Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

naRiba.com с 5-то място и награда за МИС
Модератор: bobopeli
naRiba.com с 5-то място и награда за МИС
взехме 5-то място и награда за МИС
можете да прочетете повече на адрес: http://www.nariba.com/newsdetail/10.html
а снимки от състезанието можете да разгледате на адрес: http://marsh.nariba.com/marshdetail/120 ... aopen.html
наслука
можете да прочетете повече на адрес: http://www.nariba.com/newsdetail/10.html
а снимки от състезанието можете да разгледате на адрес: http://marsh.nariba.com/marshdetail/120 ... aopen.html
наслука

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ако трябва да съм честен, за мен състезанието беше провал. Имам предвид - провал за мен
Хванах цаката на рибите 10 минути преди да свърши състезанието... Имаше една тема тук във форума - яз. Овчарица, в която има много полезна информация относно това как трябва да се лови там, но за съжаление я видях чак вчера следобяд. Цитирам bigfisherman:
Интересно: по едно време нещо се бях нервирал на жегата и некълването и просто бях заметнал на няма и 10 метра от брега и си бях облегнал пръчката на оградата и се мотаех. Ваглера който бях сложил впоследствие беше 3+2 грама. Изведнъж той изчезна и повече не се появи
Засекох и усетих голямата риба. Нямаше го онова придърпване помалко-помалко, а директно си заби плавно на една страна като че бях хванал тухла. В момента в който си извадих линията от водата мислейки че рибата се е откачила си видях възела на куката развързан. Рибата си я беше отнесла.... Непосредствено след това на 1,5 метра от брега започна да джитка един бял амур около 2 килограма и каточели се опитваше да си разкара нещо от устата (правеше резки движения с главата). Имам едно на ум че това е рибата която ме прецака. Разбира се немога да съм сигурен, но пък поне се изкефих на този гигант.
Ако някой има въпроси да пита

Аз съм на същото мнение след вчера. Печелившата комбинация беше да хвърляш поне на 10-15 метра навътре и да поднасяш стръвта непосредствено до дъното. Ловенето на червей не е удачно близо до брега, защото скъсваш слънчаците(големи колкото една длан!). Моята захранка беше в пропорции: 1 пакет смляна ванилия с коноп, 1 пакет захранка за шаран и половин пакет галета(за обем). Всички захранки бяха български. Към тях - ароматизатор за шаран - van den eynde и NEON на mosella(розов). Стръвта на която се ловиха доста големи около 300 грамови червеноперки беше царевица. Моята лично беше с ванилия.Май е по-добре да се лови на мач 4.50м. твърда акция бърз, дълбо4ината е винаги над 6 - 8 метра. Тежки ваглери - от 16 нагоре, дебело основно със здрав повод, забрави за финни линии и т.н. Просто рибата там не е претенциозна и я има в изобилие. Стръвта я прецени на място ... дава на всичко ! Но пак ти казвам финния такъм - според мен - не е за там!
Интересно: по едно време нещо се бях нервирал на жегата и некълването и просто бях заметнал на няма и 10 метра от брега и си бях облегнал пръчката на оградата и се мотаех. Ваглера който бях сложил впоследствие беше 3+2 грама. Изведнъж той изчезна и повече не се появи

Ако някой има въпроси да пита

- Ribar
- ще става разбирач
ах маа му стара как не съм разбрал за тоя турнир бе
яддддддд яд... еххх ... тряа видя кога ше е следващия и да ида да се пробвам 

Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Абе май рибата не е давала ... за тама резултатите са доста ... незабележителни, може би трябваше да завършите с около 3 - 4,5 кг.,
а първия от 5 кг. нагоре. Аз лично там съм вадил шарани по 4,5 кг и те излизат регулярно измежду всички каракуди и уклеи. Просто рибата я е нямало, поне това е мойто мнение ... колко състезатели и отбори бяхте? Аз ходих в събота на мандрата да гледам състезанието ... беше невероятно, в неделя не можах, но останах очарован, супер беше - между другото 4 състезатели ловиха само на директен за мое голямо учудване !?
а първия от 5 кг. нагоре. Аз лично там съм вадил шарани по 4,5 кг и те излизат регулярно измежду всички каракуди и уклеи. Просто рибата я е нямало, поне това е мойто мнение ... колко състезатели и отбори бяхте? Аз ходих в събота на мандрата да гледам състезанието ... беше невероятно, в неделя не можах, но останах очарован, супер беше - между другото 4 състезатели ловиха само на директен за мое голямо учудване !?