naRiba.com с 5-то място и награда за МИС

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

naRiba.com с 5-то място и награда за МИС

Мнение от fixxer »

взехме 5-то място и награда за МИС
можете да прочетете повече на адрес: http://www.nariba.com/newsdetail/10.html

а снимки от състезанието можете да разгледате на адрес: http://marsh.nariba.com/marshdetail/120 ... aopen.html

наслука :wink:
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Браво колеги ... честито!
И МИСка си имаме ... е най-готината е!!!
Дайте пвече подробности, такъми, дистанция, дълбочина, захранка, стръв, риби ... да си почешаме и ние крастата малко!
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Ако трябва да съм честен, за мен състезанието беше провал. Имам предвид - провал за мен :wink: Хванах цаката на рибите 10 минути преди да свърши състезанието... Имаше една тема тук във форума - яз. Овчарица, в която има много полезна информация относно това как трябва да се лови там, но за съжаление я видях чак вчера следобяд. Цитирам bigfisherman:
Май е по-добре да се лови на мач 4.50м. твърда акция бърз, дълбо4ината е винаги над 6 - 8 метра. Тежки ваглери - от 16 нагоре, дебело основно със здрав повод, забрави за финни линии и т.н. Просто рибата там не е претенциозна и я има в изобилие. Стръвта я прецени на място ... дава на всичко ! Но пак ти казвам финния такъм - според мен - не е за там!
Аз съм на същото мнение след вчера. Печелившата комбинация беше да хвърляш поне на 10-15 метра навътре и да поднасяш стръвта непосредствено до дъното. Ловенето на червей не е удачно близо до брега, защото скъсваш слънчаците(големи колкото една длан!). Моята захранка беше в пропорции: 1 пакет смляна ванилия с коноп, 1 пакет захранка за шаран и половин пакет галета(за обем). Всички захранки бяха български. Към тях - ароматизатор за шаран - van den eynde и NEON на mosella(розов). Стръвта на която се ловиха доста големи около 300 грамови червеноперки беше царевица. Моята лично беше с ванилия.

Интересно: по едно време нещо се бях нервирал на жегата и некълването и просто бях заметнал на няма и 10 метра от брега и си бях облегнал пръчката на оградата и се мотаех. Ваглера който бях сложил впоследствие беше 3+2 грама. Изведнъж той изчезна и повече не се появи :lol: Засекох и усетих голямата риба. Нямаше го онова придърпване помалко-помалко, а директно си заби плавно на една страна като че бях хванал тухла. В момента в който си извадих линията от водата мислейки че рибата се е откачила си видях възела на куката развързан. Рибата си я беше отнесла.... Непосредствено след това на 1,5 метра от брега започна да джитка един бял амур около 2 килограма и каточели се опитваше да си разкара нещо от устата (правеше резки движения с главата). Имам едно на ум че това е рибата която ме прецака. Разбира се немога да съм сигурен, но пък поне се изкефих на този гигант.

Ако някой има въпроси да пита :roll:
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

ах маа му стара как не съм разбрал за тоя турнир бе :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: яддддддд яд... еххх ... тряа видя кога ше е следващия и да ида да се пробвам :D
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

спьше го и в секцията СЪСТЕЗАНИЯ :wink:
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Честито! Кой стана първи, между другото?
Fishing Forever
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Ами Милен, който се състезаваше за fishing mania с 2,8 кг риба. Неуспорим победител :wink: разликата му беше с килограм и нещо пред 2-рия
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Абе май рибата не е давала ... за тама резултатите са доста ... незабележителни, може би трябваше да завършите с около 3 - 4,5 кг.,
а първия от 5 кг. нагоре. Аз лично там съм вадил шарани по 4,5 кг и те излизат регулярно измежду всички каракуди и уклеи. Просто рибата я е нямало, поне това е мойто мнение ... колко състезатели и отбори бяхте? Аз ходих в събота на мандрата да гледам състезанието ... беше невероятно, в неделя не можах, но останах очарован, супер беше - между другото 4 състезатели ловиха само на директен за мое голямо учудване !?
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

общо бяхме 33 или 34 състезателя, но ловихме само на плувка, а аз нещо не бях прочел мнението ти в темата за Овчарица и ето резултата ... :? Просто хванах цаката чак накрая, но ще имам едно наум следващия път :twisted:
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Бах маа му... много слабо състезание е било!
Fishing Forever
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”