Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

колко струва едно оборудване за една мухарка на средно качес
Модератори: Павел Иванов, sestrata
колко струва едно оборудване за една мухарка на средно качес
Имам мераск да си купя мухарка
за да ходя за кленове но не знам какъв прът ми трябва
за да ходя за кленове но не знам какъв прът ми трябва
Зависи как го разбираш средното качество. Минималния комплект излиза към 100-тина лева, а горната граница е доста висока - над 1000-рка, така че можеш да вземеш решение според касичката. Вярно че колегите спецове в бранша казват, че с хубав такъм човек се учи най-правилно, ама както казах (виж. касичката) ти си решаваш. Иначе магазини да искаш и модели всякакви, дори в момента има и намаления... това което ти остава е желание и яко ходене 

Средно и прилично качество е мухарка Sage Launch (300 лв) с доживотна гаранция, шнур 3M/Scientific Anglers Air Cell (45 лв) и макара Tica Veteran, SERT Piam Concept, DAM Fly Tech (okolo 70-80 лв). Или грубо казано 400-450 лв.
Най-ниската цена е около 100 лв, но тук и компромиса е по голям. Той е оправдан обаче, защото не се знае, дали този риболов ще ти хареса и в този смисъл е по-добре да дадеш 100 вместо 450 лв...
Най-ниската цена е около 100 лв, но тук и компромиса е по голям. Той е оправдан обаче, защото не се знае, дали този риболов ще ти хареса и в този смисъл е по-добре да дадеш 100 вместо 450 лв...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Със всякаква въдица ще ловиш риба 
Избери си според касичката.
Колоко е по ефтина една въдица толкова по бързо заминава.
Сейджа е добро решение за цена качество Лаунча специално.
Байрон са горе долу добра марка значително по ефтина от сейдж но за около година водачите придобиват меден оттенък но не се нараняват, което става с по ефтините решения.
Поздрави.

Избери си според касичката.
Колоко е по ефтина една въдица толкова по бързо заминава.
Сейджа е добро решение за цена качество Лаунча специално.
Байрон са горе долу добра марка значително по ефтина от сейдж но за около година водачите придобиват меден оттенък но не се нараняват, което става с по ефтините решения.
Поздрави.
-
- новобранец
Значи само да напомня, че колегата пита за мухарка "среден клас"! въпреки, че у нас средния клас няма много общо с този по света...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Здрасти Мунчо. Позволи на човека да започне от някъде, спокойно. Нека си вземе нещо което е по джоба му, да се научи да хвърля както трябва, да изпита тръпкта евентуално от първата си вързана муха и рибата която ще хване с нея, па тогава ДАЙ БОЖЕ да му дойде мерака да се развива според възможностите си понататъка.Поздрави от брега на р.Арда