Захранката през зимата, с какво да съберем и задържим рибита

Модератори: bobopeli, Кърцата

Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Захранката през зимата, с какво да съберем и задържим рибита

Мнение от daniel_g »

С настъпването на зимата започва и риболова на скобари, кефали и други риби по реките. В моята практика през този сезон обикновенно захранвам с добри количеста бял червей и ловя с него. Но чета и гледам все повече колеги изпозват някаква захрнка и омесват с нея белия червей и така събират рибите. Та тук искам да разбера от по-опитните колеги какви видове захранки използват , нещо по специфично през този сезон или кой, как и с какво събира и задържа рибите активни през зимните месеци по реките?
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: Захранката през зимата, с какво да съберем и задържим ри

Мнение от Mitak »

аз лично захранвам както през лятото но има една тънкост която прилагал и е много ефикасна особено при риболов на кефал а именно слагам кръв във захранката а когато ловя на затворен водоем захранвам само с кръв :lol: трудно се намира обикновенно ходя по кланниците и се моля на хората да ми напълнят една тенекия ако имаш възможност пробвай :wink: а за скобарите зимата много рядко захранвам само когато сме по-малко хора на мястото където са са завъртяли а ако сме гъз до гъз както в повечето случаи не си струва да захранваш и някой друг да се възползва от това и да лови от твоя захранен участък 8)
Изображение
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Изхождайки от моят опит досега , най-много за скобар , морунаж и кефал през зимния период - са ми харесали захранките на Tubertini Cavedano Barbo Savetta , Milo Savetta и Промикс Река (последната е ползвам много , когато рибата яде страшно много храна - случвало ми се е при обилен риболов на морунаж). Вътре винаги слагам хляб , едро смляна бисквита ( печената на Respect е много удачен избор.)
Винаги си разбърквам захранката да ми е готова от предната вечер , да е стегната , (преситена задължително) , да е станала почти като глина. Каквато и жива стръв да слагате колеги винаги го правете непосредствено преди риболова , защото ако червеи престоят една вечер в захранка (няма значение дали са кастери или жив) , захранката след това почва да киселее и това има отрицателен ефект за рибата.

Винаги почвам с малко захранка - 3-4 малки топки , с цел да не прехраня и изплаша рибата , а тя вече след това си показва с какви темпове се храни. Ако е по-силно течението си ползвам мократа глина на MVDE. А заради бистротата на водата някой път слагам черна боя на MVDE , захранката да не плаши рибата.

Още един хитър номер е да слагате по едно камъче в топките храна, тогава със сигурност падат на точното място.

А за подаване на живи червеи на точното място аз ползвам ето това и съм много доволен :wink:

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=473

Поздрави на всички колеги!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Re: Захранката през зимата, с какво да съберем и задържим ри

Мнение от Dedy »

Mitak написа:за скобарите зимата много рядко захранвам
:D :D :D :D

Аз пък мислех, че през зимата захранваш за скобар със шепи тройки, предварително прекарани през дребно сито!
Иначе зимата по реките не разчитайте прекалено на захранката, по добре търсете вировете където са пасажите, а от там дори и да искате, трудно ще ги изгоните. Остава само да накарате рибите да ядат, но това не винаги се получава, без значение с какво и как захранвате.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

използвам захранки за река или фидер,хляб, и глина,която си копая.добавям и малко червеи,стрелям и кус-кус.Опитвайте ,я зимата трябва да е солена. :wink:а ако не искат да лапат стръв ловя с мънисто на единична кука или с червен конец,вързан на единична кука по цялото стебло до контрата,няма да ви обяснявам на какво прилича.цвета на мънистото е златно,млечно бял,зелен,син,перла,червен,и в комбинация.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Дани вземи последния брой на риболовец,вътре има доста подробно описание на захранки и начин на приготвяне :wink:
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Ще го взема. Става дума за вестничето или ?

Иначе мен по специално зимната захранка ме интересува, та за това и пуснах темата. Исках да понауча повече за тънкости при захранването през този сезон :) И сега ще почвам да експериментирам :) Благодаря на всички отзовали се и споделили техните стратегически подхранки за зимната капризна риба :smt023
snegk

Мнение от snegk »

Списанието :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

VDE Turbo Black - И мачкаш рибите по затворените водоеми.
Без никакви други работи вътре
Глина с хирономус(може и умрял)

Зимата на река не ме бива много, но съм хранил с бял и глина само със задоволителни резултати :roll:
Xrisim
новобранец
новобранец

Мнение от Xrisim »

Здравейте колеги,аз съм нацинаеш бих искал да знам с какво да ловя зимата на река дунав......
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Аз зимно време ползвам само бели червей или вердевас в малки количества всичко друго отблъсква според мен рибата :wink: :wink:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

колко бял червей кило две...? :roll:
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

мерси :!: :wink:
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

pi4a94 написа:колко бял червей кило две...? :roll:
Чети бре момко :lol: :lol:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Що бе кило две си е супер за цяла зима :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”