Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Пъстърва в р.Марица/Пловдив/
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Пъстърва в р.Марица/Пловдив/
Колеги,
Трима човека твърдят че е хваната пъстърва около педя в р.Марица в рамките на Пловдив. Някой има ли подобен улов там?
Трима човека твърдят че е хваната пъстърва около педя в р.Марица в рамките на Пловдив. Някой има ли подобен улов там?
От теб го чувам колега

Последно промяна от joroNH на Вто Фев 26, 2008 12:56 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- fish slavi
- разбира нещата
Американка или балканка са хванали по Марица? Защото американката е доста непретенциозна към средата. На Безден /който е доста заблатен/, преди 20г. я развъждаха заедно със шарана. Сега се среща и в р.Блато. Видях две броики хванати от "кунсоматор" с винтер /сляпо кошче/. Залагаше го при вливането на р.Крива. Казват,че я имало след наводненията на 2006 г. От тогава насам Блатото периодично се замърсява от Костинброд, но по неведоми пътища рибата оцелява!
-
- кандидат преподавател
Кой да каже?
Повече прилича на "бъзик" с пловдивските колеги,зер гладен за хубави риби риболовец кви ли не ги сънува.Но кой да каже дали пък не е истина?Рибата,и тя се адаптира до определена степен на замърсяване във водоема.Честно казано,не знам колко е чиста Марица в момента.Но през 2007 година в квартал Устово на гр.Смолян,хлапетата хващаха на няколко пъти 25 см балканки в река Черна,която е доста замърсена с всякакви органични и неорганични боклуци.Реката протича през града,а няма нито една пречиствателна станция.Аз лично в Черна не ловя,но Черна се влива в Арда,а в Арда през същата година три пъти съм хващал едри балканки и то доста надолу по течението й -,край с.Средногорци,под Стоянов мост по пътя за Кърджали и непосредствено преди вливането на Арда в яз.Кърджали.Та защо да не е вярно и за Марица?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Напълно е възможно.Зимно време сме ловяли на железопътният мост до Къдиево,и между скобарите сме хващали и американки,но това е инцидент ,както и да се хване в Марица.От този мост до вливането на Въча в Марица са няколко стотин метра.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
- krokibg
- учете се от него
Може да я има само в горното течение и на втичалата на реките които слизат от балкана и се вливат в Марица.36 години живея до марица и ловя риба но никога не съм хващал или виждал пъстърва,дори и някой друг да е хванал.До втичалата има със сигурност пъстърва,тъй като водата която слиза от Въча и Велинградската река,докато не са се влели в Марица са чисти и пъстървата там може да вирее.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Абе кой знае може и да е истина.Както каза колегата устието на Чая не е особено далече,а всички знаем,че по Чая има развъдници за пъстърва и след наводнения(пред 2006 мисля) доста бройки излезнаха от рибарниците и влязоха в Чая.Съответно някоя заблудена пъстърва може да се е занесла до Марица,но как се е приспособила

То риба има ама водата е повече.
Въобще не се чудете колеги.
Миналата година редовно съм хващал пъстърва на р.Стряма . По една две на излед - на муха 10 - 15 см. И американка до гр.Баня - на мъха и блесна / мерни /.
Знам че р.Стряма се влива в р.Марица под Пловдив ,но и това е възможност за появата на пъстърва в марица.
За мен лично е по важно , да се приспособи и да се размножава , така че повиче риболовци да и се радват.
Миналата година редовно съм хващал пъстърва на р.Стряма . По една две на излед - на муха 10 - 15 см. И американка до гр.Баня - на мъха и блесна / мерни /.
Знам че р.Стряма се влива в р.Марица под Пловдив ,но и това е възможност за появата на пъстърва в марица.
За мен лично е по важно , да се приспособи и да се размножава , така че повиче риболовци да и се радват.
За един ден на риба , Господ два дена дава !