1000см - стигат ли ?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

1000см - стигат ли ?

Мнение от bkd »

А сега да ви запитам ,нормална ли е тази дължина за директен телескоп :?: Много ми се иска да прочета обосновани мнения :wink:
kolio78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

дългичак е

Мнение от kolio78 »

КОЛЕГА ТРУДНО СЕ ХВЪРЛИЯ СЪС 10 МЕТРА
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

А и трудно се вади,трябва да е на принципа на щеката.И кепа трябва да е с по -дълга дръжка.Въобще отиваш към щека с всички оборудвания.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

Аз имам 7 метра телескоп и едва се справям с него а ти със 10 метра ясно ми е.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: 1000см - стигат ли ?

Мнение от Mitak »

bkd написа:А сега да ви запитам ,нормална ли е тази дължина за директен телескоп :?: Много ми се иска да прочета обосновани мнения :wink:

10 метра е сериозна дължина за директен трябва да си самурай за да боравиш с такова нещо..... ако е щека или уйп става но директен само си представи как трябва да вадиш рибата аз лично немога да си го представя бедна ми е фантазията кепа трябва да ти поне с 5 метрова дръжка :lol:
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Искам да видя, как се ползва при вятър :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

chirusa_bg написа:Искам да видя, как се ползва при вятър :lol:

ако имаш лодка можеш и за платно да го ползваш :lol:
Изображение
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Моето мнение е че, не е проблем на тази дължина, а е много голям проблем. :roll: :wink:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

Колега bkd,
мисля, че знам какъв риболов имаш в предвив за такъв телескоп. Ако става въпрос за риболов на река, смятам, че подобен вариант е възможен, но задължително трябва да разполагош със стабилен стол, а седнал "изяждаш" около 50-70 см. от дължината. За директен на 10 м. качеството трябва да е най-високо, не се допускат никакви компромиси и цената няма да е никак ниска. За да се избегнат евентуални проблем със замятанията, за линия с плувка под 2-3 гр., дори и при тихо време, трябва да се забрави. Ясно е, че при по-силен вятър риболова с такава въдица е невъзможен. Моя кеп с 6 метрова дръжка (за която съм ти благодарен) ще върши идеална работа за вадене на скобарите. И не на последно място - картата за фитнес, а защо не и за боди билдинг е задължителна!
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

Dedy написа::!: :!: :!: :!:

. За директен на 10 м. качеството трябва да е най-високо, не се допускат никакви компромиси и цената няма да е никак ниска. !
Нали знаеш че цената на най-хубавите телескопи са .....Ако си земеш телескоп за под 2000лева се едно си си метнал парите във водата.Хубавите телескопи са от 2 хиледи до 3000
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Много мъка те чака ако се навиеш да пробваш. Аз съм ловил с 9-ка дребна риба при липса на сякакъв вятър и вечерта китките и раменете ме боляха неистово. При такива дистанции щеката е по добро решение. Виждал съм такива въдици, но последните 2 колена ги правят щекерни :!: А и цената на такова чудо е колкото на среден клас щека. Не на последно място - плувка под 2.5 грама не върши работа. А нали трябва да сме прецизни все пак.
aide nasluka
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Protos_Immortal написа:

. За директен на 10 м. качеството трябва да е най-високо, не се допускат никакви компромиси и цената няма да е никак ниска. !
Нали знаеш че цената на най-хубавите телескопи са .....Ако си земеш телескоп за под 2000лева се едно си си метнал парите във водата.Хубавите телескопи са от 2 хиледи до 3000
:roll: :roll: :roll: Мене ми се чини, че не са нужни чак толкоз хиляди пари, има колеги със скромни възвожности :roll: които са отделили малко време за четене.......... имам в предвид че е нужно да познаваш навиците на рибата, хранителни, сезонни, предпочитания в захранки и арамати.......... За мен добрия риболовец е този който знае как да събере рибата и да отделя дребошляка от желаният улов :roll:

и не на последно място щекарството не е за всеки :lol: а........ и спининга 8)
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
ivkata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivkata »

Protos_Immortal:
:!: :!: :!: :!: :!:
защо бе колега аз в момента ловя с директен на MAVAR 7метра 170 лева ,
пък сам много доволен. мисля че не е нужно да се дават толкова много пари ,като за 100/200/300 лева също има добри :?
КОЛЕГИ НАСЛУКА !!! (И ПО 2 НА КУКА)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Protos_Immortal написа:

Стига приказва глупости, може би се бъркаш с щеките :roll:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

ivkata написа:Protos_Immortal:
:!: :!: :!: :!: :!:
защо бе колега аз в момента ловя с директен на MAVAR 7метра 170 лева ,
пък сам много доволен. мисля че не е нужно да се дават толкова много пари ,като за 100/200/300 лева също има добри :?

да не говорим за моята седмица за 10лева :lol: ....... жалко по-думите на колегата съм си хвърлил парите във водата :? е голям прас 10-20 лева на вятъра :lol: нали не са 1000-2000 :lol:

Protos_Immortal ти ако имаш такава въдичка за над 2000 лв дай да направим едно сравнение аз ще съм с ментето от китай а ти с оригинала пак от китай и да видим каква е разликата :lol:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”