Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Холандски червей
Модератор: Paublo_Eskobar
Холандски червей
Мнения и препоръки!Вчера си купихме от новите холандски червей,жив ташак!!
Гадовете са по 10 в кутийка и са като малки змийчета
Заргана си върви след тях и не ще да го яде!
Някои да сподели имал ли е слука с тях за кефал или платерина!
Уж същия като нашия пък не го ще рибата.
п.п.дълъг около 15см.на цена 3.50 и по 10 в кутийка!Като го хванеш посредата,чак отива да хапе

Гадовете са по 10 в кутийка и са като малки змийчета

Заргана си върви след тях и не ще да го яде!
Някои да сподели имал ли е слука с тях за кефал или платерина!
Уж същия като нашия пък не го ще рибата.
п.п.дълъг около 15см.на цена 3.50 и по 10 в кутийка!Като го хванеш посредата,чак отива да хапе

-
- учете се от него
Илчо ти си бил късметлия батко - 10 бр , 3.50лв., ние миналия петък го спазарихме на 4.50лв. - 6-7 бр. в кутийката.
При липсата на какъвто и да е друг църъв "лови", но не е същото в една друга тема писах - на 5 заргана с обикновен нашенски 1 с чуждоземния
. Малко по добре е с маринования явно още не е свикнал с алтернативните заместители да го е...а. Докато стане това само да не мине сезона
Наистина хапе пущината
При липсата на какъвто и да е друг църъв "лови", но не е същото в една друга тема писах - на 5 заргана с обикновен нашенски 1 с чуждоземния

Наистина хапе пущината

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Щом прилича на змия и хапе,на мен ми светва лампата ,че май този Холандски червей е "емигрирал" Калифорнийски червей,дето пък се отглежда и в България. Както и да е , това не е важно .По-важно е този хапливец да не вземе да прегризва бидема,че тогава ще я оплескаме работата.Наистина хапе пущината Shocked

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- чуруликпенчо
- сериозен играч
soleno написа:Правя простата аритметика:.... има негативен отзив от новите червеи - Smile......... , ...... имам доста уловени заргани с тях на Бургаския плаж Wink
[img][img]http://gallery.nariba.net/uploads/1567/morski_1.jpg[/img]
....отглежда се във ферми в Холандия и се изнася по цял свят , това не е Блатен ЧеРАФ , а морски червей от семейството на нереидите. По-месест , по жилав ....
[/b] Като грамаж червеи , холаднския е 2 пъти повече от варненския и една доза се продава за 3.50лв. Тоест , който си направи една проста аритметика , ще разбере ще варненския му идва по скъпо Wink , а да не говорим че там 1/4 от червеите са неизползваеми и въобще нямат същата трайност. (вече 1 седмица холаднския ми стои в хладилника и не е мръднал).
Да говоря повече няма смисъл , хващайте въдиците и пробвайте .
ПС: Това не е реклама , просто това е една помощ
3,50 - 10 бройки=150см. червей (бил от семейството на нереидитевъв Варненското езеро червеят е от същото семейство ) нищо нека е БЛАТЕН и нека е ЧЕРАФФФ - демек от корена на думата ЧЕРЕН (в смисъл , лош , гаден , абе изобщо варненски) - това си е чиста проба насаждане на вражда затова се СПРЕТЕ НАВРЕМЕ .....така отплеснах се нещо - продължавам нататък:
Късаме значи 2 см. и слагаме на куката = 75 къса = 75 зареждания на куката - направо да припаднеш от кеф и еФтиния !
75 зареждания на куката аз ги правя за един (понякога за половин) риболовен излет - повече от 50 заргани наведнъж нямам хванати ЗАСЕГА= 75% успеваемост
(имам постижение 49 шабленски заргани понеже не броях , ако бях броил и по-малко приказвал, пил кафета, пушил цигари и приказвал с колеги %-ите щяха да са повече! - ама всичкото това с гаден , блатен , варненски червей - държа да подчертая.
За сведение на аудиторията2та сантиметра
дето ще си скъсате работят само за 1 (словом едно хвърляне) щото му изтича всичкото холанско дет'гу има вътре в този холандски Smile - а че ще се свлече на топче на куката да'н'ви говоря - то и без това 50% от зарганджиите изобщо не могат да си закачат червея правилно!
Ама решение има - нов тип монтаж - с 2 куки - едната държи отгоре закачения червей - другата отдолу/отзад е опашка- трябва ви само по дълга медицинска игла - само че това го прилагахме и с "блатен, гаден, монополостически варненски червей"
тъй че нимой 'ма изненадате изотзадзе по-никой начин ....
Да ама за да'фанете трябва да се вдигнат сантиметрите - т.е. режете не 2 , дори и 4 см. не стават - ами направо 6-7 см.......че и 8см даже - ехеееетя кат види дългото хУланско ще го захапе не ами ше'гу поеме кат'магистралка
![]()
Сега пак смятаме:
150см. делено на 8см. = 18,75 парчета (холански)
И ква стана тя - 20-25 гадни, блатни, монополистични , варненски червея са 2,50 лв. >>>>> пък холанските 3,50 лв. за 18-20 парчета.
# сега вече лопатите в МЕТРО ; КАУФЛАНД ; МОСЮБРИКОЛАЖ ; ПРАКТИКЕР със сигурност ще свършат.
Някой иска да "еб_ " дявола кат'фърчи - ама да му кажа, че е доста малък в кинтите, мъните, връзките ,...... и дебелината на врата и гърбината![]()
ПОСЛЕСЛОВ - от самостоятелно копаният Морски Червей от Варненското Езеро - ПО-УБАВО Н Е М А - иначе тя зарганата щеше да ходи у холанско
и аз щях да се казвам
ЗАРГАН ВАН ДЕР СОЛЕН
все пак всичко до тук е само ДРАСКАНИЦИ - и да не става повод за СЪРДЕНЕ и ОМРАЗИ - затова имам ПРЕДЛОЖЕНИЕ
СЪСТЕЗАНИЕ за заргани - който иска с холански.... с холандски да работи и да си ги реже ....................който иска с (гаден, блатен, варненски) с такъв да работи
![]()
.........при всички случаи ще ви накъсам шортитещот'съм гаден, блатен ..... и т.н. ........ку'мъ'ръзбирате'начи

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ето и нещо от Холандия:
http://www.soortenbank.nl/soorten.php?s ... schrijving
http://www.soortenbank.nl/soorten.php?s ... schrijving
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".