Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

КОСТУРА ...
Модератор: bobopeli
КОСТУРА ...

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- научил се да хвърля
Павка, благодаря за бързият отговор.Влязохме с Гошко 135 и го видяхме туй чудо. Човек учи докато е жив.Гошко на това ми ти нещо закачми не отдавна една добра пастърва.До момента си мислехме, че кастмастер е фирмата производител.Още веднъж ти благодарим.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
По принцип са доста повече като видове но основните са - бели , жълти и медни
За Стефко и Вирбела :
Не си мислете че боравенето с кастмастер е лесна работа
особенно докат свикнете да го водите . Най уловист метод е на "тътрене" - замяташ , изчакваш джелезото да тупне на дъното , повдигаш малце пръта , обираш малце влакно и па да тупне и т.н. Кофтито при тоя риболов че доста примамки дават фира
те например на миналогодишното състезание на Пънчака извадих какви ли не чудесии из поди дъното
То не беа шишета , то не беа джапанки , гуменки и други таквизи
По едно време така се бех специализирал че виках на Алеко къде беше до мене :
-Алеко , иде двулитрово !
и то точно така , идеше двулитрово пвц шише
Малко помага когат резнете опашката на малък туистер и я боднете на тройката на кастмастера
ем леко я повдига , ем повече дразни костура , ем мааааалце предпазва от закачки
НАСЛУКА !!!

За Стефко и Вирбела :
Не си мислете че боравенето с кастмастер е лесна работа

-Алеко , иде двулитрово !
и то точно така , идеше двулитрово пвц шише

Малко помага когат резнете опашката на малък туистер и я боднете на тройката на кастмастера

НАСЛУКА !!!
За Стефко и Вирбела :
Не си мислете че боравенето с кастмастер е лесна работа особенно докат свикнете да го водите . Най уловист метод е на "тътрене" - замяташ , изчакваш джелезото да тупне на дъното , повдигаш малце пръта , обираш малце влакно и па да тупне и т.н.
Павка, да си призная нямам никакви илюзии, че захващайки се с кастмастера ще имам кой знае какви успехи още от самото начало, още повече, че по принцип със спининга съм слабичък

Това за воденето не съм го пробвал, но както бях споменал и в "Спинингов риболов" братлето ми беше изпратил от US един сребрист кастмастер и като упътване към него беше посъбрал и малко информация от тамошните колеги. Та те му обяснили, че това желязо било измислено с идеята при водене да наподобява падаща към дъното умряла рибка, т.е. да подразни видове като бялата риба, които имат точно такъв "стил" на хранене - убиват рибките, а после се връщат и ги хапват (за шишета и гуменки не споменават нищо