Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Глава на Щука?
Модератор: sapuna
Глава на Щука?
Ако я оставя само да изъхне ще стане ли или не.Щото ми е първата която ще правя на трофей.Не е голяма ама приятелката ми си я хвана и си я иска.
-
- ще става разбирач
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз в момента суша една глава от 7 кг щука.Тя стоя чак от миналата зима във вода със сол,преди една седмица я изкарахме на яве.Изрязох с ножичка излишното месо и я сложих на един стиропор,като хубаво я разтегнах.В устата й сложих едно малко клонче,на двата края на което има дунапред,за да не се развалят зъбите,или нещо друго в устата.Целта е да се разтвори добре и да остане така след като изсъне/с отворена паст/.След няколко дни ще я сваля от стиропора,когато вече е добре изсъхнала.Махам клечката и устата остава отворена.След като е готова я слагам където вече ще си седи,аз правя така:
Дървена рамчица за картина,зад която има парче корк,или подобен материал.За корка я закрепям с пирончета,или топлийки,както беше на стиропора и трофеят е готов.
Дървена рамчица за картина,зад която има парче корк,или подобен материал.За корка я закрепям с пирончета,или топлийки,както беше на стиропора и трофеят е готов.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
да не забравиш да я сложиш в сол и после да я лакираш!! 

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI