Бомбарди Трабуко.

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Бомбарди Трабуко.

Мнение от DOCTORA »

Дурумов, разговарях с магазинера на местния рибарски магазин. Той обеща да поръча бомбарди от Трабуко. Тук са доста скъпички, по 5 лири едната. Пак ще те помоля ако обичаш да ме посъветваш от кои модели и кои грамажи да поръчам. Аз във Варна миналото лято използвах само 30 грама и 25 грама плуващи. Потъващите които купих не искаха да потъват много. Дали ще ми трябват и по-леки бомбарди от 20, 15 грама. Аз сега едва ли ще мога да ловя на бомбарда защото е още рано. Като дайда през Септември обаче ще е друга работа. :lol:
Окончателно реших че такъма за бомбарда ще ми е прът Шекспир Екселсиор 3,90м с акция 15-30 грама:

http://shop.fishing-mania.com/viewrods3 ... mer=sk1842

и макара Shimano Exage 2500 RA. Купих по-малката 2500 със заден аванс както ти препоръча. Днес я пробвах за първи път. Метнах няколко пъти на местния канал с блесна Meps №2 за костур. Страхотна е! Отивам в Понеделник да я пробвам за лаврак на блесна в Ogmore-on-Sea, на брега на южен Уелс. Във тукашния форум казаха че там сега излиза лаврак на Dexter wedge:

Изображение

и акулки по 1-2 кила на филе от скумрия. Ще пиша как е минал риболова.
Та дай акъл за бомбардите ако обичаш, че да не взема нещо безполезно и скъпо.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
MARTIN4O
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MARTIN4O »

za tozi prat mximym 25 grama bombarda s 0.18 monofilno a pleteno 0.15.predpo4itam po lekite bombardi e spored prata razbira se
FISH
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Благодаря Мартинчо!
Ще взема от 15, 20, 25 и 30грама. Доста ще е скъпичко но ще съм подготвен за всякаква ситуация.
За влакното, днес си купих ,и изпробвах вече, новото влакно на Бъркли - Трилен Сенсейшън. Диаметъра на най-тънкото е 0,20 но се чувства като 0,18 защото е много меко. Има здравина 7,7кг или 10LB.
Това е здравина на влакно с диаметър 0,28 - 0,30. Уверих се в това като закачих днес на дъното и трябваше да късам. Има ниска разтегателност и много висока здравина на възела. Според мен това е най-хубавото влакно на пазара за спининг, бомбарда, морска плувка и черноморски риболов на дъно. За дънния риболов ще използвам малко по-дебелото 0,24мм със здравина на 0,35мм обикновенно влакно.
Влакното което пробвах от 0,20мм замята страхотно. С блесна Meps №3
хвърлях спокойно на 25-30 метра. Бомбарда от 25 грама ще хвърчи над 80 метра без проблем.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Докторе, използвам модела на Тrabucco-BOMBARDA AFFONDANTE-25-30г. на - минус 2,8,10,15г. плаваемост, такива имаше през 2003 г. във Варна - имам още няколко такива - но това е за отдолу като я търсиш - в зависимост от хода ти - потъва с различна скорост към дъното - може би ще се досетиш какво става, ако на близо минават любимите ти платерини и ти разходиш като на парад под носа им дълбоко потопяемата. Не мога да заменя това срещу подпряна пръчка и дънен такъм с тапи.
о б а ч е : ако си представиш, че си под водата и гледаш нагоре към светлата повърхност - ще видиш всичко черно на този фон - и обратно ще видиш всичко светло на фона на дъното...това е важно да се отбележи, когато целиш да провокираш любопитството на рибата. Последното го потвърждавам с успеха на прозрачните бомбарди за мнозина, дори и най-начинаещите.Виждал си такива-те са евтини и ги правят и ТКЗС - разни БГ фирми - отливки, струговани всякакви... :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Вярно и аз "работех" миналата година с Трабуко, но си взех и от по -ефтините "текезесарски" бомбади , и с тях хващах,дори при определени условия бяха по-добри от купешките,е не чак дотам но основното им качество е че са ефтини,като поскъсаш някоя скъпарска бомбарда по тие кеф с ефтината.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”