Счупена блеснарка !

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Счупена блеснарка !

Мнение от ribarq »

Колеги преди около 1 седмица си счупих блеснарката като закачих в един дънер по марица ,изглежда съм я натиснал някаде преди това , счупена е частта от към зглобката на дебелата част на пръта! около 10-15 см ето и снимки имам найдея но незнам дали ще стане , ако има някой който може да помогне нека пише ! блеснарката е на filstar (AREX SPIN I)2.40м с акция 10-30 ! Изображение
Изображение
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Ами можеш да направиш следното. Изрязваш малко от 2те части така че да станат равни. Леко ги заглаждаш намираш си една втулка и надяваш 2те части като намажеш втулката с лепило да залепнат. После отгоре навиваш конец за водачи и лак. Като цяло въдицата няма да е същата като преди но може да ти върши работа. А ако има някой който може да ти я направи по добре не се занимавай. Другият вариант е нова - май е най добрия. :wink:
Изображение
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

По рибарските магазини все имат по някое парче от пръчка вповече. Та дай на някой от тях (собствениците), ще сложи едно парче плътно вътре, лепило, бандаж, лак и си готов. Само ще е леко удебелена на това място.
Успех.

П.П. Ако не можеш да намериш, мини през Смолян. Ще я оправим. :D
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:idea: :idea: :idea: :idea:
Колега ribarq,
каквото и да направиш, пръчката няма да е същата, става въпрос за спинингова пръчка, където еластичността е от голямо значение! Моят съвет е да си купиш нова (то, нали е най-лесно). От счупената можеш да си направиш идеална пръчка за отвесна блесна, махаш дръжката от счупената част, монтираш на здравата, на която предварително си отстранил най-големия водач и готово. Аз съм го правил и то от здрава въдица.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Номера с втулката и аз го приложих наскоро и се получи много добре - използвах лека алуминиева процепена втулка и отгоре един хубав бандаж и работата заспа
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

намерих решение и майстор който да я поправи ,ще пиша като стане :) блогодаря за мненията !
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Оправи ли я? :D
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

ПРОДАДЕНА Е ВЕЧЕ :!: :!: :!:
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

doko написа:Ами можеш да направиш следното. Изрязваш малко от 2те части така че да станат равни. Леко ги заглаждаш намираш си една втулка и надяваш 2те части като намажеш втулката с лепило да залепнат. После отгоре навиваш конец за водачи и лак. Като цяло въдицата няма да е същата като преди но може да ти върши работа. А ако има някой който може да ти я направи по добре не се занимавай. Другият вариант е нова - май е най добрия. :wink:
Това щях и аз да ти предложа и използваи пила.
П.С ако тва не стане слагаи каниколит :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”