Директен-дължина и марка
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- разбира нещата
Директен-дължина и марка
Преди 1година бях пуснал тема каква дължина и каква марка ми препоръчвате.
Мисля че за 1 година нещата ще са се обновили много.
За това пак моля за съвет каква дължина(7 или 8м) и каква марка ми препоръчвате до 120лв.
Мерси на всички!
Мисля че за 1 година нещата ще са се обновили много.
За това пак моля за съвет каква дължина(7 или 8м) и каква марка ми препоръчвате до 120лв.
Мерси на всички!

- emo vasilev
- сериозен играч
-
- разбира нещата
Кой е казал че не съм отделял?Казвам 120 защото не си изкарвам аз парите а ги получавам от наще а те толкова ми казаха за което съм благодарен.butnik написа:да беше отделял през тая една година по 20 ст. всеки ден,сега щеше да ловиш с колмик или друга класна въдица.
Просто искам съвети сложно ли е?
Благодаря ти Емо.Чувал съм добри отзиви за таки пръчка.

-
- разбира нещата

Млади колега kRaikkonen,
до скоро (около 3 години) въдица без макара не признавах! Използвах "камшика" (6 м.) само за бърз улов на уклей. Да ама не. Един приятел ме запали по риболова с директен и взех, че си купих осмица от висок клас. Трябва да те уверя, че от тази въдица по-универсално "оръжие" няма. Имам всякакви пръчки за риболов на леко, но там където може да работи директния, просто няма конкуренция (дори и пред щеката). Моят съвет е ако можеш да събереш още парички и да си купиш нещо от по-висок клас, но задължително на 8 метра. По-дълъг вече става неудобен, по-добре щека, а за по-къс местиш столчето назат и готово (никога не разглобявай телескопа за да го ползваш като по-къс!!!). Марката не е от голямо значение, но трябва да се увериш, че доставят резервни части (по-добре да ги имат в наличност).
Ако бюджетът ти е ограничен, веднага забрави всички глупости които написах, купи си това което ти хареса и отивай за риба!
Последно промяна от Dedy на Сря Сеп 19, 2007 1:44 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
колега dedy изразявам свое мнение, ловил съм с осем метра пръчка- не под 300гр, ами и под 100гр. да е все тая.проблема не е толкова в теглото а в това че колкото е по - дълга пръчката, толкова е по-голямо усилието с което трябва да я държиш в хоризонтално положение, ръката се изморява точно от това усилие. много пръчки например имат метална тапа точно затова-теглото на пръчката се увеличава но тежката тапа подобрява баланса.така че теглото не е всичко....а и колегата май ще му е първа такава пръчка и да скочи веднага на 8 метра
след един целодневен риболов с осмица в ръка......може да му се отще 

Колега milo69,
абсолютно си прав, само че ако държиш ръката си напред без да има нищо в нея, след извесно време тя пак ще отмалее. Затова трябва да използваме някои хватки! На язовир ползвам телескопично колче, което забивам възможно най-навътре във водата пред мене и подпрения телескоп мога да държа и с един пръст. На река подпирам директния на големия си корем, добре, че го имам! А иначе тежината на пръчката е от значение когато замяташ, зареждаш, вадиш риба и другите там манипулации.