Шаран на магданоз

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Шаран на магданоз

Мнение от kashalota »

Кой каквото си иска да ви разправя за шарана, но аз ще ви кажа един метод дето няма да имате пропуск с него :)) Както казва в онази реклама автомонтъора ГАРАНЦИЯ ;)).
Трябва ви прът макара влакно и тежест - освен ако не сте решили да ловите на шише :))
Накрая на линията след тежестта на около 30см повод завързвате едно копче от балтон около 2,0см в диаметър "най-добре дава на зелено копче"към копчето привързвате стръкче магданоз или мерудия. Хвърляте без значение къде само да е във водата той шарана си знае работата. Тънкостта на метода е че когато шарана засмуче магданоза копчето му минава през хрилото и застава напряко така няма шанс да се откачи най-много може да се закачи и друг шаран получава се "рибешки салам":))). И помнете зелено копче пластмасово ;)) ГАРАНЦИЯ !!!
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Този метод съм го чувал преди години. Познати бяха ходили в Русия на гурбет и там го видяли. Само, че руснаците слагали тесто от едната страна на копчето.
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И после като барон Мюнхаузен с патиците и сланинката -цялото ято шарани нареждаш :lol:
Методът да се практикува само след обезопасяване на риболовеца с алпинистко важе !!! Мярката се налага поради зачестили случаи на риболовци отнесени във водата от хванатите от тях 3 и повече шарана :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

:D От въже няма нужда! По примера на барона - в едната ръка въдицата, а с другата се хващаш за косата на темето и тееееглиш назад! Е, къде ще отиде рибата?!? :D :D :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Абе и аз така го мислех ама няма да стане :lol: С коя ръка ще държиш кепа , а ако си плешив-направо си заминаваш на дъното :lol: :lol: :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

:idea: Е, ако си плешив, може да се хванеш за яката на ризата, но за кепа си прав! Трябва трета ръка! :wink: :D :wink:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Абре Кашалоте,
да не си извадил старата готварска книга на баба ти и от там да четеш рецепти за таратор, а ни ги набутваш за ловене на шарани?
По добре пиши какво направи през почивните дни. Къпа ли се със катранен сапун, таратор ли прави или риба лови?
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Тоя "метод" го имаше в първия брой на вистник РИБОЛОВ. :wink:
Ама не го препоръчвам да го пробвата, че голямото КАПО ви е в кърпа вързано :lol: :lol: :lol:
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Капото на риболов за шаран е много често явление, когато става дума за еднодневни излети! /Не говоря за платените водоеми/
:?
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

joro1973 написа:Капото на риболов за шаран е много често явление, когато става дума за еднодневни излети! /Не говоря за платените водоеми/
:?
Имах предвид за многодневни с магданоз :wink:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Абе к,во правите с тоя магданоз, че и многодневно. Ние като ходим многодневно го ползваме за в салатата и имаме много добри резултати.Само дето от мен да знаете че от магданоза в салатата боли глава.Последно при едно нощно рибарене се изпи дамаджана ракия с много салата и на другия ден всички ги боля главата, та решихме че е от магданоза в салатата.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Ама вие магданоза в дамаджаната ли го държите?!? :wink:
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

:D :D :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Внимавайте с тоя магданоз , бил полезен за потентноста, та да не си налетите после да ви болят не само главите :lol: :lol:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Чируз,
нема лошо бе братче.То след толкоз години по гьоловете такива дреболии не ти правят впечатление.
Важното е да маат шпионките.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”