Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Топ 10 изкуственни за щука
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Топ 10 изкуственни за щука
Според класацията на FION за изкуственни примамки при риболов на щука водещ е воблер Storm SubWart 5 с тегло 8г, дължина 5см и дълбочина на газене от 0 до 0,3м Великолепната аеродинамична форма позволява осъществяването на далечно и точно замятане.При нормална проводка с вдигнат връх на спининга примамката се движи под повърхността на водата,като оставя ярка следа от своята игра.При отпускане на върха дълбочината се дига до 30-тина см.
Ето и кандидатите до място №5 /пълният списък ТУК/
1.Storm SubWart 5

2.Воблер Yo-Zuri L-Minnow F200 (66 mm.)

3.блесна Myran Agat

4.силикони от Mann`s, Relax, Mister Twister

5.блесна Blue Fox Super Vibrax

Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса!Ловя щуките,но рядко на спининг.Как Вие виждате тази класация и дали е актуална на местна почва?
Ето и кандидатите до място №5 /пълният списък ТУК/
1.Storm SubWart 5

2.Воблер Yo-Zuri L-Minnow F200 (66 mm.)

3.блесна Myran Agat

4.силикони от Mann`s, Relax, Mister Twister

5.блесна Blue Fox Super Vibrax

Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса!Ловя щуките,но рядко на спининг.Как Вие виждате тази класация и дали е актуална на местна почва?
Re: Топ 10 изкуственни за щука
Имаш ли инфо каде в софия продават тези блесни - поразтърсих се из нета, но няма обявени , предполагам че е някои скрито магазинче:)sapuna1971 написа: блесна Myran Agat

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сори RAMIREZ , от тези блесни не само в София но и в БГ трудно ще намериш
Най-тънкана идат от Руските сайтове инак може си ги поръча и от Швеция кат техна родина ама щи стъпат на около пет крони ( десет кинта ) бройката ! Инак блеснетата са много добри ! Летят много далече па и рибка добре си хващат 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
И на мен ми е интересно защо е тука, а не по-нагоре в класациятаnatrii написа:Интересно ми е Мистър Туистър примамката защо е тука...смисъл като гледам другите и като знам на каква жива стръв кълве...не ми изглежда много апетитен ама...Щуката си е щука

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аз лично сега бих заложил (и залагам де) предимно и почти единственно на силиконите.
Е не че няма и на ворбели щуки по това време , ама...
На дунава миналата зима от сутринта до 3 следобед, забодох 2 на воблер. после реших (за пръв път в живота си) да сложа силиконка. Резултата бе 5 удара за 40мин. от който 2 извадени.
Оттогава силиконките не са ме подвеждали!!!!
На дунава миналата зима от сутринта до 3 следобед, забодох 2 на воблер. после реших (за пръв път в живота си) да сложа силиконка. Резултата бе 5 удара за 40мин. от който 2 извадени.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Мдааа, това беше миналата година...Кърцата написа:Аз лично сега бих заложил (и залагам де) предимно и почти единственно на силиконите.

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Клатушките на Моска са много добри.
За блесните най-уловисти са ми Луксос на Мепс 2 номер, и 2 номер Лонгет на Моска бяла с червени точки. Но само дребни щуки съм ловил на блесна
Воблери Ратлин Рапала 8 см , Грозно пате 6 см Диип рънъри всякакви разцветки.
За силикона, нищо няма да кажа, само че освен в някой периоди зимата за щука и бяла , в другото време за мен е безперспективна примамка, има къде къде по успешни и лесни примамки
Само да уточня , че нямам почти никакви спинингарски умения, и не му разбирам на този риболов много
За блесните най-уловисти са ми Луксос на Мепс 2 номер, и 2 номер Лонгет на Моска бяла с червени точки. Но само дребни щуки съм ловил на блесна
Воблери Ратлин Рапала 8 см , Грозно пате 6 см Диип рънъри всякакви разцветки.
За силикона, нищо няма да кажа, само че освен в някой периоди зимата за щука и бяла , в другото време за мен е безперспективна примамка, има къде къде по успешни и лесни примамки

Само да уточня , че нямам почти никакви спинингарски умения, и не му разбирам на този риболов много