Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Невероятнооооооо......
Модератор: dantho.mihov
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Невероятнооооооо......
Вижте на какво попаднах в ДирБГ
.......... Дали ще се случи нещо
Събития 7 Декември 2007, Петък
Краен срок за документи за за доставка на зарибителен материал
София, Бул. "Христо Ботев" 17, ет. 4
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Краен срок за подаване на оферти за участие в обявената от ИАРА обществена поръчка за доставка на зарибителен материал с оглед опазването и поддържането на рибните ресурси.
Поръчката включва доставката на 692 500 личинки речна пъстърва, 499 500 шарана, 79 100 сома на обща стойност 150 хил. лв. Зарибяването с речна пъстърва е за периода от края на декември 2007 г. до края на юли 2008 г., със сом - от края на декември
2007 г. до края на ноември 2008 г. и с шаран - от края на декември 2007 г. до 15 декември 2008 г. Офертите ще бъдат отворени на 10 декември 2007

Събития 7 Декември 2007, Петък
Краен срок за документи за за доставка на зарибителен материал
София, Бул. "Христо Ботев" 17, ет. 4
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Краен срок за подаване на оферти за участие в обявената от ИАРА обществена поръчка за доставка на зарибителен материал с оглед опазването и поддържането на рибните ресурси.
Поръчката включва доставката на 692 500 личинки речна пъстърва, 499 500 шарана, 79 100 сома на обща стойност 150 хил. лв. Зарибяването с речна пъстърва е за периода от края на декември 2007 г. до края на юли 2008 г., със сом - от края на декември
2007 г. до края на ноември 2008 г. и с шаран - от края на декември 2007 г. до 15 декември 2008 г. Офертите ще бъдат отворени на 10 декември 2007
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- rino712
- ще става разбирач
НЕ ВЯРВАМ скоро да има зарибени водоеми-поне в нашия край,изключвам яз.Каваците Попово,защото той си е към тяхното ловно и винаги си го поддържат!!! Скоро и във в.Рибар писаха за зарибяване,но основно се падаше на водоемите около София,нямам нищо напротив да се види развитие като начало,но мисля,че повече от 10процента от това което е написано като зарибителен матириал няма да се пусне-другото отива за комисионни и частни водоеми!!!И така ще си отиде докато няма генерална промяна за този отрасъл-не е за вярване,но 1бракониер плати глоба само от 500лв.при условие,че е нанесъл щети за 10000лв.и това е смешно но е истина!!!Лошо е но е така!!!
p.s-и сериозно се замисляме с колегите догодина да вадим билет само от горското-ловното!!!
p.s-и сериозно се замисляме с колегите догодина да вадим билет само от горското-ловното!!!
- ribarq
- сериозен играч
и аз съм сигурен 100 % ,че рибата няма да отиде там кадето трябва ,виждал съм с очите си как се зарибява частен водоем със държавен зарибителен матерял предназначен за свободни водоеми
пак ще измият очите на хората с разни статий
Нека всяко зарибяване (на всеки водоем който зарибяват )да става пред камерите на някоя водеща медия (телевизия) и тогава може да им повярвам!
п.с. Догодина ще си изкараме по една жълта книжка и нема ми требва ни ловен ни риболовен билет

пак ще измият очите на хората с разни статий

Нека всяко зарибяване (на всеки водоем който зарибяват )да става пред камерите на някоя водеща медия (телевизия) и тогава може да им повярвам!
п.с. Догодина ще си изкараме по една жълта книжка и нема ми требва ни ловен ни риболовен билет

-
- кандидат преподавател
- MITKO70
- кандидат преподавател
Всичко което казват колегите преди мен е вярно,за съжаление.Така се е появила каракудата в яз.Искър,подменена като зарибител на шаран преди години.Преди това я е нямало въобще.Тази година са пускали бяла риба,но този път от към Ихтиман-резервата,че предишния път и разказаха играта с цапала на устието.Ама това е капка в морето,на язовира му трябва и амур,тостолоб и други ,защото все повече тревясва,водорасли а е вододаен и трябва да ги има,като такъв тези риби.Но това е друга тема,а колко голям зарибителен материял ще пуснат и дали ще има контрол и гласност е интересно.Като гледам и сумата е доста скромна за цяла БЪЛГАРИЯ,при това което събират от нас.
п.с. Давам пример с яз.Искър ,защото имам наблюдения от него,тая година има добър прираст на местен шаран
п.с. Давам пример с яз.Искър ,защото имам наблюдения от него,тая година има добър прираст на местен шаран

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
като гледам бройките и отделените пари е ясно че ще се зарибява с еднолетки и то по 10-тина грама които оцеляват е има я няма на 4-5 процента да доживеят 2-рата си година, освен ако не са в рибарник и то само те .
Така че смисъла е малко размит, но нека да си пишат простотийте, не ме интересуват въобще
Така че смисъла е малко размит, но нека да си пишат простотийте, не ме интересуват въобще

- ribarq
- сериозен играч
Колегаggbg написа:квото и да стигне до водоемите го чака сеч и погром. по добре да въведат малко ред отколкото да зарибяват в сегашната ситуация. не мое да зарибяваш и после някой сульо да дойде и да хване 20 шарана(!) по педя и после да има..

Водоема бе зарибен преди няколко години от държавна институция (СЛРБ)! а сега се питаме защо не кълве като ходим там ! има и отгор на този въпрос ! който си зарибява той си хваща после рибата

Еменно браконерите са тези който са зарибили , защото има стотици свидетели как ИАРА си вадят мрежите от водоема -пълни с риба

В този случай на кого да се обадим и кого да търсим

И аз да се включа със кофти пример - миналата година на Кътина, беше някакъв делничен ден щото аз само в такива ходя да давя червейте, та в 6,30 събахлям спрях разпънах сергията и има няма 10 минути на отсрещният бряг спря един джип, наду се една лодка и се пуснаха около 400-500 метра мрежи. Хората хвърлиха по една пръчка и - даже незнам и стръв дали имаха. Към 8 часа реших да проверя дали хората от ИАРА са заработили и звъннах на дежурния телефон за да подам сигнал. В 8,10 отсреща зазвъняха Джи Си Емите и в 9 часа ни джип ни мрежи - в 9,15 дойде стражарина горски +1 патрулка право при мене да ме питат аз ли съм подал сигнала и къде са бракониерите.
. Тогава отнесох и скандал че не съм си записал излета в билета. И те така!!!

Мълчанието е злато, но ние не сме алчни
-
- вече хвърля и на тежко
Тоя път съм по-голям оптимист,че все пак може и нещо добро да се случи
Цялото зарибяване е по-програма от Европейския съюз и контрола е от тяхна страна
Впрочем,зарибяването трябва да продължи всяка година и то с много по-вече бройки,пак по изискване на Европейския съюз.Преди десетинна дни имаше голяма статия в Труд по този въпрос,с точно описание по области с какъв вид риба ще зарибяват