Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ето го и моя...
Модератор: emo vasilev
Ето го и моя...
След като за 1 ден зяносах 2 воблера и то скъпички..и отгоре на всичкото уловисти (поне по 1-2 риби хванаха , реших да мина на ниво направи си сам.)..иначе не се издържа на тези цени...Направих един за проба - кръстих го мръсника, защото толкова го мотах из ръцете си докато го вапцам че доста го "омърсих".Е... засега е пробен модел и ще подобрим боядисването.
Ще е уловист защото е абсолютно копие на загубения , даже и като грамаж !!Моят съвет е правете точни копия на маркови воблери за по-сигурно.Аз така ще процедирам.В момента се пече 2-рия 7 см/7 грама ShadRap и след 2 часа ще е в ръцете ми за боя ,тройки и т.н.
Ето го и мръсника - ShadRap 5см / 5 грама

Мога да споделя, че след подготовката за копиране ,самото изработване трае 1-2 часа..даже и по-малко..НО МОЖЕ ДА СЕ ЦВЪКАТ СЕРИЙНО !! Псолютно еднакви..това му е предимството..
Ще е уловист защото е абсолютно копие на загубения , даже и като грамаж !!Моят съвет е правете точни копия на маркови воблери за по-сигурно.Аз така ще процедирам.В момента се пече 2-рия 7 см/7 грама ShadRap и след 2 часа ще е в ръцете ми за боя ,тройки и т.н.
Ето го и мръсника - ShadRap 5см / 5 грама
Мога да споделя, че след подготовката за копиране ,самото изработване трае 1-2 часа..даже и по-малко..НО МОЖЕ ДА СЕ ЦВЪКАТ СЕРИЙНО !! Псолютно еднакви..това му е предимството..
-
- новобранец
-
- новобранец
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
С таткото на малкия 5 см -имам хваната 1 бяла риба и 2 распера
С другия 7 см - загубен в Дунава 1 распер.
За кефали незнам....няма наблизо такива...
Аз като ги купувах не бързах да ида и да ги посея в реката, а ги клонирах така да се каже..за да мога да вадя копия.Днес направих три броя абсолютни копия на оригинала - 1 - 5см и 2 - 7см.
Само боята не съответства.
3 х 15 = 45 лева...и да ги удавя няма да ме е яд толкова.
А иначе не шареното и лъскавината лови.Мисля, че цитирах един руснак който като зеницата на окото си ,си пази един очукан, с избито око ,наръфан от щуки и костури,..абе направо като изваден от кенефа.Ама с него лови та се къса - и хвърля само на сигурни места дето няма да го посее...
Воблера за да е уловист си има някакви свойства, които само рибите могат да кажат какви са - ама не казват...
Вибрации ли, игра ли...шум ли -кой да ти каже.
Цвета и шаренията е на последно място - то си друга ракия..(търговска в по-голяма степен)
Ето го и Големия

С другия 7 см - загубен в Дунава 1 распер.
За кефали незнам....няма наблизо такива...
Аз като ги купувах не бързах да ида и да ги посея в реката, а ги клонирах така да се каже..за да мога да вадя копия.Днес направих три броя абсолютни копия на оригинала - 1 - 5см и 2 - 7см.
Само боята не съответства.
3 х 15 = 45 лева...и да ги удавя няма да ме е яд толкова.
А иначе не шареното и лъскавината лови.Мисля, че цитирах един руснак който като зеницата на окото си ,си пази един очукан, с избито око ,наръфан от щуки и костури,..абе направо като изваден от кенефа.Ама с него лови та се къса - и хвърля само на сигурни места дето няма да го посее...
Воблера за да е уловист си има някакви свойства, които само рибите могат да кажат какви са - ама не казват...
Вибрации ли, игра ли...шум ли -кой да ти каже.
Цвета и шаренията е на последно място - то си друга ракия..(търговска в по-голяма степен)
Ето го и Големия