помогнете ми, моля ви.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

помогнете ми, моля ви.

Мнение от Marto-picha »

колеги знам че тук не му е мястото но накарах наще да ми купят мотор, избрахме го но мотора няма документи, а тожа значи 4е не мога да го регистрирам и да го карам по улици а само в гората. :cry: Ако някой знае как мога да го регистрирам моля да ми каже.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Вземи си бележка от "Вторични суровини",че си го купил от там.В нея посочете номер рама и двигател и бягай в КАТ! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Колега Марто,

Отиди в КАТ- Шумен (или в населеното място, в което е адреса на личната ти карта, постоянния адрес) и питай там каква е процедурата и какви са им изискванията съобразени с твоя случай.

Вероятно ще трябва да представиш някакъв документ за сделка свързана с придобиване на мотора и може би документ за платени държавни вземания.

Успех !
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

За Вторични суровини добре, но посля като отда в КАТ няма ли да ми искат ТАЛОН ?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Марто,що направо не написа обява че си търсиш регистрация за мотора,и направо я закачи пред ОУ на МВР Шумен и те ще ти го регистрират. :shock: :lol: :lol: :lol: :smt117
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

Абе то майтап, майтап ама не ми се затварят 1000лв. и да не мога да го карам на улицата, а само в гората. Апък и аз с1м на 15 и нямам повече пари за да си купя някой нов или по - скъп.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Абе приятелче

Мнение от IVKOPIVKO »

То много добре са ти взели мотор, ама като си на 15 първо нямаш книжка и да го регистрираш пак няма да можеш да го караш другаде освен из горите. Второ от личен опит щи кажа че с мотора рано или късно се пада - падат дори и най-добрите паднах и аз и то с МЗ въпреки че имах зад гърба си 4 години стаж. Сега ще си кажеш тоя па не ми казва нищо ново - но ще ти кажа резултата от моето падане - като цяло само си охлузих лявото коляно, нищо работа няма счупване, нищо сериозно само дето свалих цялата кожа до капачката и ме закърпиха с 7 шева 5 надлъжни и 2 напреки, болката беше нечовешка и цялото лято 2006 -та година замина на кино, не видях ни риболов ни нищо а хората...нея година изловиха рибата по жребчево и йовковци. Тва майната му ама като взе да оздравява тоя крак абе махнаха конците бре боли и боли , а то да земе да остане едно камъче вътре, айде пак на ново 3 шева си еб.. мамата...така че по добре откажи се от мотора изчакай си 3 годинки изкарай си шофиорските земи си една жигулка на старо запазена за 200 лв и си ходи с нея за рибка и си гледай кефа.
бате ти Иво.
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

Разбирам те напълно! Този мотор е 50къб. (не че не мойе да се падне ама..), А и на 26 януари ставам на 16 и мога да изкарам изпитите за книжка М категория. А относно колата в гаража имам едно Мицубиши Колт (малко старо ама върви). А аз кросови котори и АТВ-та още от малък мечтая да карам. :wink:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Марто мерака си е мерак :D Ама умната със матора :!: че много често ги чегъртаме от дървета и стълбове дори и изпечени моторджии :( Падането е страшно :cry: Въпреки моите 20 години стаж на 2 и 4 колела миналата година се тръшнах със СИМСОН ЕНДУРО 51 куб. :o Шлема се разцепи като презряла диня а задника ме боля един месец :wink:
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

:shock: grandal че ти каде си се набил че шлема на две да се счупи ?
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

СЛИВЕН -ДАМАРСКИ МОСТ-СУТРИНТА 6-00ЧАСА :D 40 км в час :lol: блокира задното колело на ляв завой :cry: Прас главата в бордюра-15 минути реанимация :oops: и после на всяко разваляне на времето главоболие :wink: И пак ти казвам -УМНАТА с мотора :lol:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Темата за мене е много интересна.И аз имам едно 50 кубика - то има документи (рег.талон и номер )АМА ОТПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ...около 30 ..от друг окръг ,а не Русе.Не е ползвано 20 години и нищо не му е плащано от тогава.
Мерак ми е да го узаконя и го подкарам за риба наблизо по Дунав.
Някой ако знае да казва.
Каква е гражданската и данъка ??

------------------------
Иначе за падането - не плашете момчето, с мотора може да не му се случи, а с кола да го утепат - Карма..Съдба и т.н.
И аз съм падал след рязко потегляне на светофар и засилване, попаднах в изровен асфалт за ремонт на пътя..бях най отпред и 3 реда коли щяха да ме премажат - вой на спирачки...меле ,а аз се влача след мотора и си държа главата нагоре да не си ожуля каската..така поне 10 метра..
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

Малии наистина много гадно. А аз мотора незнам дали да го купя - не мога да го регистрирам ап1к да затжарям 1000 лева само за из гората не си заслужава, а и с какво ще го закарам до гората ? Ще го взема само ако измисля как да го регистрирам.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

имам 2 взети кросови мотора от кат , за това те съветвам да не ходиш нито в кат нито никаде , потърси регисрация от някой катастрофирал мотор , и да платиш да ти сложат номера на рамата и т.н. ако нямаш такива познати те саветвам да продадеш мотора , и да си купиш такъв с документи !

аз съм патил от такива покупки !

П.С. ако не си го купил не си давай парите на вятъра !
Кросовите мотори нямат регистрация в кат и немогат да бъдат регистрирани , за тях има други доументи ,чрез който ако те хванат да караш не могат да ти го вземат ...една фактура може да ти свърши работа или митническа декларация !!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

не познавам вече живи мотористи,па не знам :roll: а някои ми бяха и доста близки.всеки сам си троши главата,както педро уместно спомена или поне така ми се стори.в края на краищата-който ще се дави,няма да се обеси :wink: инак,за регистрацията-с некой лев и подходящия човек всичко ще се оправи.тьрсете ЧОВЕКА-ху с дь мен :lol: :lol: в хасково и шумен не знам-на местна територия мей би да мога да помогна,ама там не.вьпросьт,истинския вьпрос,момче е хус дь мен-нищо повече :idea:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”