Накисната царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Накисната царевица

Мнение от nasco2 »

Много често попадам на този термин и тук и по гьловете, аз досега не съм пробвал, ловя си все на кюспе. Някои би ли ми обяснил що за животно е това накисната царевица и клко трябва да се кисне, трябва ли да се вкисне и ако да колко време отнема този процес. Купил съм 15 кила царевица за Жребчево и мисля да пробвам там тази стръв. Досега съм ловил само на ароматизирана подсладена и т. н. Но както се сещате е доста скъпичко ако трябва и да захранвам с нея. И още едно въпросче дали ще има резултат ако захранвам с такава царевица а ловя с подсладена например.

Благодаря предварително.
Аватар
angels1975
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angels1975 »

аз така го правя
вечерта в кофата вряла вода+капак и сутрента за риба
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Накисни я 2-3 дни преди да идеш на язовира.Аз лично я закисвам с вряла вода.Леко прокисва пущината и си храни с нея,а и е добре да ловиш пак с нея.Пробвай си и на консервирана за стръв,и на която имаш повече удари ползвай такава.
Ловил съм шарани на закисната от преди 1 година-смрадта е ужасна,но пък има места на които ми е кълвало само и единствено на вкисната.
Я елате рибенца при батко...
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Добре е да започне лека ферментация,аз лично практикувам с такава в някои случаи а в други леко я сварявам и в момента на варенето добавям на 10кг царевица 1кг захар и и 500мл Sensas Scopecs.Но на различни водоеми ефекта е различен,на Жребчево пробвай с накисната,но и за стръвта ползвай от същата царевица и по-възможност монтажа ти да е на косъм с и без повдигач.Изпробвай и двата варианта!Наслука!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

взимаш 10 литрово пласмасова бутилка от минерална вода и е пълниш 2/3 с царевица изсипваш вътре една бира доливаш до горе с вода и оставяш 2 денонощия без да затваряш плътно !!! до 3 тия ден ферминтацията обикновенно отминава ! царевицата е набъбнала и почти е напълнила бутилката ! доливаш с вода защото е попила донякаде от царевицата и затваряш вече по плътно капачката !
тази царевица спокойно може да ползваш и след година !!!
винаги имам 2 бутилки поне на няколко месеца !
с нея храниш от същата царевица слагаш и за стръв !
наслука :)))
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

По-добре си свари тези 15 кила, по-добър резултат ще има, а и лови на нея.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Рибарче Малко
новобранец
новобранец

Мнение от Рибарче Малко »

абе слушай мен слагаш 5 кг. cаревиcа с вода сатваряш кофата с капак и не 2 3 дена а 5 6 дена и става много гадна миризма но за рибите е много сладка и кълве яко :)
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Не, не го слушай, това са недоказани поверия, а и все пак е "Рибарче Малко". :lol: Ако беше голямо рибарче, можеше да му хванеш вяра, ама сега не, защото това са приказки на старата генерация, а иначе "вервай ми", рибата предпочита варената царевица. :idea:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Благодаря колеги накисвам от днес за понеделник, за жребчево ще пробвам и на варена и на ароматизирана и на накисната, па дано излезне нещо.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Marco Polo написа:Като знам кой е там и какво става - ще излезе... Махмурлук! ;)
Toчно това излезе.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”