КОСТУРА ...

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

КОСТУРА ...

Мнение от old fox »

:lol: Къде да го търсиме през забраната :?: И къде е по-едър :?: Мисля, че това ще е една вкусна тема за раздуване :wink: :wink:
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6tukata »

Долни Богров с долно олово на рибка или червей.Общо взето на всички баластиери край София има костури-но сравнително малки-250-500грама.Наслука!
Кефал-ти мислиш за всичко :lol:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:lol: Благодаря, колега :lol: Взел съм и няколко изкуствени и блесни и др. :lol: Като се върнеме ще докладвам за резилтатите :lol: :lol:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

На Жеков вир . Добре работят кастмастерите :wink: Препоръчително място за риболов - колкото по-стръмно , толкова по-добре :D
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Павка, извинявай, ама би ли обяснил какво е това "кастмастер"?Няколко пъти сме били с Гошко 135, но до момента не сме забелязали някой да лови на нещо по различно, приличащо ни на т.н. "кастмастер"
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Вирбел, иди във форум "Спинингов риболов" - там има специална тема за кастмастерите и дори има снимка :wink:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Павка, благодаря за бързият отговор.Влязохме с Гошко 135 и го видяхме туй чудо. Човек учи докато е жив.Гошко на това ми ти нещо закачми не отдавна една добра пастърва.До момента си мислехме, че кастмастер е фирмата производител.Още веднъж ти благодарим.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Павка, благодаря за бързият отговор.
Не съм "Павката", но няма значение, важното е че сте се ориентирали. Аз все се каня да изпробвам тая джаджа и все не намирам удобен случай...
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

С огромно извинение за името.При пръв удобен случай, черпя и купувам риза за прекръщаването.
На сериозно извини ме още веднъж.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Споко!! Извинения приемам единствено под формата на подробен доклад за следващите употреби на кастмастера :wink: :lol:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Договорихме се, само дето преди 24 не се очертава ходене до Жеков вир, а то при тази тръпка всеки ден е седмица .
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:lol: Специално ходих до магазина да ги разгледам. Имаше два вида кастмасери - жълти и бели, но си мисля, че не са чак толква ефективни :lol: Какво ще кажете за цвета, има ли някакво значение :?: :lol: Колегаа, то 14ти е далече, та 24ти ли :D :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

По принцип са доста повече като видове но основните са - бели , жълти и медни :wink:
За Стефко и Вирбела :
Не си мислете че боравенето с кастмастер е лесна работа :wink: особенно докат свикнете да го водите . Най уловист метод е на "тътрене" - замяташ , изчакваш джелезото да тупне на дъното , повдигаш малце пръта , обираш малце влакно и па да тупне и т.н. Кофтито при тоя риболов че доста примамки дават фира :cry: те например на миналогодишното състезание на Пънчака извадих какви ли не чудесии из поди дъното 8) То не беа шишета , то не беа джапанки , гуменки и други таквизи 8) По едно време така се бех специализирал че виках на Алеко къде беше до мене :
-Алеко , иде двулитрово !
и то точно така , идеше двулитрово пвц шише :lol:
Малко помага когат резнете опашката на малък туистер и я боднете на тройката на кастмастера :wink: ем леко я повдига , ем повече дразни костура , ем мааааалце предпазва от закачки :D

НАСЛУКА !!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

За Стефко и Вирбела :
Не си мислете че боравенето с кастмастер е лесна работа особенно докат свикнете да го водите . Най уловист метод е на "тътрене" - замяташ , изчакваш джелезото да тупне на дъното , повдигаш малце пръта , обираш малце влакно и па да тупне и т.н.

Павка, да си призная нямам никакви илюзии, че захващайки се с кастмастера ще имам кой знае какви успехи още от самото начало, още повече, че по принцип със спининга съм слабичък :oops: :oops:
Това за воденето не съм го пробвал, но както бях споменал и в "Спинингов риболов" братлето ми беше изпратил от US един сребрист кастмастер и като упътване към него беше посъбрал и малко информация от тамошните колеги. Та те му обяснили, че това желязо било измислено с идеята при водене да наподобява падаща към дъното умряла рибка, т.е. да подразни видове като бялата риба, които имат точно такъв "стил" на хранене - убиват рибките, а после се връщат и ги хапват (за шишета и гуменки не споменават нищо :wink: :lol:). И в общи линии и аз си представям боравенето с него точно така както го описваш, но... практическите занятия тепърва предстоят :roll:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

8) Съвсем друго е да сложиш рибе или торен, защото наште риби са свикнали със боклуци и метали 8) На платен гьол също може да мине тоя номер, но не мога да си обясння със колко броя кастмастери трябва да тръгна за шука - пликче или кофа :?: А за костуа - въобще не я виждам тая примамка :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”