Ако някой може да помогне - Защо не кълве?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Ако някой може да помогне - Защо не кълве?

Мнение от kal4ev »

Здравейте,
имам приятели които се зарибиха едно малко водоемче с амур,шаран и дъгова пъстърва.Риба има много и се вижда,денем полудява да скача.
Обаче от не се хваща и една рибка(с въдица разбира се).
Опити сме правили всякакви(на дъно,плувка,различни видове захранка и стръв,всевъзможни монтажи) но не кълве и това си е,нито денем нито нощем.Водоема не е голям (около декар),има постоянен приток на вода.Рибата е хранена само в началото 2-3 месеца и това е.Реално храната във водоема с супер ограничена,така че причината да не кълве рибата,не е защото има какво да яде.
Моля ако някой може да даде компетентен съвет,как да я излъжем (с въдици разбира се) :) моля да сподели!
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

пробвахте ли на спининг за пъстървата?
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

pi4a94 написа:пробвахте ли на спининг за пъстървата?
Да!Не иска и на изкуствени примамки.Пъстървата се хваща на торен червей,понякога.Но резултата е слаб,като се има в предвид количеството риба.
Въпроса ми е по скоро,за причините да не кълве,иначе методи сме прилагали всякакви,без успех.
Да вземем накрая да я взривим тая риба и да се приключи :)
Шегувам се!
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

:shock: :shock: :shock: :shock:
незнам колега :shock:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Moже да има много храна и да не е гладна. И аз знам едно язовичрче, което държи много едри кефали(като казвам "едри", имам такива доста над 2 кг), но в същото се въдят и огромно количество дребни рибки, жабки и раци, а за водораслите да не говорим...рибата постоянно е преяла и е много трудно да се излъже някоя на каквото и да е...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

Мунчо написа:Moже да има много храна и да не е гладна. И аз знам едно язовичрче, което държи много едри кефали(като казвам "едри", имам такива доста над 2 кг), но в същото се въдят и огромно количество дребни рибки, жабки и раци, а за водораслите да не говорим...рибата постоянно е преяла и е много трудно да се излъже някоя на каквото и да е...
Въпросното място,определено не е такова.Дребна риба няма.Тук- там някоя жаба,но това едва ли ги интересува амурите и шараните.Треви и водорасли също няма,дъното е каменисто.Остават само насекомите за храна.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt115 :smt115 :smt115 :smt115
Гладна стачка!?
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

Dedy написа::smt115 :smt115 :smt115 :smt115
Гладна стачка!?
:lol: :D
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Може някой (на когото е язовирчето), тайно да я храни...по нощите когато сладко си спите..
За друг вариант не се сещам..то ако нямка какво да яде както ти казваш- да е измряла досега.
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

Pedro написа:Може някой (на когото е язовирчето), тайно да я храни...по нощите когато сладко си спите..
За друг вариант не се сещам..то ако нямка какво да яде както ти казваш- да е измряла досега.
Водоема се охранява добре.За храната - рибата все ще намери какво да хапне по дъното и отгоре,но това едва ли е достатъчно за да е толкоз сита че да не взима хич.Според мен причината е другаде,ама знам ли,затова питам.
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Еее,то се изчарпаха причинета,щом вие не ги храните,те не се хранят,друг не ги храни! :lol: Нещо странно става там,или вие сте огромни каръци! :lol: :lol: Базикам се,просто тия дни явно не е гладна,търпи още известно време се някога трябва да почне да кълве щом не се храни с нищо! :)
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

natrii написа:Еее,то се изчарпаха причинета,щом вие не ги храните,те не се хранят,друг не ги храни! :lol: Нещо странно става там,или вие сте огромни каръци! :lol: :lol: Базикам се,просто тия дни явно не е гладна,търпи още известно време се някога трябва да почне да кълве щом не се храни с нищо! :)
:) Абе чак такива каръци да сме....?!
От година я чакаме да се разяде ама неще.Рибата си се храни колкото и с каквото се храни всяка друга риба в който и да е било водоем.Има нещо криво.Явно въпросът е за специалист,просто реших че някой може да даде идея.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Колега kal4ev от година я чакате да се разяде ????????? :smt017
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

Kristiqn_Petrov написа:Колега kal4ev от година я чакате да се разяде ????????? :smt017
Ами да,не е вадена риба от доста време :oops:
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

А сигурен ли си че има такава? :?
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”