Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Шимано Спийд Распер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Шимано Спийд Распер
Дойде време да си приключа годината и да се отдам на празничен шопинг и риболов.
След като се оказа, че Алтмекс могат да ми доставят мечтания триметров Спортекс чак в края на януари, реших да си направя подарък с нещо дето мога да го пипна. След няколко часово друсане на сопи си купих това бижу.

3 метра, Фаст Акция, Тест 10-30 гр., 10 водача и тегло само 189 гр. !!!
Въздържах се от покупка на макара, защото Туин Пауъра и Страдика налични в магазина имаха леки луфтове. Въоръжих я временно с Ексейдж 2500 от моите и хукнах към Дунава да я пробвам.
След едночасови тестове с всякакви примамки се убедих, че не съм сгрешил в избора. Това е жестока пръчка! Свръх лека, пъргава и здрава. Въпреки обледенените водачи и замръзналия брейд на няколко пъти разви шпулата с 15-21 грамови примамки.
Точно от това имах нужда!
За да бъде максимален оргазмът имах късмета да се изкефя и как вади риба.

През зимата какво ли не става, расперчето 41 см удари на туистер

Разкошна пръчка! Който твърди, че Шимано не могат да правят въдици лъже себе си и другите. Сравнена с нея Черито на Бъркли е един кол за връзване на кози.
Е .... сега ще трябва да купувам и добра макара. Дайте акъл за Дайва.
Тая DAIWA CALDIA на 3000 дали е добре?

И тъй, вече си имам Шимано СПИЙД РАСПЕР

3 метра, Фаст Акция, Тест 10-30 гр., 10 водача и тегло само 189 гр. !!!
Въздържах се от покупка на макара, защото Туин Пауъра и Страдика налични в магазина имаха леки луфтове. Въоръжих я временно с Ексейдж 2500 от моите и хукнах към Дунава да я пробвам.

След едночасови тестове с всякакви примамки се убедих, че не съм сгрешил в избора. Това е жестока пръчка! Свръх лека, пъргава и здрава. Въпреки обледенените водачи и замръзналия брейд на няколко пъти разви шпулата с 15-21 грамови примамки.

За да бъде максимален оргазмът имах късмета да се изкефя и как вади риба.

През зимата какво ли не става, расперчето 41 см удари на туистер

Разкошна пръчка! Който твърди, че Шимано не могат да правят въдици лъже себе си и другите. Сравнена с нея Черито на Бъркли е един кол за връзване на кози.
Е .... сега ще трябва да купувам и добра макара. Дайте акъл за Дайва.
Тая DAIWA CALDIA на 3000 дали е добре?

И тъй, вече си имам Шимано СПИЙД РАСПЕР

Re: Шимано Спийд Распер
sestrata написа:...Туин Пауъра и Страдика налични в магазина имаха леки луфтове...

Недей така бе човек

След като те притесняват луфтовете вземай си смело една Стела 3000 перфектно ще си паснат със Спийд Мастъра (пък и едно Кардифче ще и дойде добре на Стелата по нататък)

Поздрави и да ги накъсаш здраво арамиите, и не само тях.
Не се чуди, че расперчочето ти е ударило на туийстер.
Преди време в периодиката имаше статии на един автор който твърдеше, че расперът по Дунава се лови най-успешно с двоен Туийстер.
п.п.
Какво стана с телескопа?

Ако не е тайна де

Наслука.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
lorda написа: Какво стана с телескопа?![]()
Ако не е тайна де![]()
![]()

[img]http://storage1.album.bg/a17/48_см_61_с ... 844812.jpg[/img]
На тоя не му стигат 15-20 м да хвърли там дето е рибата на едно мое любимо място. Иначе си го ползвам и се кефя.
[img]http://storage1.album.bg/6f6/Распер_54_ ... 680263.jpg[/img]
А с тоя ловя при ниско ниво, когато има открит терен за замятане. При кота Русе над 200 ми опира в дърветата.
Между другото и Спийд Мастера има един кусур - никак не ми се събира в колата.

Е... за луфтовете не се глезя - все пак не са малко парите им. Но имаше и още нещо. Туин Паура беше заден аванс, а двойната дръжка на Страдика не ми допада. Ексажа ми няма грам луфт и работи безшумно дори натоварен. Може би опира до конкретната бройка, щото гледам, че ти се отърва от твоите

А за Стела сериозно се замислям...

Според мен косурът на Спийд Мастъра се компенсира от другите му качества.
А Страдика ми се струва бързичак за спининг (за распер става де).
Но Туйн Пауъра е наистина доста добро решение, естествено ако е с преден аванс.
Мисля, че не лоша макара са Супера и Техниума.
Незнам защо ама съм с предубеждения към евтините Дайви.

А Страдика ми се струва бързичак за спининг (за распер става де).
Но Туйн Пауъра е наистина доста добро решение, естествено ако е с преден аванс.
Мисля, че не лоша макара са Супера и Техниума.
Незнам защо ама съм с предубеждения към евтините Дайви.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Честито, колега! Със здраве да я ползваш!
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря за поздравленията, момчета!
От здраве и късмет да не отървете през новата година!
Айде и от мен един подарък под формата на акъл за тия спинингари дето не ги свърта през зимата.
Ето лекарството против обледеняване на водачите и замръзване на брейда.
[img]http://storage1.album.bg/0d0/Мехлем_про ... 361485.jpg[/img]
Безопасен за пръчката и влакното.
[img]http://storage1.album.bg/974/Чукан_Маст ... 361499.jpg[/img]
Температура на въздуха -4, на водата 2 градуса. След 4 часа спининг няма обледеняване.
Мажат се от време на време водачите и ролката на бигела.
Втори е работен ден...
Значи остава неделя 6-ти!
Йорданов ден!
Ако не извадим кръста, може да изкараме някой распер.
Или просто да се окъпем...

Айде и от мен един подарък под формата на акъл за тия спинингари дето не ги свърта през зимата.
Ето лекарството против обледеняване на водачите и замръзване на брейда.

[img]http://storage1.album.bg/0d0/Мехлем_про ... 361485.jpg[/img]
Безопасен за пръчката и влакното.

[img]http://storage1.album.bg/974/Чукан_Маст ... 361499.jpg[/img]
Температура на въздуха -4, на водата 2 градуса. След 4 часа спининг няма обледеняване.
Мажат се от време на време водачите и ролката на бигела.

... Я да видим, Ивчо... На първи не става, че няма да сме на мене си...Ivak написа:...
Кога викаш след нова година ще ходим
Втори е работен ден...

Ако не извадим кръста, може да изкараме някой распер.

Или просто да се окъпем...
Бездумен и безмълвен ще остана аз
понеже болест лоша ме налегна
на буната във ранен час,похвърлях
но уви дори и плувка не полегна!
Много се кефя на риболовните ти похождения!Дано вече се отприщят,котата го позволява,пък и като има мазило за водачите ,проблеми няма да има!
понеже болест лоша ме налегна
на буната във ранен час,похвърлях
но уви дори и плувка не полегна!
Много се кефя на риболовните ти похождения!Дано вече се отприщят,котата го позволява,пък и като има мазило за водачите ,проблеми няма да има!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Дайвата я има в "майсторки риболов" до Пирогов..... гледах я и въртях и гледах и пак въртях и не посмях да я купяsestrata написа:![]()

Казаха, че февруари ще има доставка на всички нови модили за 2008.... та избор ще има

Аз съм поръчал две от Америката по съвет на Павел Иванов...... проблема е, че човека който ще ги донесе си идва чак през март

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Честита да ти е новата сопа,гледам,че е и кадемлийска
.
Виждам,че си запален здраво,не искаш ли да се запознаем-мисля че живеем на около 200 метра един от друг,НО да те предупредя само-аз съм козар,даже нов кол ми донесе дядо Коледа
.
Сестрата написа:
" Разкошна пръчка! Който твърди, че Шимано не могат да правят въдици лъже себе си и другите. Сравнена с нея Черито на Бъркли е един кол за връзване на кози. "
Успешна нова година!

Виждам,че си запален здраво,не искаш ли да се запознаем-мисля че живеем на около 200 метра един от друг,НО да те предупредя само-аз съм козар,даже нов кол ми донесе дядо Коледа

Сестрата написа:
" Разкошна пръчка! Който твърди, че Шимано не могат да правят въдици лъже себе си и другите. Сравнена с нея Черито на Бъркли е един кол за връзване на кози. "
Успешна нова година!
Благодаря! Да ти се връща х10!ANGEL 123 написа:Аааааааа....... забравих, със здраве да я ползваш и да ни радваш с риболовни излети

Е щом живеем на 200 м сигурно се знаем. Пиши на лични.ескимос написа:Честита да ти е новата сопа,гледам,че е и кадемлийска.
Виждам,че си запален здраво,не искаш ли да се запознаем-мисля че живеем на около 200 метра един от друг,НО да те предупредя само-аз съм козар,даже нов кол ми донесе дядо Коледа.