Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

вързване на воблер
Модератор: sapuna
вързване на воблер
Някой може ли да ми каже как се вързва воблера за кордата.Трябва ли да има вирбел?
Пичове,
Аз връзвам като руснаците (имат си там корифеи дето дават акъл..и много ги бива...).
Та те казват - без вирбел, може с повод дълъг колкото е воблера (евентуално стоманен) и после карабинка ( на кордата..влакното) за бърза смяна.
Може и направо карабинката за халката.Халката дава свобода на воблера в всички измерения - X,Y,Z и Тета.
По този начин ловя и дребни и големи.
Ето картинката:

Постановката я сглобих набързо за да има и нещо нагледно.Стоманения повод може да се оформи с керноване.Аз вече карам без повод - карабинката дето е на влакното, закачам за халката на воблера.Има едни карабинки дето ще теглят накриво,аз ги дооформям с обли клещи, да са заоблени и в двата края.
И по двата начина съм ловил-няма проблеми.Воблерите играят много добре.
Аз връзвам като руснаците (имат си там корифеи дето дават акъл..и много ги бива...).
Та те казват - без вирбел, може с повод дълъг колкото е воблера (евентуално стоманен) и после карабинка ( на кордата..влакното) за бърза смяна.
Може и направо карабинката за халката.Халката дава свобода на воблера в всички измерения - X,Y,Z и Тета.
По този начин ловя и дребни и големи.
Ето картинката:
Постановката я сглобих набързо за да има и нещо нагледно.Стоманения повод може да се оформи с керноване.Аз вече карам без повод - карабинката дето е на влакното, закачам за халката на воблера.Има едни карабинки дето ще теглят накриво,аз ги дооформям с обли клещи, да са заоблени и в двата края.
И по двата начина съм ловил-няма проблеми.Воблерите играят много добре.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
pi4a94 написа:разбрахте аз този начин дето го използваш не го ползвам
аз връзвам вирбела с карабинка и готово

я го пробвай в едно корито

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

http://www.torrenthot.com
Rapala - How To Fish - # 1 - Lures Fishing
Rapala - How To Fish - # 2 - Lures Fishing
10_vobleri1_[www.torrenthot.com]
32_lovlia_sudaka_i_beresha
Ще си отговориш на много въпроси и ще избегнеш доста грешки! Това е най - лесния нагледен матерал. Пожелавам ти успех..................
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
- Ribar_Karyk
- новобранец
Моля те ако ги имаш тези 4 филма ги качи в замунда , защото от този руски сайт тегля с по 1 кб/сек и не ми се чака цяла вечностANGEL 123 написа:Щом ще се учиш ........ те моля да изгледаш следните филми!
http://www.torrenthot.com
Rapala - How To Fish - # 1 - Lures Fishing
Rapala - How To Fish - # 2 - Lures Fishing
10_vobleri1_[www.torrenthot.com]
32_lovlia_sudaka_i_beresha
Ще си отговориш на много въпроси и ще избегнеш доста грешки! Това е най - лесния нагледен матерал. Пожелавам ти успех..................

- Ribar_Karyk
- новобранец