Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

помогнете ми, моля ви.
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
помогнете ми, моля ви.
колеги знам че тук не му е мястото но накарах наще да ми купят мотор, избрахме го но мотора няма документи, а тожа значи 4е не мога да го регистрирам и да го карам по улици а само в гората.
Ако някой знае как мога да го регистрирам моля да ми каже.

- чпс
- ще става разбирач
Колега Марто,
Отиди в КАТ- Шумен (или в населеното място, в което е адреса на личната ти карта, постоянния адрес) и питай там каква е процедурата и какви са им изискванията съобразени с твоя случай.
Вероятно ще трябва да представиш някакъв документ за сделка свързана с придобиване на мотора и може би документ за платени държавни вземания.
Успех !
Отиди в КАТ- Шумен (или в населеното място, в което е адреса на личната ти карта, постоянния адрес) и питай там каква е процедурата и какви са им изискванията съобразени с твоя случай.
Вероятно ще трябва да представиш някакъв документ за сделка свързана с придобиване на мотора и може би документ за платени държавни вземания.
Успех !
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Абе приятелче
То много добре са ти взели мотор, ама като си на 15 първо нямаш книжка и да го регистрираш пак няма да можеш да го караш другаде освен из горите. Второ от личен опит щи кажа че с мотора рано или късно се пада - падат дори и най-добрите паднах и аз и то с МЗ въпреки че имах зад гърба си 4 години стаж. Сега ще си кажеш тоя па не ми казва нищо ново - но ще ти кажа резултата от моето падане - като цяло само си охлузих лявото коляно, нищо работа няма счупване, нищо сериозно само дето свалих цялата кожа до капачката и ме закърпиха с 7 шева 5 надлъжни и 2 напреки, болката беше нечовешка и цялото лято 2006 -та година замина на кино, не видях ни риболов ни нищо а хората...нея година изловиха рибата по жребчево и йовковци. Тва майната му ама като взе да оздравява тоя крак абе махнаха конците бре боли и боли , а то да земе да остане едно камъче вътре, айде пак на ново 3 шева си еб.. мамата...така че по добре откажи се от мотора изчакай си 3 годинки изкарай си шофиорските земи си една жигулка на старо запазена за 200 лв и си ходи с нея за рибка и си гледай кефа.
бате ти Иво.
бате ти Иво.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
Марто мерака си е мерак
Ама умната със матора
че много често ги чегъртаме от дървета и стълбове дори и изпечени моторджии
Падането е страшно
Въпреки моите 20 години стаж на 2 и 4 колела миналата година се тръшнах със СИМСОН ЕНДУРО 51 куб.
Шлема се разцепи като презряла диня а задника ме боля един месец 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
Темата за мене е много интересна.И аз имам едно 50 кубика - то има документи (рег.талон и номер )АМА ОТПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ...около 30 ..от друг окръг ,а не Русе.Не е ползвано 20 години и нищо не му е плащано от тогава.
Мерак ми е да го узаконя и го подкарам за риба наблизо по Дунав.
Някой ако знае да казва.
Каква е гражданската и данъка ??
------------------------
Иначе за падането - не плашете момчето, с мотора може да не му се случи, а с кола да го утепат - Карма..Съдба и т.н.
И аз съм падал след рязко потегляне на светофар и засилване, попаднах в изровен асфалт за ремонт на пътя..бях най отпред и 3 реда коли щяха да ме премажат - вой на спирачки...меле ,а аз се влача след мотора и си държа главата нагоре да не си ожуля каската..така поне 10 метра..
Мерак ми е да го узаконя и го подкарам за риба наблизо по Дунав.
Някой ако знае да казва.
Каква е гражданската и данъка ??
------------------------
Иначе за падането - не плашете момчето, с мотора може да не му се случи, а с кола да го утепат - Карма..Съдба и т.н.
И аз съм падал след рязко потегляне на светофар и засилване, попаднах в изровен асфалт за ремонт на пътя..бях най отпред и 3 реда коли щяха да ме премажат - вой на спирачки...меле ,а аз се влача след мотора и си държа главата нагоре да не си ожуля каската..така поне 10 метра..
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- ribarq
- сериозен играч
имам 2 взети кросови мотора от кат , за това те съветвам да не ходиш нито в кат нито никаде , потърси регисрация от някой катастрофирал мотор , и да платиш да ти сложат номера на рамата и т.н. ако нямаш такива познати те саветвам да продадеш мотора , и да си купиш такъв с документи !
аз съм патил от такива покупки !
П.С. ако не си го купил не си давай парите на вятъра !
Кросовите мотори нямат регистрация в кат и немогат да бъдат регистрирани , за тях има други доументи ,чрез който ако те хванат да караш не могат да ти го вземат ...една фактура може да ти свърши работа или митническа декларация !!!!
аз съм патил от такива покупки !
П.С. ако не си го купил не си давай парите на вятъра !
Кросовите мотори нямат регистрация в кат и немогат да бъдат регистрирани , за тях има други доументи ,чрез който ако те хванат да караш не могат да ти го вземат ...една фактура може да ти свърши работа или митническа декларация !!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
не познавам вече живи мотористи,па не знам
а някои ми бяха и доста близки.всеки сам си троши главата,както педро уместно спомена или поне така ми се стори.в края на краищата-който ще се дави,няма да се обеси
инак,за регистрацията-с некой лев и подходящия човек всичко ще се оправи.тьрсете ЧОВЕКА-ху с дь мен
в хасково и шумен не знам-на местна територия мей би да мога да помогна,ама там не.вьпросьт,истинския вьпрос,момче е хус дь мен-нищо повече 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".