса.
Ето това искам и аз да разбера
"стъпваики на реката аз вече знам каде да мятам и каде ще имам успех"
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Вай , вай , ето че живнал и тоз подфорум а аз съм пропуснал да поръса малце мозък , ама те наваксвам :D
orka1 написа: Ето това искам и аз да разбера
"стъпваики на реката аз вече знам каде да мятам и каде ще имам успех"
Ми значи като начало си купуваш едни полоризационни очила и отиваш на реката ! Там първо правиш един оглед и виждаш рибата къде взима ( прави кръгове и всмуква разни буболечки :wink: ) ! След това продължаваш да оглеждаш да не би някой едър клен или пъстърва да се е кротнал и да чака нещо да му падне та да го лапне ( с очилата се вижда доста добре дали има такива ) :D След това тихо - тихо се промъкваш и меткаш бръмбарето в радиус до един метър от кръговете или пред изчакващото рибе :wink: ( става дума за сухи мухи , джапанки , седжове и др.) . На нимфа си подбираш някой тлъст бързей и я пускаш да се оттича ! На мокра муха горе долу кат на нимфа с таз разлика че е добре да оттичаш покрай брега къдет има надвиснали клони , храсти , брегът е подкопан и т.н. Ми общо взето това е :wink:
vladimirov написа:........Искрецка,черен искър до говедарци,елешница,искър около своге,белмекен,арката,струма,тополница до село лисичево,огоста,ботуня,марица,тунджа,толкова са много местата дето моежеш да идеш .....
Вай , вай ! Владимиров ! Повечето от местата къдет споменеваш в момента са забранени а други са толкова пълноводни и размътени че не стават за риболов :wink: Но примерно на Пънчака или Богров спокойно може може да се метне некоя джапанка и да се хване некое кленче :D

НАСЛУКА !!!
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Много добре, малко по-малко ще влезна в час.
Като мине забраната ще трябва да се пробва някоя от тези реки.Приемам препоръки.
Един въпрос,как се връзва шнура кам мишата опашка(може ли да се ползва влакно вместо опашка)? По едно време бях намерил един страшен сайт за възли но сега не го помня.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тъй ся за "опашцицата" :D :
Значи с нея е доста по удобно да закрепваш разните му валветки , плуващи и потъващи поводи :wink: Тъй отиваш в Алем , купуваш си една за лев и педесе , на нея има един гумен шлаух , вдеваш го на "опашката" отгоре , разтваряш я и вмъкваш шнура в нея и го натикваш максимално навътре , след това издърпваш отгоре шлауха за стопер и това е :wink:

Тъй ся за сайта :
http://www.ribar.hit.bg/
разгледай го , в него освен възли ще намериш и други интересни неща :D
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Благодаря,сайта е хубав.
Значи ще се лови с опашки.Първият път като си купих такава мисля че нямаше такова шлаухче(а може да е паднало без да видя).
Ако имам други тревоги ще питам.
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Май времето не е добро по-празниците за мухуване,ще се пробвам другата седмица. Весели празници на всички колеги
vladimirov
новобранец
новобранец

а

Мнение от vladimirov »

Аз сега не казвам да ходи на сичките места дето съм изброил но ако има желание можеш да идеш сега само за пастърва аз сега си правя излети сяка събота и неделя..
mr
Аватар
d_a_m_i_a_n_o_v_
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от d_a_m_i_a_n_o_v_ »

Павел Иванов написа: Но примерно на Пънчака или Богров спокойно може може да се метне некоя джапанка и да се хване некое кленче :D

НАСЛУКА !!!

Аз да те питам сега,къде на Богров кленчета бре:)Бате Павле :lol:
Спининг риболов и мухарство
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

d_a_m_i_a_n_o_v_ написа: Аз да те питам сега,къде на Богров кленчета бре:)Бате Павле :lol:
Ми ш питаш кат блееше докат ти разправях бре Владе :lol: :lol: :lol: На тебе тогава май сал аванси и лайт пръчки ти се въртеа у главундерицата :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”