Дължина?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- научил се да хвърля
НАИ ДОБРЕ Е 5,70
НАИ ДОБРЕ Е 5,70 ЗАДА ИМАШ 30 СМ ПОВОД ТАКА НЕСЕ НАТОВАРВА ПРЪЧКАТА ИЗЛИШНО
-
- вече хвърля и на тежко
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Ако сложиш и тепсет с ластик и ти "вземе" добра риба искам да гледам закепването!kostur4eto написа:Аз ловя с 5-ца или 7-ца и го правя с 30-40 см по-дълъг.
Разбира се, че линията се прави малко по-къса от дължината на пръта! Не става въпрос дали може да е по-дълга или не, тук говорим за удобство!! При интензивен риболов колко пъти ще трябва да се изпъва яко нагоре ръката с която се държи въдицата?
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На единия връх съм сложил жило-шпиц връх,който не се нуждае от нищо друго,истината е ,че като се закачи по-дърта риба има особености при воденето и при самия първоначален напън на същата.Другите ми върхове са с различен номер ластици.Досега имам едно късане на директен от риба на едно платено,където исках да пробвам ластик 0.9 колко може да го разпъне шарко.Ами разпъна го доста и то без колебания в права линия,след 2ч.един приятел го закачи с моето такъмче в устата.Това се случи на Първенец.Шарко беше 2.5кг.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Съгласен съм с Бутника!! Поне 20-30 см. по- къса да е линията. Иначе ластик на директен не е лошо, НО дебелината на ластика да е съобразно здравината на тоягата!! Помнете, че директния не е щека!! Според мен повече от 1.3 ластик не е удачен за директен!! Има и директни които са много здрави, но на тях изрично е указано това и даже е посочена дебелината на ластика. И не на последно място - хубаво е да разполагате с дълга дръжка за кепа!! Успех на тези колеги, които искат да изпитат тази тръпкаbutnik написа:Ти сам трябва да усетиш колко трябва да ти е дължината.Ако ти е колкото дължината възникват проблеми при закачане на голяма риба,полови малко с нея и ще разбереш сам,засега го прави 30-40 санта по-къс.

П.П Не бързайте!! Изморете рибата докрай и тогава се опитайте да я вкарате в кепа

aide nasluka
-
- и господ не е толокова добър
Аз не съм специалист,но и те немогат да ти кажат при положение,че не си писал за какъв прът става на въпрос,с каква плувка щеловиш и т.н.PeTrOv написа:Колеги мерси за саветите които ми кахте.Според вас коя е най-удачната дебелина на ластика и ако можете да ми споделите някой монтаж за построяване на линията.