Флуоро+дип

Модератор: sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Флуоро+дип

Мнение от sapuna »

Четох из сайтовете на братята руснаци за успешните им методи и тактики при риболов на шаран.Всеизвестно е,че са майстори щукари,но се уверих че са новатори и в карп риболова.Определено има какво да се научи от тях.
Факт,който ми изостри любопитството е използването на флуоресциращи спрейове и бои при подготовката на примамките.Монтира топчето или царевицата,пръска със спрейчето и поднася.Според тях визуалната представа е по важна за рибата дори и от обонянието и.Използват светещата примамка при риболов на големи дълбочини и нощно време.
В комбинация със спрея използват и дип с аромат на рачешко месо.Според експертите това е уникалната примамка за шаран в речни условия.
За рачешкото месо съм съгласен.Всеизвестно е,че рачето е любима храна на много видове риби,но към спрейчетата съм настроен малко песимистично.Как мислите?

Иначе ето вариан от производителя:
FireFly 15мм /18мм
Изображение

GREEN LIPPED MUSSEL EXTRACT 100G
Изображение

Ако някой колега е използвал въпросните дискотечни аксесоари нека сподели опита си!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
tihomirmarinov
новобранец
новобранец

Мнение от tihomirmarinov »

Някаде бях прочел че англичаните ловели флуоресцираща царевица вечер и имали добри резолтати.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Аз имах някои бегли опити на флуорисцираща стръв,за жалост неуспешни....но не съм и настоявал кой знае колко де :wink:
Stand and fight
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

executor написа:Аз имах някои бегли опити на флуорисцираща стръв,за жалост неуспешни....но не съм и настоявал кой знае колко де :wink:
Ами там където ловиш,няма как да стане :twisted: Там всичко се изяжда :lol: И камъни да им сложиш все тая.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”