По-нова възможност ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- кандидат преподавател
По-нова възможност ?
Драги колеги,знам за Дайвите/имам Тика Спинфокус Мач/Мичел,Шимано,Спро,Окума и квот се сетите още от световно известните фирмени мачови модели на макари.Моля ви ,кажете ми ако някой има практически опит с такава,да сподели как се представя в бойни риболовни условия "Корморан Коркаст Супер Мач /не мога да възпроивезда всичките анджаклаклами по корпуса й/.Още - преден аванс,5,2: 1,събира 110 м от корда 0,20,продава се с още две пак метални плитки шпули и има наистина барнат вид на изтребител.На сухо - върти мазно,леко,няма луфтове,цена -дават ми я с известна отстъпка за към 82-85 лева .При сегашното ми фин.положение - малък проблем,ама ако форума ме подкрепи,ще прекроя семейния бюджет в полза на туй видение и усещане,което ме впечатли като оная работа на една приятелка,когато бях в 10-ти клас /тогава не само не бях пил,ми бях чист възторжен социастичски юноша бледен/.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Много гъзарска на външен вид.Бях на границата да си купя такава.Колегата Soleno има две такива и май има най-точна информация за тях.
Лично на мен ми се струва неудобна за използване в комбинация с мач, поради големия диаметър на шпулата и сравнително малкия /най-широк/ водач на мача. При замятане се чува едно припляскване на влакното по водача и пръта. Това води до "каламбури" и "бради" на влакното. Също така е важно за кой точно модел става въпрос, защото има такива с 2,4 и 8 лагера. Лично аз изпробвах тези с 2 и 4 лагера. Въобще не ми харесаха ,а по мнение на един колега ,който има такава /с 2 лагера/ и после тунингована, само за една година риболов на бомбарда , всичко по нея се смарангясва. Луфтове в несвяст , и постоянно блокиране на ролката на бигела. Било необходимо почистване и смазване след почти всеки риболов. Мнението му е,че ако не е гъзарията и вложените пари за тунинга , досега да я е изхвърлил.
Предполагам,че и Soleno ще се включи, и ще даде своето мнение,което аз безкрайно уважавам. Все пак ,той използва макарите си със спинингови пръти,което вероятно променя нещата със замятането.
Лично на мен ми се струва неудобна за използване в комбинация с мач, поради големия диаметър на шпулата и сравнително малкия /най-широк/ водач на мача. При замятане се чува едно припляскване на влакното по водача и пръта. Това води до "каламбури" и "бради" на влакното. Също така е важно за кой точно модел става въпрос, защото има такива с 2,4 и 8 лагера. Лично аз изпробвах тези с 2 и 4 лагера. Въобще не ми харесаха ,а по мнение на един колега ,който има такава /с 2 лагера/ и после тунингована, само за една година риболов на бомбарда , всичко по нея се смарангясва. Луфтове в несвяст , и постоянно блокиране на ролката на бигела. Било необходимо почистване и смазване след почти всеки риболов. Мнението му е,че ако не е гъзарията и вложените пари за тунинга , досега да я е изхвърлил.
Предполагам,че и Soleno ще се включи, и ще даде своето мнение,което аз безкрайно уважавам. Все пак ,той използва макарите си със спинингови пръти,което вероятно променя нещата със замятането.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
За да няма грешка в модела,ето и един линк за сверка :
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... rers_id=81
Предполагам ,че става въпрос за 4 и 5 модел отгоре , надолу.
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... rers_id=81
Предполагам ,че става въпрос за 4 и 5 модел отгоре , надолу.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- кандидат преподавател
Благодаря,колеги-този "мач"-не!
Голямо благодарско,братя!От това ,което отговорихте,ми стана ясно,че тази макара няма да е моята.Очевидна стана алчността на търговеца / нито ще му правя реклама,нито пък антиреклама,но го обричам на отвержение /-значи си е сложил върху цената на "Корморан"-а поне 35 лева отгоре.Все едно,че ги транспортира бройка по бройка от Пловдив до Смолян,мам......до безкрай!Днес ходих пак на оглед в дюкяна и наистина ми направи впечатление,това което колегата Хищник сочи - червената джаджа извънредно стърчи и просто плаче да закачи кордата по време на замятане.Майната им на парите / изплющявал съм и повече мангизи за такъми от сорта на "Шимано катана","Риоби Заубер","Тика уондър " и пр./,но това в този частен случай е нагъл пладнешки обирджилък,който няма да захраня.
Още веднъж,голямо благодарско и дано много успешни риболови ви спохождат!
Още веднъж,голямо благодарско и дано много успешни риболови ви спохождат!