отивам на излед

Модератор: Кърцата

ivkata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

отивам на излед

Мнение от ivkata »

колеги утре заминавам за река Велека или за Бургаското езеро!!!все оште се колебая за това всяка информация за едно от двете места би ми била от огромна полза .БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИ4КИ КОЛЕГИ КОИТО ЩЕ СЕ ОТЗОВАТ ПО ВАПРОСА :D
КОЛЕГИ НАСЛУКА !!! (И ПО 2 НА КУКА)
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

ако избереш Велека ...

Мнение от hristotihov »

Ивка, аз живея в София но ходя на море всяко лято на Синеморец или Ахтопол, темата Велека е една дъъъълга тема :D . Не съм местен и не знам кой знае какво за риболова по реката, особено през месеците извън туристическия сезон, ще кажа само аз какво съм ловил през кратките си отпуски по тия места. На делтата на реката, където е най - широка, преди да се влее в морето ловихме попчета и белици. Попчетата са някакви по - речни, по - светли, по - дребни, кълват на торен червей. Много добра захранка за тези попчета са морски миди разтрошени с черупките, ако изобщо намериш някъде миди през този сезон, ние ги вадихме от скалите в ляво на залива на делтата. Много вкусни рибета - пържени, за разлика от белиците, които са малко по - едри, кълват на варено жито или бял червей, приличат на уклей, но не са особено вкусни, пържени малко киселеят. Там където се влива реката в морето ловихме чернокопчета. Чернокопът е едногодишен лефер, а Леферът е една от най - вкусните черноморки риби. Чернокопчетата атакуват в морето точно където сладката вода се смесва със солената, аз ги лових на жива рибка, но миналата година видях как колеги ги разбиха на воблер. И те са дребни но голям кеф, защото атакуват рибката или воблера светкавично. Проблем е това че присъствието на чернокоп на делтата може би е сезонно, някой местен да каже, аз знам само за август. В реката гъмжи и от морски кефал, който се лови на блатен червей или на рибка. Кефалите вече са по - едри по 1-2 кг. а блатния червей го продават в ловно-рибарските магазини в Ахтопол, но пак говоря за туристическия сезон. Нагоре по течението на реката има страхотни места, лови се морунаж и белица, чувал съм и за шаран и че морския кефал навлиза по реката. Пътищата са трудни, реката навлиза в Странджа, ние ходим с джипки, но в началото 2-3 км. може да влезе всяка кола. Морунажът (сигурно местните го наричат с други имена) е по - едър от белиците, ние хващахме до 4-500 грама. Отново на варено жито или бял червей. В зключение, да обобщя, защото се заформи ебати отговора :D : ако ходиш на Велека, носи си бял и торен червей и варено жито и се ориентирай по - близо до морето.

PS. и аз сигурно съм допуснал правописни грешки, ама "отивам на излеД" или "все оШте" .....
нямам живарник
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

На Велека,ако разбираш речния риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”