Мнението ви за консервирания морски червей

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнението ви за консервирания морски червей

Мнение от Raven »

Естествено, за предпочитане е да се позовава на личните ви впечатления, а не на това което сте чули от някой, който пък може да го е чул от друг.... ;)

Аз вчера пробвах холандеца и въпреки че не можех да сравня с варненския мисля, че се представи задоволително... от една доза - 10 уловени заргана, 3 изпуснати и един останал червей.

До маринатата обаче не можах да стигна. После когато пробвах с него, вече никой не хващаше, така че не мога да съм обективен. Малко съм скептичен обаче, тъй като въпросния червей е като мумифициран... Струва ми се че за платерина няма да е подходящ :?: За заргана не знам... би било добре ако дава добри резултати, защото е доста твърд и няма мърдане от куката...

За долната консерва става въпрос

Изображение
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

Това го постнах вчера в една друга тема,става въпрос за същата консерва:
Така...да си дойдем на думата и за червеите:имах две дози жив морски "нашенски купешки" от 2,50.Рибата,както виждате си вървеше добре,а и си ядеше добре .

Но двете дози свършиха и решихме да минем на маринован.Ами какво да ви кажа - капо,нула,зиро,геврек,дупка,таратанци,к*ра ми Янко и каквото се сетите още !!!

След 45 минути безплодно мятане не последва нито удар,нито отхапване,нищо! Мятахме на плаваща и на полупотапяща бомбарада,на близко и надалеч,водихме бързо и бавно и опитахме поне за мен всичко.Е,няма,няма и няма!

Тогава се поразрових за остатъци от живи червеи и намерих два съвсем малки,около 15мм.Единия червей или падна или го изядоха,а с другия хванах две заргани,като втората я хванах на остатъка от червея,който беше налапала първата.Това от три замятания :shock: ...

Е,повече живи червеи нямаше и минах пак на маринован - отново капо и отново над половин час безплодни опити и тактики.

С това темата за маринованите червеи за мен засега е затворена :evil: ,поне докато не свърша някой път другите!!!
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Аз съм много доволен от холандския червей, миналата седмица с една доза 26 зъргана и три платерини от който едната към 500 г
Вчера 13 заргана с половин доза, колегата до мен хващаше на варненски и имаше 3 уловени заргана :P
Малко има проблем с платерината, капризничи понякога
който не лови, няма да яде :)
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

Mich написа:Аз съм много доволен от холандския червей, миналата седмица с една доза 26 зъргана и три платерини от който едната към 500 г
Вчера 13 заргана с половин доза, колегата до мен хващаше на варненски и имаше 3 уловени заргана :P
На колко го късаш холандския,нали вътре има 15 бройки :shock: ? И не се ли изхлузва,ако го закачиш скъсан ?
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Имах възможноста да изпробвам 3 дена маринования червей и смея да твърдя, че е удачна алтернатива на блатния. При наличея на еденични екземпляри рибата взема много предпазливо и след едно две придърпвания се отказва, но съвсем различно е ако рибата е в пасаж, тогава кълве по уверено и почти няма разлика с живия червей. С един червей могат да се уловят по 3 -4 заргана.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

От къде във Варна мога да намеря от тея мариновани червеи и на кви пари!?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Камбата написа:От къде във Варна мога да намеря от тея мариновани червеи и на кви пари!?
Гледах го в магазина на Автогарата мисля че беше 6.50 не съм много сигурен в цената.
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

За каква бройка става дума,щото ако са 15-20 и те,по-добре да си взема от нашенските?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Избери бурканче с по дребни червеи, има около 30 - 40бр.
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Шнорхел написа:
Mich написа:Аз съм много доволен от холандския червей, миналата седмица с една доза 26 зъргана и три платерини от който едната към 500 г
На колко го късаш холандския,нали вътре има 15 бройки :shock: ? И не се ли изхлузва,ако го закачиш скъсан ?
къса се на две
нанизва се на куката и се пробива в средата като половината се оставя да виси на куката. Има и нещо друго използват се специални морски куки за зърган с две мини контрички на стеблото за да не се изхлузва червеят.
В доста случай след като изкараш заргана червеят е цял и може да го ползваш пак. Така с един червей съм стигал до 4-5 уловени риби.
който не лови, няма да яде :)
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

Mich написа: Има и нещо друго използват се специални морски куки за зърган с две мини контрички на стеблото за да не се изхлузва червеят.
А откъде да си купя такива куки във Варна :? ? Търсил съм,но само ми вдигат рамене и въртят очи :roll: .
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Бурканчето го гледах на 7,50 на Автогарата,а куки с контри за червея на "Дрин" Акето.На Асен Тасев де (Манчо).
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Аз , съм доволен от маринования - след като ги разгледах и видях
че са стегнати - извадих си ,осолих и ги метнах в марината
за няколко часа и са готови
улова ми с маринован и жив 1/1
а , който е скептично настроен - е достатачно да се осолят няколко
и това е :wink:
Последно промяна от Краси 7650 на Пон Окт 08, 2007 7:32 am, променено общо 1 път.
Красимир от Балчик
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

изобщо не разбрах... Ти живите ли осоляваш? :shock:
мариноваш си ги за "черни дни" ?? :smt082
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Да днес околу 300 броя - ги мариновах и откакто започнах да си вадя сам - нямам проблеми
едно изваждане ми стигат за седмица :wink:
маринования е стегнат и няма никакъв шанс да се скъса при замятане
и дане е много дълъг , защото имах удари с изваждане на половинки
от така стегнатия червеи - като каиш е :idea:
Красимир от Балчик
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”