Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Бомбарди Трабуко.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Бомбарди Трабуко.
Дурумов, разговарях с магазинера на местния рибарски магазин. Той обеща да поръча бомбарди от Трабуко. Тук са доста скъпички, по 5 лири едната. Пак ще те помоля ако обичаш да ме посъветваш от кои модели и кои грамажи да поръчам. Аз във Варна миналото лято използвах само 30 грама и 25 грама плуващи. Потъващите които купих не искаха да потъват много. Дали ще ми трябват и по-леки бомбарди от 20, 15 грама. Аз сега едва ли ще мога да ловя на бомбарда защото е още рано. Като дайда през Септември обаче ще е друга работа.
Окончателно реших че такъма за бомбарда ще ми е прът Шекспир Екселсиор 3,90м с акция 15-30 грама:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods3 ... mer=sk1842
и макара Shimano Exage 2500 RA. Купих по-малката 2500 със заден аванс както ти препоръча. Днес я пробвах за първи път. Метнах няколко пъти на местния канал с блесна Meps №2 за костур. Страхотна е! Отивам в Понеделник да я пробвам за лаврак на блесна в Ogmore-on-Sea, на брега на южен Уелс. Във тукашния форум казаха че там сега излиза лаврак на Dexter wedge:

и акулки по 1-2 кила на филе от скумрия. Ще пиша как е минал риболова.
Та дай акъл за бомбардите ако обичаш, че да не взема нещо безполезно и скъпо.

Окончателно реших че такъма за бомбарда ще ми е прът Шекспир Екселсиор 3,90м с акция 15-30 грама:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods3 ... mer=sk1842
и макара Shimano Exage 2500 RA. Купих по-малката 2500 със заден аванс както ти препоръча. Днес я пробвах за първи път. Метнах няколко пъти на местния канал с блесна Meps №2 за костур. Страхотна е! Отивам в Понеделник да я пробвам за лаврак на блесна в Ogmore-on-Sea, на брега на южен Уелс. Във тукашния форум казаха че там сега излиза лаврак на Dexter wedge:
и акулки по 1-2 кила на филе от скумрия. Ще пиша как е минал риболова.
Та дай акъл за бомбардите ако обичаш, че да не взема нещо безполезно и скъпо.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Благодаря Мартинчо!
Ще взема от 15, 20, 25 и 30грама. Доста ще е скъпичко но ще съм подготвен за всякаква ситуация.
За влакното, днес си купих ,и изпробвах вече, новото влакно на Бъркли - Трилен Сенсейшън. Диаметъра на най-тънкото е 0,20 но се чувства като 0,18 защото е много меко. Има здравина 7,7кг или 10LB.
Това е здравина на влакно с диаметър 0,28 - 0,30. Уверих се в това като закачих днес на дъното и трябваше да късам. Има ниска разтегателност и много висока здравина на възела. Според мен това е най-хубавото влакно на пазара за спининг, бомбарда, морска плувка и черноморски риболов на дъно. За дънния риболов ще използвам малко по-дебелото 0,24мм със здравина на 0,35мм обикновенно влакно.
Влакното което пробвах от 0,20мм замята страхотно. С блесна Meps №3
хвърлях спокойно на 25-30 метра. Бомбарда от 25 грама ще хвърчи над 80 метра без проблем.
Ще взема от 15, 20, 25 и 30грама. Доста ще е скъпичко но ще съм подготвен за всякаква ситуация.
За влакното, днес си купих ,и изпробвах вече, новото влакно на Бъркли - Трилен Сенсейшън. Диаметъра на най-тънкото е 0,20 но се чувства като 0,18 защото е много меко. Има здравина 7,7кг или 10LB.
Това е здравина на влакно с диаметър 0,28 - 0,30. Уверих се в това като закачих днес на дъното и трябваше да късам. Има ниска разтегателност и много висока здравина на възела. Според мен това е най-хубавото влакно на пазара за спининг, бомбарда, морска плувка и черноморски риболов на дъно. За дънния риболов ще използвам малко по-дебелото 0,24мм със здравина на 0,35мм обикновенно влакно.
Влакното което пробвах от 0,20мм замята страхотно. С блесна Meps №3
хвърлях спокойно на 25-30 метра. Бомбарда от 25 грама ще хвърчи над 80 метра без проблем.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Докторе, използвам модела на Тrabucco-BOMBARDA AFFONDANTE-25-30г. на - минус 2,8,10,15г. плаваемост, такива имаше през 2003 г. във Варна - имам още няколко такива - но това е за отдолу като я търсиш - в зависимост от хода ти - потъва с различна скорост към дъното - може би ще се досетиш какво става, ако на близо минават любимите ти платерини и ти разходиш като на парад под носа им дълбоко потопяемата. Не мога да заменя това срещу подпряна пръчка и дънен такъм с тапи.
о б а ч е : ако си представиш, че си под водата и гледаш нагоре към светлата повърхност - ще видиш всичко черно на този фон - и обратно ще видиш всичко светло на фона на дъното...това е важно да се отбележи, когато целиш да провокираш любопитството на рибата. Последното го потвърждавам с успеха на прозрачните бомбарди за мнозина, дори и най-начинаещите.Виждал си такива-те са евтини и ги правят и ТКЗС - разни БГ фирми - отливки, струговани всякакви...
о б а ч е : ако си представиш, че си под водата и гледаш нагоре към светлата повърхност - ще видиш всичко черно на този фон - и обратно ще видиш всичко светло на фона на дъното...това е важно да се отбележи, когато целиш да провокираш любопитството на рибата. Последното го потвърждавам с успеха на прозрачните бомбарди за мнозина, дори и най-начинаещите.Виждал си такива-те са евтини и ги правят и ТКЗС - разни БГ фирми - отливки, струговани всякакви...

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!