Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За щука на корекциите.
Модератор: sapuna
- zapalen_92
- разбира нещата
За щука на корекциите.
Зравейте.Днес както си играех една риболовна игра в която ловиш хишник и един от тях е щука много исках емоциите да са и в реално време.Сетих се че бях един ден за каракуди на михалските корекции и едно момче доиде и хварляше на блесна.След 15 мин.бааам щука 2 кила.И днес като се сетих веднага викнах приятеля си да не сам сам и отидохме до риболовния магазин да накупя това онова,защото никога не сам ходил за щука и нямам никакви такъми за ловенето й.Взех 2 метални повода и 2 блесни,най лесния метод за мен за сега които можах да се сетя.Отидохме нямаше никои хварляхме хварляхме нищоооо.Отказахме се и си трагнахме.Следобед си викам бе много ми се лови и навих баще ми да идем на сащото място.Трагнахме и като отидохме бакано с хора.Намерихме място но имаше много закачки то по принцип е обрасъл много.Хварлям хварля бе пак нищо.И другите хора пак нищо.И до мен едни момчета изведнаж им удари обаче те бяха на плувка 10 гр и рибка на троиката.Щуката не беше много голяма но пак бива.Та иксах да ме посаветвате на какво да хварлям и определения монтаж ,защото незнам.И още нещо водоема е обрасъл не е много голям тиня ми това.Помощ имам голям мерак.Ще сам ви много благодарен да ми помогнете и да имам наистина резултат. 

- zapalen_92
- разбира нещата
:(
Бе пробвах,потърсих,разрових се но не намирам и ако намеря нещо не го разбирам.
-
- научил се да хвърля
Ми виж от 4-5 месеца практикувам спинниг и само на това ловя сега но , преди да започна с спиннинга бях за щука с тапи
Значи монтажа е зимаш от магазина една тапа (голяма плувка) зимаш метален повод троика бяла защото са по отворени
и рибе ! Линията се прави по следния начин тапата нанизваш на основното после на 30 сантиметра от нея вързваш повода възел си избери сам и после закачаш троиката и така рибето закаш под гръбната перка наи мноо издържат и играта им е неуписуема , същд така не хвърляи силно защото рибето се къса и далбочина не повече от 20-25-30 сантиметра от тапата тя е неподвижна
Тва е ако има нещо питаи
и аз сам на 15
И знаи наи малко 0.35-0.40 влакно или плетено 0.25 

Rapala vs UglyDuckling
- zapalen_92
- разбира нещата
:)
Звучи лесно ще пробвам.За сега на блеса пък по нататък ще пробвам и на това 

-
- вече хвърля и на тежко
Пропусна да му кажеш,че се слага и подвижно олово с грамаж зависещ от тапата,преди поводаFishBone написа:Ми виж от 4-5 месеца практикувам спинниг и само на това ловя сега но , преди да започна с спиннинга бях за щука с тапиЗначи монтажа е зимаш от магазина една тапа (голяма плувка) зимаш метален повод троика бяла защото са по отворени
и рибе ! Линията се прави по следния начин тапата нанизваш на основното после на 30 сантиметра от нея вързваш повода възел си избери сам и после закачаш троиката и така рибето закаш под гръбната перка наи мноо издържат и играта им е неуписуема , същд така не хвърляи силно защото рибето се къса и далбочина не повече от 20-25-30 сантиметра от тапата тя е неподвижна
Тва е ако има нещо питаи
и аз сам на 15
И знаи наи малко 0.35-0.40 влакно или плетено 0.25

zapalen_92 наблягай на спининга,тръпката е голяма!
задължително си набави няколко AGLIA N2,N3,N4 на MEPS,SALMO имат много подходящи воблери,особено серията имитираща малки щукички,а зъбатата е канибал и много им налита!
ако искаш дай мейл да ти пратя снимки на блесните,воблерите и монтажите за тапа,които ползвам,че нещо не вдявам как се качват снимки тук!
задължително си набави няколко AGLIA N2,N3,N4 на MEPS,SALMO имат много подходящи воблери,особено серията имитираща малки щукички,а зъбатата е канибал и много им налита!
ако искаш дай мейл да ти пратя снимки на блесните,воблерите и монтажите за тапа,които ползвам,че нещо не вдявам как се качват снимки тук!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- zapalen_92
- разбира нещата
ок
desko_92@abv.bg това е.Прати и снимки ако има6 на блесните и воблерите 

-
- кандидат преподавател
Пич може и на дъно но с подвижно олово и ограничител за рибката .Ако е обрасло дъното рибката да е колкото може по на долу но да не може да се скрие за да я види щуката.В този случаи рибката се движи по повода и неможе да се скрие ,не може и да мести тапата ,което се случва ако си само с тапа и рибката е по голяма. Аз имам успех така ,след като на една корекця на Янтра рибките се движиха като ги хварля а после тапата спираше и нищо ,като сложих оловото да стои на дъното не закъсняха ударите 5,2кг и две по 1,5-,2кг .Пробвай УСПЕХ И НАСЛУКА
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ