Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

следНикулденски релакс
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
следНикулденски релакс
Цяла седмица се каня да забягна към теца и в последния момент плановете ми тотално се объркаха.Обилните снегонавявания по моят край на България и професионалната ми принадлежност допринесоха да съм два дни по пътищата.
След снощния празник осъмнах с леко главозамайване.След две кафета в любимото заведение получих прозрение-кратко и точно!Бегом до "Косатка",няколко каракудки в кофата и към местата,където миналата зима дърпах здраво щуките.Въобще не ми мина и през ума,че водоемчето за което пътувах замръзва първо в региона.Все пак извадих късмет и след 11 часа ледът се превърна в повърхностна киша.Метнах две тапи и седнах.Носех си и блеснарката с брейда и воблера,който коментирахме преди няколко дена.След час пълно мълчание от страна на щуките разпънах и резервния вариант!На пето шесто мятане и долната красавица налапа костура.

Не знам по какъв начин бе атакувала,но само предната тройка бе в устата и!Помятах още половин час,измръзнаха ми ръцете и се преместих отново до огъня.Тапите лекичко помръдваха само от напористите напъни на каракудките.По обяд пристигна момче от местните и разпъна спининг с тежка клатушка.По негови думи щуката взимала само желазото.Помята и той половин час и сви знамената.Поразрових се из куфара,но клатушките ми бяха само малки номера.Извадих Драшкото и на второто водене пак удар!

Последва двучасово спокойствие и тъкмо свивах полека знамената едната тапа изчезна в тръстиката.С лекота един мъник застана до кака и бате!В резултат-вече не ме болеше главата и имах три броя прекъсващи доскорошното ми капо и "дай Боже" даващи началото на зимния ми риболов!Грамаж не мога да посоча,по простата причина,че щука не ям
,а на язовирчето нямаше кантар !

Няколко неща ми станаха ясни от този спонтанен излет:
1.Риболовът е лекарство с/у махмурлука
2.И след Никулден се лови риба
3.За напред винаги ще си нося спининга
Успех и НАСЛУКА!!!
След снощния празник осъмнах с леко главозамайване.След две кафета в любимото заведение получих прозрение-кратко и точно!Бегом до "Косатка",няколко каракудки в кофата и към местата,където миналата зима дърпах здраво щуките.Въобще не ми мина и през ума,че водоемчето за което пътувах замръзва първо в региона.Все пак извадих късмет и след 11 часа ледът се превърна в повърхностна киша.Метнах две тапи и седнах.Носех си и блеснарката с брейда и воблера,който коментирахме преди няколко дена.След час пълно мълчание от страна на щуките разпънах и резервния вариант!На пето шесто мятане и долната красавица налапа костура.

Не знам по какъв начин бе атакувала,но само предната тройка бе в устата и!Помятах още половин час,измръзнаха ми ръцете и се преместих отново до огъня.Тапите лекичко помръдваха само от напористите напъни на каракудките.По обяд пристигна момче от местните и разпъна спининг с тежка клатушка.По негови думи щуката взимала само желазото.Помята и той половин час и сви знамената.Поразрових се из куфара,но клатушките ми бяха само малки номера.Извадих Драшкото и на второто водене пак удар!

Последва двучасово спокойствие и тъкмо свивах полека знамената едната тапа изчезна в тръстиката.С лекота един мъник застана до кака и бате!В резултат-вече не ме болеше главата и имах три броя прекъсващи доскорошното ми капо и "дай Боже" даващи началото на зимния ми риболов!Грамаж не мога да посоча,по простата причина,че щука не ям

Няколко неща ми станаха ясни от този спонтанен излет:
1.Риболовът е лекарство с/у махмурлука
2.И след Никулден се лови риба
3.За напред винаги ще си нося спининга
Успех и НАСЛУКА!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Водоемът умишлено не го споменах.Не,че го крия,но е микро около два декара,а селцето до него го няма на картата.Такива гьолчета се обезрибяват най лесно!И да искам не мога да Ви обясня къде се намира,по простата причина,че няма да го намерите.Друг е въпросът,ако колегата е от региона.Нарича се Паисий! 

-
- научил се да хвърля
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: следНикулденски релакс
sapuna1971 написа: 3.За напред винаги ще си нося спининга
Успех и НАСЛУКА!!!
Рано,или късно-всеки рибар стига до спининга!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- dimitar_
- сериозен играч
Това което си направил , адаш , няма смисъл да го коментирам , но ти окончателно ме убеди , че явно без спининг няма да приключи "рибната ми кариера" . Аз така или иначе "мандахерцам" из нещата си две блеснички от дваисетина години , а напоследък съм си взел и още някоя и друга блесничка , силиконки , джигита , а за капак бай Христо ми подари качествен воблер , и сега не ми остава нищо друго , освен да ги комплектовам с добър спининг и макара . Аз така или иначе вече имам един 180 - десет сантиметров за "нежни" блесни и воблери , но като гледам какво правят Павката , Венци , Стефко и други добре познати на всички колеги , смятам и аз да се наредя , както се казва - "барабар Петко с мъжете ... "
Та въпрос на време е да си поръчам един добър спининг , дето да мога да мятам с него и по Дунава ...
Иначе гледам и Малката Маранзика се появи , почти се чудех дали изобщо съм го виждал някъде този човек ?!?!?! Специални поздрави ...
Поздрави адаш , за великолепният зимен излет , дано на всички колеги им спори така в зимният риболов !!!
Та въпрос на време е да си поръчам един добър спининг , дето да мога да мятам с него и по Дунава ...
Иначе гледам и Малката Маранзика се появи , почти се чудех дали изобщо съм го виждал някъде този човек ?!?!?! Специални поздрави ...
Поздрави адаш , за великолепният зимен излет , дано на всички колеги им спори така в зимният риболов !!!