Пъстърва в р.Марица/Пловдив/

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

bellerophone
новобранец
новобранец

Пъстърва в р.Марица/Пловдив/

Мнение от bellerophone »

Колеги,

Трима човека твърдят че е хваната пъстърва около педя в р.Марица в рамките на Пловдив. Някой има ли подобен улов там?
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

От теб го чувам колега :!: :!: :!:
Последно промяна от joroNH на Вто Фев 26, 2008 12:56 pm, променено общо 1 път.
toddy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от toddy »

за преди години знам със цигурност ,че е хващана пъстърва ,защото един комшия я е хващал ,но това е било преди доста години когато реката е била доста по чиста ,но от много години не се е чувало за подобен улов.Според мене е напално вазможно някоя заблудена пъстърва да е слезнала :lol:
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Защо не?Устието на Чая не е много далеч.А доколкото си спомням миналата година зарибиха там с пъстърва.Само се чудя,как се е приспособела за живот в помийната вода на Марица.Наслука.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

аз сьм хващал в дунав,па не знам :roll: верно,не беше с вьдица,ами с кепчето,ама това е друг вьпрос-уморена и полужива беше рибата ама явно отнекьде се е взела
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
fish slavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fish slavi »

Американка или балканка са хванали по Марица? Защото американката е доста непретенциозна към средата. На Безден /който е доста заблатен/, преди 20г. я развъждаха заедно със шарана. Сега се среща и в р.Блато. Видях две броики хванати от "кунсоматор" с винтер /сляпо кошче/. Залагаше го при вливането на р.Крива. Казват,че я имало след наводненията на 2006 г. От тогава насам Блатото периодично се замърсява от Костинброд, но по неведоми пътища рибата оцелява!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Кой да каже?

Мнение от INCUBUS »

Повече прилича на "бъзик" с пловдивските колеги,зер гладен за хубави риби риболовец кви ли не ги сънува.Но кой да каже дали пък не е истина?Рибата,и тя се адаптира до определена степен на замърсяване във водоема.Честно казано,не знам колко е чиста Марица в момента.Но през 2007 година в квартал Устово на гр.Смолян,хлапетата хващаха на няколко пъти 25 см балканки в река Черна,която е доста замърсена с всякакви органични и неорганични боклуци.Реката протича през града,а няма нито една пречиствателна станция.Аз лично в Черна не ловя,но Черна се влива в Арда,а в Арда през същата година три пъти съм хващал едри балканки и то доста надолу по течението й -,край с.Средногорци,под Стоянов мост по пътя за Кърджали и непосредствено преди вливането на Арда в яз.Кърджали.Та защо да не е вярно и за Марица?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Напълно е възможно.Зимно време сме ловяли на железопътният мост до Къдиево,и между скобарите сме хващали и американки,но това е инцидент ,както и да се хване в Марица.От този мост до вливането на Въча в Марица са няколко стотин метра.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

Нищо чудно, от последният прилив който беше преди около месец, от Чая да се е изсипала и някоя и друга пастърва! Това може само да радва риболовците, лошото е, че ще се изхваща веднага и после пак няма да има :D
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
kolio_89_vg
новобранец
новобранец

Мнение от kolio_89_vg »

Преди 3 години от наводненията,които бяха в Велинград беше однесало местния рибарник за пъстърва реката беше пълна с риба. Тази река се влива с Марица и може би от там са успяли да дойдат и хванете пъстървите.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Може да я има само в горното течение и на втичалата на реките които слизат от балкана и се вливат в Марица.36 години живея до марица и ловя риба но никога не съм хващал или виждал пъстърва,дори и някой друг да е хванал.До втичалата има със сигурност пъстърва,тъй като водата която слиза от Въча и Велинградската река,докато не са се влели в Марица са чисти и пъстървата там може да вирее.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Абе кой знае може и да е истина.Както каза колегата устието на Чая не е особено далече,а всички знаем,че по Чая има развъдници за пъстърва и след наводнения(пред 2006 мисля) доста бройки излезнаха от рибарниците и влязоха в Чая.Съответно някоя заблудена пъстърва може да се е занесла до Марица,но как се е приспособила :idea: :idea:
То риба има ама водата е повече.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Въобще не се чудете колеги.
Миналата година редовно съм хващал пъстърва на р.Стряма . По една две на излед - на муха 10 - 15 см. И американка до гр.Баня - на мъха и блесна / мерни /.

Знам че р.Стряма се влива в р.Марица под Пловдив ,но и това е възможност за появата на пъстърва в марица.

За мен лично е по важно , да се приспособи и да се размножава , така че повиче риболовци да и се радват.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Марица смея да кажа е една от най-мръсните реки в България(за съжаление)....,но щом една се е приспособила и други ще успеят...
То риба има ама водата е повече.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

колеги около карлово има бая клетки за пастърва и пороите отнесоха доста в р.стряма а от там и в р.марица.това само трябва да ни радва и да се надяваме на по чести порои.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”