На къде със спининга?

Модератор: Кърцата

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

На къде със спининга?

Мнение от Камбата »

А здравей бе!

Очертават ми се 6 риболовни дни и нощи от 1-ви до 6-ти януари 2008г.

Голямо чудене се чудя кой път да хващаме.Целта ми е задоволителен спинингов риболов-щука,кефал,распер,бяла риба,сом.При мен жизнено важно е правилоно хвани-пусни,така че не се бойте да споделяте местата си.
На повече от 350км не ми се ходи,щото ше се скапем от пътуване,пък и не се знае какво ще е времето.

В главата ми се върти Янтра,чудя се горното течение,или долното,като клоня везната към долното,понеже зимата расперите и щуките са по-активни от кефалите.

Възможно е да се потърси кефала на блесна и воблер на Лефеджа,Росица и притоците им,обаче като се замисля,май сега не е най-подходящия сезон за кефал на спининг.

Друга идея е някъде за бяла риба,без Дунава.

Ако някой има по-добро предложение,моля да помогне.

П.П.

Ако кефалите отказват да атакуват изкуствени примамки-кандисвам и на плувка да ги ловя.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Ами може да отскочиш до Марица(май малко далече ти идва),но все пак тук в района Пловдив-Поповица си дава добре щука,сом и кефал....на бента при с.Маноле и на Поповица дава доста добре сом точно на спининг.Имам сигурно инфо,че на Поповица преди 2 дни е изваден сом 10кг..
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

10X за инфото.Може и до там да стигнем,зависи от времето. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Има много време до началото на януари.Както се казва много вода ще изтече до тогава.Насоката ти за Лефеджа или Росица е до голяма степен правилна.Миналата година в началото на януари бе сезона на мрените по Росица.По Лефеджа кефалът си дава целогодишно,лъже се и распер.Препоръката ми обаче е-не си губи времето със спининга.Попреглеждай този раздел и може да намериш отговор на много от въпросите си:
http://ribar.free.bg/cgi-php/phpbb2/index.php?c=3

За бяла риба нищо не мога да те посъветвам!Има я в долното течение на Янтра и в Дунав най вече.В повечето язовири също.Но все пак сега е сезонът на щуката и можеш да се възползваш от последните няколко дни преди забраната и!А бе с две дум-ще има актуална информация,ама след Нова година!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Май реших.

Понеже Марица ми е доста далеч,ще я отложа за някой друг път,когато имаме работа нататък.

Ще обиколя любимия си регион-Янтра,Лефеджа и притоците и понеже имам няколко дни,ще проверим долното течение на Янтра-распери,щуки и бели риби,после може да се върнем към Скалско и областта да търсим кефалите,пък на връщане ще минем през Лефеджа да видим тея распери и кефали кво правят.

Благодаря за отговорите!

Сега оставяме водата да тече...
:lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Сега се сетих,че трябва да намерим къде да посрещнем Нова година.Давайте предложения-хижи,хотели,ханчета и всичко,което ви дойде на ум.Надявам се да намерим свободни места.

- Лий Улф - 1939 г.
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Добре.Радвам се ,че си решил и ти пожелавам от цялото си сърце успешен риболов и мн.снимки да постнеш после.А като идваш я нашия край пиши ако съм свободен мога да те разкарам тука.

едит:Нямам представа за хотелчета и т.н...
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колеги,утре заминаваме за Боженци/габровско/.Там малце ще се отбием на Янтра надолце,или нагорце от града да търсим кефалце.

Първо ще пометкам блесничките и воблерчетата,пък ако не иска-ще вържем плувките и ще пробваме на варена грухана пшеница,както и на бели черави.

Ще стоим няколко дни,може да минем навръщане покрай Долна студена да проверим расперите.Някой знае ли в какво агрегатно състояние е Янтра в момента?Ако е много джам какво да правим? :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”