След Димитровден - Расперовден

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

След Димитровден - Расперовден

Мнение от sestrata »

Снощи поляхме и изядохме щуката с гостите - както подобава :D На сутринта рано-рано отпраших към същото място с надеждата да си върна воблера от устата на проклетницата дето ми го отнесе. Мъгла голяма - реката едва се вижда. Към 7 ч почна да шляпа рибата, но не ми се чу да има нещо едро. На развиделяване удари първото расперче 34 см на воблер Ъгли Дъклинг 6DR - SB. Беше се закачило и на двете тройки.
[img]http://storage1.album.bg/d28/Распер_34_ ... 680251.jpg[/img]
Последва половин час мълчание - реката утихна в очакване на втората вълна. И тя не закъсня :D Плясъците обаче бяха доста навътре и не можех да ги стигна с Пачето. Закопчах клатушка Мепс Циклопс 12 гр и работата заспа. Втори удар - распер 44 см. :D
[img]http://storage1.album.bg/bb6/Распер_44_ ... 680258.jpg[/img]
По едно време задуха вятър, раздигна мъглата, но и рибата се покри. Стана ми скучно и ми се откачи ръката от въртене. Пуснах две дънарки на попче и удари една сулка. След някое време пак забрулих спининга и ОПАА!! :D :D :D Удари здраво и разви аванс. Почна се една борба, вдигна ми адреналина защото не можех да отгатна какво се е хванало. Дърпаше зверски и правеше тигели като шевна машина Сингер. Не смеех да го поема по-твърдо, защото влакното е 0.28 и съм си патил неведнъж. Ава-Шимата ми е с хипрон, но и строших върха завчера докато мятах крачоли с торбите в калта.
Най-после излезе на плиткото, глътна въздух и полегна. Изобщо не му се церемоних, нагазих 5 метра във водата и го загребах с манчока. Распер 54 см! :D
[img]http://storage1.album.bg/6f6/Распер_54_ ... 680263.jpg[/img]
След това вече можеше да си ходя :D
А наздраве на всички спинингари! :partyman:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Добре бе "майсторе" :) Само незнам как ше си разпределите Дунава със Stefko като и 2-мата им разкътавате фамилийте на рибоците :lol:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

nikejo написа:Добре бе "майсторе" :)
Еми майстор е - щом си носи ролетка ! :lol:

Браво бе Павка, ти ги разби ! Евала !
Абе кой си го може, си го може - това е ! :wink:
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

До сестрата:
Чудно си се справил, но ентусиазиран от успехите ти днес реализирах едни сериозно КАПО на устието на Янтра, водата бе абсолютно мътна и без никаво движение, мъглата сериозна. Аз съм от Варна но живея и работя като леакр в РУСе, кажи някое и друго място за риболов, че съм сам тук и няма кой да ми каже къде да ида за Риба на Дунажа, засега съм ходил на Ромпетрол и на Устието на Янтра, но други места ги знам като имена но не и като път дори и посоката не ми е ясна
Ще съм ти благодарен
Георги Тодоров
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Поздравления за чудесния улов :wink: Марко http://www.album.bg/sestrata/ тук има снимки от излета на сестрата :roll:
Изображение
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Пък аз лепя тапети пфууу...Ама хмм .Само да свърши стачката....
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Marco Polo написа: Ако може и да гарнираш с малко снимкиии... :oops:
Изображение
Изображение
Изображение

Павка,как ги нацели все през десет сантима бе?!?!? :lol: :lol: :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Браво Сестрата, чудесни излети с много добри рибки си направил. Чак не мога да смогна да те поздравя във всички теми тук :wink: :D Що се отнася до това:
Добре бе "майсторе" Smile Само незнам как ше си разпределите Дунава със Stefko като и 2-мата им разкътавате фамилийте на рибоците
... няма страшно - аз напоследък съм извън играта :( Около Козлодуй е абсолютна суша и въртя страшни капота вече няколко излета :oops: Нямам обяснение къде се дяна хищника по тукашните места (дали не слезе към Русе :shock: :lol: ), но в последните 3 седмици нямам нито една рибка :roll: Само единични плахи почуквания, изчоплени с много зор... Вчера можеше да прекъсна серията, но шуката, която прилъгах си замина със силикона - като не върви, не върви :wink:

На теб още веднъж честито за успешния спининг и поздрави :)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

emo vasilev написа:Еми майстор е
:smt038 :smt038 :smt038 :smt038
Не е майстор, ГОЛЯМ МАЙСТОР е!!! Че и на щуките!!! Браво!!!
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Нямам думи вече за Павката,целия репертуар ми са изчерпи :roll: то бива бива,ама тва неговото на нищо не мяза,един съвет Павка,спри да одиш за риба,оди у тотото :wink: :wink: :wink: като гледам как ти е тръгнало след време може и Дунава да си купиш :idea:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Благодаря за поздравите момчета! Аз сега малко ще си седна на задника да поработя, че един дъжд пере в Русе от снощи - просто не е истина. Живот и здраве към края на седмицата ще пообиколя да видя как е. От мен - успешна седмица на всички!
RoSeN_94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RoSeN_94 »

едно голямо БРАВО никога не сам хващал распер много искам да осетя преживяванто но за всичко има парви пат :D
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

След цяла дълга седмица без риболов се бях наточил като разгонена хрътка, разбудих се вчера към 3:30 помотах се и към 5 часа бях на същото място.
Изображение
Толкова рано нямаше никой, времето студено, влажно, но тихо, Дунава висок на кота 300 и естествено от буните и чакъла нямаше и помен. Ето тук би трябвало да е 6-та.
Изображение
Едва намерих място да метна 2 дънни профилактично, но не разчитах много на улов защото анафора под буната ги завъртя веднага и ги натика в брега. Разпънах трабукото за спининг, но скоро се отказах, защото нямаше удобна висока просека за замятане и стъкмих по-късата пръчка, въпреки че избягвам да я ползвам при лигаво време:
Изображение
При такова силно течение и непрекъснато прииждаща вода не се видя хищник да гони, но имаше удари в зоната на завихряне при върха на буната от този калибър:
Изображение
По някое време през деня реших да обходя района и в една просека напипах мирните дребоси - облес и добра платика с директния.
Изображение
Към обяд и дънарката се отчете с платика, а на колеги от 5-та, дето бяха метнали 11 дънни удари шаранче към 3 кила.
За мен излета си беше много разтоварващ, макар и малко да намръзнах защото почти цялото време бях във водата и днес пазя "колибата" :D А за всички които са по водата днес - на кука!
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Бе все пак си излъгал един разбойник - то при тая вода е трудна работа ! Евала !
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Ей Павка ,два дни се мъча да кача два распера,но не мога да се справя.
надявам се да успея тая вечер.Та в петък като се събудих ,рекох да се поразходя до нашето място,пък и си купих някои неща които ти ми препоръча,та хем да се разходя хем да ги пробвам.Водата беше започнала да вдига и нямаше много места за хвърляне,но имах напред вид и дънарките,та си хванах няколко попчета и метнах.Между другото рибата не играеше и след десетина хвърляния се отказах.Към 11.00 серия плясъци и веднага грабнах въдицата.Замятане,второ,трето и удар,някъде на около 30 метра,скок във въздуха и охааа добро е! Леко и внимателно го извадих и хоп в живарника.Рекох си "ще метна още няколко пъти".Какво няколко , още на второто ,но този път на 4-5 метра от брега пак удар и пак в живарника.Единия е 44см. а другия 40см. После замятания до откат но повече удари нямаше!Не знам какво ще е времето във вторник ,но мисля пак да се пробвам.
П.п.На едно място бях се изцапал от кеф!!!!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”