Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Добро начало за 2008 ,Шука на Марица.
-
- ще става разбирач
Честита нова година колеги.
При мен годината започна с летящ старт. Сутринта станах рано и ме засърбяха ръчичките , знаех че другите ще станат мнго късно затова тихо-тихо се изнесох.
В 9:30 бях на Марица до циганската махала в Пловдив,мислех че ще съм единствения луд на 1 януари но уви вече имаше 20 души пореди мен. Бях решил да гоня скобара но уви си си забравих КИФЛАТА в нас. А жъладовия червей малко ми се видя умрял в преднта година.
Намерих някакви трошички в джоба на рибарското яке ,но и те скоро свършиха. Пробвах и на обикновен хляб но уви нещата вървяха към капо. Тогава реших кардинално да променя подхода.
Втората шпула корда 0.35 стоманен повод блесна и екшън. 3 замятане и блеснта замина в дебрите на Марица.
Пълно отчаяние.
Седнах пуших една цигара, домъкна се една черна барета "дай бате цигара" дъра-бъра даде някой акъл и вля нова надежда в изтерзаното ми съзнание. Нова блесна нова позиция и на 4 замятане бам -стой и гледай ето тази красавица, 1.400 и 52 см

Скоро ще ви покажа и блесната защото според мен на това желязо най мнпго клон от дърво да хвана.
След 5 мин. имах още еди удар но уви на 5 метра от брега се откачи.
Така 15 минути по късно прогонен от студа приключих първия си успешен риболов за тази година.
Ето малко снимки на тая грозница.

Като цяло съм чисто нов спинингист,така че ако има някой по напреднал да покаже малко техника не бих се възпротивил.
Тази вечер щуката ще бъде изядена.Наздраве
При мен годината започна с летящ старт. Сутринта станах рано и ме засърбяха ръчичките , знаех че другите ще станат мнго късно затова тихо-тихо се изнесох.
В 9:30 бях на Марица до циганската махала в Пловдив,мислех че ще съм единствения луд на 1 януари но уви вече имаше 20 души пореди мен. Бях решил да гоня скобара но уви си си забравих КИФЛАТА в нас. А жъладовия червей малко ми се видя умрял в преднта година.
Намерих някакви трошички в джоба на рибарското яке ,но и те скоро свършиха. Пробвах и на обикновен хляб но уви нещата вървяха към капо. Тогава реших кардинално да променя подхода.
Втората шпула корда 0.35 стоманен повод блесна и екшън. 3 замятане и блеснта замина в дебрите на Марица.
Пълно отчаяние.
Седнах пуших една цигара, домъкна се една черна барета "дай бате цигара" дъра-бъра даде някой акъл и вля нова надежда в изтерзаното ми съзнание. Нова блесна нова позиция и на 4 замятане бам -стой и гледай ето тази красавица, 1.400 и 52 см
Скоро ще ви покажа и блесната защото според мен на това желязо най мнпго клон от дърво да хвана.
След 5 мин. имах още еди удар но уви на 5 метра от брега се откачи.
Така 15 минути по късно прогонен от студа приключих първия си успешен риболов за тази година.
Ето малко снимки на тая грозница.
Като цяло съм чисто нов спинингист,така че ако има някой по напреднал да покаже малко техника не бих се възпротивил.
Тази вечер щуката ще бъде изядена.Наздраве
- Николай Неделков
- учете се от него
браво , браво , и аз днес мислех да ходя за щука ама нещо снощи ми дойде в повече пиенето и станах преди 1 час
евала за успешното откриване на 2008-ма 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
-
- ще става разбирач
Re: Добро начало за 2008 ,Шука на Марица.
И аз тъка смятам.Сега само блесни и воблери разглеждам. Май и работата ми намирисва и на ное такъм подходящ за целта.Marco Polo написа:Мисля, че вече няма отказване от тази краста!fizika01 написа:Като цяло съм чисто нов спинингист...
Айде, честито!
Колко метра е идеална за спининговане?
Re: Добро начало за 2008 ,Шука на Марица.
По Марица 2.70 за всичките хиштници в нея.fizika01 написа: Колко метра е идеална за спининговане?
Не, че не може и 2.40 или 3 метра да се ползва но това според мен е най-потходящата дължина за реката.
В зависимост от това какви примамки ще използваш се определя и акцията и строя на пръта.
С удоволствие ще помогна или ще ти кажа в кой магазин да идеш за да получиш най-изчерпателна и ценна информация, дадена от човек спинингист.
Сега не е най-подходящият сезон за спинингуване по реката (щуката се готви да хвърля хайвер и ако днес е имало удар то в продължение на месец може да няма), но място за отказване няма, може да се експериментира и с распера, че дори и кефала (но при него е необходимо нивото да е малко по ниско от сегашното).
Наслука.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Доколкото виждам от снимките, мисля че е отвесна блесна предназначена за риболов от лодка или на дупка.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=