Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Накисната царевица
Модератор: Paublo_Eskobar
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Накисната царевица
Много често попадам на този термин и тук и по гьловете, аз досега не съм пробвал, ловя си все на кюспе. Някои би ли ми обяснил що за животно е това накисната царевица и клко трябва да се кисне, трябва ли да се вкисне и ако да колко време отнема този процес. Купил съм 15 кила царевица за Жребчево и мисля да пробвам там тази стръв. Досега съм ловил само на ароматизирана подсладена и т. н. Но както се сещате е доста скъпичко ако трябва и да захранвам с нея. И още едно въпросче дали ще има резултат ако захранвам с такава царевица а ловя с подсладена например.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- angels1975
- новобранец
- Обратна връзка:
- man1966
- ще става разбирач
Накисни я 2-3 дни преди да идеш на язовира.Аз лично я закисвам с вряла вода.Леко прокисва пущината и си храни с нея,а и е добре да ловиш пак с нея.Пробвай си и на консервирана за стръв,и на която имаш повече удари ползвай такава.
Ловил съм шарани на закисната от преди 1 година-смрадта е ужасна,но пък има места на които ми е кълвало само и единствено на вкисната.
Ловил съм шарани на закисната от преди 1 година-смрадта е ужасна,но пък има места на които ми е кълвало само и единствено на вкисната.
Я елате рибенца при батко...
- dedeff
- разбира нещата
Добре е да започне лека ферментация,аз лично практикувам с такава в някои случаи а в други леко я сварявам и в момента на варенето добавям на 10кг царевица 1кг захар и и 500мл Sensas Scopecs.Но на различни водоеми ефекта е различен,на Жребчево пробвай с накисната,но и за стръвта ползвай от същата царевица и по-възможност монтажа ти да е на косъм с и без повдигач.Изпробвай и двата варианта!Наслука!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
взимаш 10 литрово пласмасова бутилка от минерална вода и е пълниш 2/3 с царевица изсипваш вътре една бира доливаш до горе с вода и оставяш 2 денонощия без да затваряш плътно !!! до 3 тия ден ферминтацията обикновенно отминава ! царевицата е набъбнала и почти е напълнила бутилката ! доливаш с вода защото е попила донякаде от царевицата и затваряш вече по плътно капачката !
тази царевица спокойно може да ползваш и след година !!!
винаги имам 2 бутилки поне на няколко месеца !
с нея храниш от същата царевица слагаш и за стръв !
наслука
))
тази царевица спокойно може да ползваш и след година !!!
винаги имам 2 бутилки поне на няколко месеца !
с нея храниш от същата царевица слагаш и за стръв !
наслука

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
-
- новобранец
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Не, не го слушай, това са недоказани поверия, а и все пак е "Рибарче Малко".
Ако беше голямо рибарче, можеше да му хванеш вяра, ама сега не, защото това са приказки на старата генерация, а иначе "вервай ми", рибата предпочита варената царевица. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...