Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Фотоапарат
Модератор: Paublo_Eskobar
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Фотоапарат
http://www.photo.store.bg/c/p-p/m-727/i ... -10x3.html
Колеги,какво мислите за това апаратче?На 10 Мп а само 295 лв!
Гледам,че Практиките,като цяло са доста по-евтини от Каноните примерно,на същите характеристики (почти двойно).Струва ли си да се набутат сума пари за нещо,което на същите параметри може да ти излезе доста по-евтино?Като цяло практиките ми се виждат по-евтини от останалите марки.Значи ли,че са по-некачествени?

Колеги,какво мислите за това апаратче?На 10 Мп а само 295 лв!
Гледам,че Практиките,като цяло са доста по-евтини от Каноните примерно,на същите характеристики (почти двойно).Струва ли си да се набутат сума пари за нещо,което на същите параметри може да ти излезе доста по-евтино?Като цяло практиките ми се виждат по-евтини от останалите марки.Значи ли,че са по-некачествени?

-
- научил се да хвърля
Не съм съгласен с мнението за Практика - оптиката им. Там им е проблем а- няма сериозен фотограф който да снима с практика, Canon, Nikon, i Panassonic, отчасти Sony.
Сега това е порядъка на качеството. Доказват го и цените. Практика например в Щатите няма, просто си е боклукче.
Сега това е порядъка на качеството. Доказват го и цените. Практика например в Щатите няма, просто си е боклукче.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Видях за какво става дума.Някак си не върви 10 мегапиксела с 3х optical zoom....малко е.Например Canon A460 на същата цена (290 лева) има 4х optical zoom.
Оптичното приближаване на обекта за снимане е на 1-място , а след това цифровото, което даже не е и за препоръчване...винаги може да се направи с разните му фотошопи...
Освен това 10 мегапиксела въобще не ти трябват, освен за големи увеличения след това.Окото няма да различи снимка направена с 5 и 10 мегапиксела.Даже и 3 са достатъчни за много добра нормална снимка.
Мисля,че тези 10 мегапиксела са уловка ...те zoom-a да бяха направили повече, щеше да е по-добре.
Имал съм германски фотоапарати (ГДР) .. и все още са ми останали някои, и то от най-добрите марки , и за мене слабото им място не е в оптиката, а в механиката - винаги там са се издънвали след няколко години употреба.
Един път се дават пари , помисли си...
Оптичното приближаване на обекта за снимане е на 1-място , а след това цифровото, което даже не е и за препоръчване...винаги може да се направи с разните му фотошопи...
Освен това 10 мегапиксела въобще не ти трябват, освен за големи увеличения след това.Окото няма да различи снимка направена с 5 и 10 мегапиксела.Даже и 3 са достатъчни за много добра нормална снимка.
Мисля,че тези 10 мегапиксела са уловка ...те zoom-a да бяха направили повече, щеше да е по-добре.
Имал съм германски фотоапарати (ГДР) .. и все още са ми останали някои, и то от най-добрите марки , и за мене слабото им място не е в оптиката, а в механиката - винаги там са се издънвали след няколко години употреба.
Един път се дават пари , помисли си...
Не се заблуждавайте с ГДР, ФРГ, Практика, Теория, зу-уу-у-у-ум и друг такъв шум. Ако цените на 10 мегапикселов апарат са в рамките на 250-300 лева в България - той винаги стопроцентово е с китайски произход. След две години ще ги продават по 25-50 лева, след десет - по два лева парчето... 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Big Fish, Практика е ОК. Оптиката е задължително Карл-Цайс, но като всико German е по-едро, по-тежко, по-енергоемко. Но пише ли, че има някаква система, значи наистина я има и е истинска -не е менте.Иначе кажи кои не са от Китай. Един наистина добър апарат дори, не и професионален е над 1800лв. За класа си са добри. А колко МР е -според мен над 5 не се усеща разлика освен ако не подготвяш билдборд.Пак мое лично и неангажиращо мнение: фотоапарата започва и свършва с обектива - бистра и просветлена оптика и по възможност повече зум (оптичен). Другото са "панделки". Виж, Anti Shake System е полезна такава - при малки сксорости или много зум няма да ти размазва. Да не се разпростирам много, гледай за повече оптничен зум, МР>5 не тнрябва, не търси много компактна машинка с литиеви батерии, даже ако може 4хАА, защото като ти свърши тока когато ти трябва - любувай се на изящния си апарат колкото искаш- само това ти остава. Айде да не става спам. Ако искаш нещо да питаш - на лични. Успех в избора и по смело.Идеален апарат няма
Всички снимки от галерията ми са правени със тази 4 мегапикселова Практика :

А сега същия апарат успешно пълни галерията на saksi
Практика е продала търговската марка на китайски завод преди доста години , електрониката им е на samsung , монитора е на beng , а крайния продукт е апарат с отлични качества и ниска цена .
За невярващите има галерии със снимки , моята и на saksi .
Файда от много пиксели няма , само прави "по тежки снимки", разрешаващата способност на апаратите се ограничава от обектива .
Тук има и за по 200 лв. 6-7 мегапикселови Практики http://www.digicam.bg/category-Praktica.html
Сега си купих този nikon coolpix S10 /450лв.
/ , но качеството на снимките не е по добро , единственото предимство е оптичния стабилизатор .. С други думи , даване на грешни пари 
За това скачай на Практиката и не му мисли , какъвто и да е апарата , ще ти омръзне след 2 години и ще го смениш с друг ..

А сега същия апарат успешно пълни галерията на saksi

Практика е продала търговската марка на китайски завод преди доста години , електрониката им е на samsung , монитора е на beng , а крайния продукт е апарат с отлични качества и ниска цена .
За невярващите има галерии със снимки , моята и на saksi .
Файда от много пиксели няма , само прави "по тежки снимки", разрешаващата способност на апаратите се ограничава от обектива .
Тук има и за по 200 лв. 6-7 мегапикселови Практики http://www.digicam.bg/category-Praktica.html
Сега си купих този nikon coolpix S10 /450лв.

За това скачай на Практиката и не му мисли , какъвто и да е апарата , ще ти омръзне след 2 години и ще го смениш с друг ..

На платено не одим !
- pet55
- научил се да хвърля
Колеги а какво ви е мнението за Canon Power Shot A 720 IS
доста мнения изчетох в нета и някои потребители изразяват негативно мнение за този модел спрямо по старите модели на Canon
Доктора беше похвалил много Fudji Finepix F30 но този модел е изтеглен от пазара в Щатите а сегашния Fudji Finepix F50 бил пълен провал
а и още нещо фотапарата ще ми го донесат от от Щатите така че приемам съвети за апаратче до около 200- 250 $
доста мнения изчетох в нета и някои потребители изразяват негативно мнение за този модел спрямо по старите модели на Canon
Доктора беше похвалил много Fudji Finepix F30 но този модел е изтеглен от пазара в Щатите а сегашния Fudji Finepix F50 бил пълен провал

а и още нещо фотапарата ще ми го донесат от от Щатите така че приемам съвети за апаратче до около 200- 250 $
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не знам как да ти отговоря,освен с : Много съм си доволен от апаратчето!pet55 написа:Доктора беше похвалил много Fudji Finepix F30 но този модел е изтеглен от пазара в Щатите а сегашния Fudji Finepix F50 бил пълен провал![]()

Почти всички снимки в галерията ми са правени с него!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ползвам Практика 6 мп модел 6103.
Много съм доволен, не ме е подвел в нито една ситуация. Валя го дъжд окачен на един клон, подсуших го и пак проработи, ударих му оптиката отпред, малко е огъната но снима без никакъв проблем и шум. С едни обикновени батерии от 1 лв изкарвам 50-60 снимки
Практиката е малко бавен , голям, вярно бързо смъква батериите , но е абсолютно непретенциозен апарат и за рибарско фото и не само за мен е перфектен.
Много съм доволен, не ме е подвел в нито една ситуация. Валя го дъжд окачен на един клон, подсуших го и пак проработи, ударих му оптиката отпред, малко е огъната но снима без никакъв проблем и шум. С едни обикновени батерии от 1 лв изкарвам 50-60 снимки

Практиката е малко бавен , голям, вярно бързо смъква батериите , но е абсолютно непретенциозен апарат и за рибарско фото и не само за мен е перфектен.