На една кука,две риби !!!

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

На една кука,две риби !!!

Мнение от гуслар »

Здравеите колеги ! През дългогодишната ми риболовна практика,ми се е случвало какво ли не ,но някои от случките са наистина фрапиращи; Преди някоко години ,реших да направя риболовен излет , на язовира в село Мъдрец ,до град Гълъбово . Там изобилстваше от трофеини шарани, и почти никой не ги ловеще .Явно обаче ,слуката през този ден не ни споходи ,и накрая го обърнахме на костур.Вървяха костури по педя , на малка рибка.Почти бяхме ''напълнили торбите'' ,когато извадих два костура на веднъж . Лесно разгадахме случилото се. Малката слънчева рибка ,която използвах за стръв ,бе излязла от устата на първия костур през хрилете,и вторият я беше налапал .
Няколко години по късно ,на Скендера на ТЕЦ-2 през ноща,на воблер Рапала-Хъски -5 см светлосин ,извадих толстолоб 25 кг. Същият беше глътнал Рапалата ,чак до гърлото. Половин час по късно извадих пак толстолоб вместо сом,които приличаше на първия като негов близнак .Воблерът отново беше глътнат дълбоко. От тогава до днес си ловя сомове на това място,а толстолопа си скача на воля .
Последно промяна от гуслар на Нед Яну 20, 2008 8:49 pm, променено общо 1 път.
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

на една кука две риби

Мнение от Диканаров »

Преди повече от 20г във Варна на вълнолома на чепаре извадих и аз два сафрида на една кука. Тогава ми направи впечатлиние, че на чепарето се хващаха пъстро сафриди и хамсия. Сафридите не бяха по.голями от хамсиите. :lol:
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Понякога се случва да хванем, малки сулки на една кука , като едната е захапала другата.Щуката също се хваща по този начин. Разбира се това се случв а само при непорасналите хищници,иначе става опасно.....
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

хващал съм 2 кротушки на 1 кука :P едната явно сама се беше засекла и куката й беше излезнала през едната буза заедно с червея и естествено нейната тъпа сестра-кротушка явно решила да дояде червея и като засякох,що да видя- 2 риби на 1 кука , имах 4-ма свидетели и никой неможеше да повярва че това наистина се случва :roll:

А за странните случки: в Перник има едно езеро - "Утайника" и в него има невероятно много шаран и каракуда , също така уклей и трофейни костури ... звучи невероятно хубаво , нали , да ама не :lol: в тоя водоем се изсипват утайките от въглищата използвани за гориво в ТЕЦ-Перник :shock: , та сега странните случки - хващал съм шаранче, голо- с повече люспи по главата отколкото по тялото :shock: каракуда на рибка :shock: уклей на царевица :lol: и най невероятното :lol: :lol: :lol: : понеже скъсах тежестите на дънната въдица намерих една малка гайка и я завързах за тежест , хвърлих на червей за каракуда и след малко клъвна , но рибата не се беше хванала на червея ... беше глътнала гайката до корема :lol: а и забравих да кажа че там има трофейни кубинка - между 10-13см в галерията имам снимки , за който не вярва че има такива кубинки :lol: рибата от там има "невероятни вкусови качества" :lol:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Мнение от RibaRiA »

Ей,ма и Вие тук май рибарски локуми разстягате яко.Далече е 1-ви април бе пичове. :shock:
Бомба съм хващал,на 3 м дълбочина на стръв малка рибка,на скакалец-шаран,на рибе-мряна,на 3 царевични зърна и кука 1-0 червеноперка около 500 гр.Вадя кефалче и го удря щука до брега и ми къса.На бъзе съм прибивал кефалите,на зрънце от дуда(бяла) съм хващал по над 2-300 уклея.Виждал съм как се лови лястовица(на 2 пъти) на жабче и малка рибка.Как се лови щъркел на жабе.Хващал съм от полу-дивите патици на чепаре от 10 куки на царевица на яз.Сопот.(доста свидетели)Ядрял съм в движение с мотор мъжки фазан с въдиците и съм го прибирал в раницата.Малка хванала се риба да я налапа по-голяма-да.
Ма това с по 2 риби на една кука трябва да го видя,не го вярвам. :D
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Мои двама приятели преди две години пред очите ми хванаха на "Душанци" един уклеи на две куки , да се чудят как да си го разделят :lol: Аз 1998 хванах на "Пясъчник" , на светещо с директен телескоп , на три бели- прилеп... , един от малкото случаи в които съм се паникьосвал - като заметнах , светещото хвана нагоре 8) 8) 8) Беше хванат за устата и после яко омотал влакното- това пред няколко колеги с които бяхме заедно. Хващал съм и два шарана на една пружина на яз "Мурла"- 1.3 и 1.5 кг. , голям кеф :lol:
Изображение
Аватар
genoty4
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genoty4 »

Също на "Душанци" - един костур го хванахме с две въдици едновременно :shock: :lol: . Бяха на около 1 - 1.5м една от друга.
Спрете Земята! Искам да сляза!
ivkata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivkata »

На яз.Ярджиловци (на 15/20 километра от Перник) съм хващал костурче (около 10см.) на зърно от царевица :!: бях хвърлил за шаран а излез костур още при първото замятане,естествено и последен заради стръвта , а да тате хвана педя червеноперка на рибка (кубинка) на зя.Лобош :!: и двете случки са от миналото лято .

ааа да оказа се верен подписа ми въпреки че го бях сложил така едва ли не на шега :D :D :D

-----
модерирано
#4. Не пишете по няколко коментара когато можете да ги съберете в един(ползвайте бутона редактирай за да добавите нещо към вече съществуващ Ваш пост)
----------------------------
ок ИЗВИНЯВАМ СЕ :oops: ще го знам за напред
КОЛЕГИ НАСЛУКА !!! (И ПО 2 НА КУКА)
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

На яз. Копринка миналата година, на влачене от лодка хванах два костура на един воблер,на всяка троика по един.Това което споделям с вас колеги, наистина е невероятно, но е факт .СИГУРЕН СЪМ ЧЕ И ВИЕ ИМАТЕ ТАКИВА СЛУЧКИ,АКО ИСКАТЕ ОПИШЕТЕ ГИ ! Като се има в предвид че ходя на риболов три пъти седмично , не е чудно защо ми се случват такива неща .
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Забравяте че рибата, изпитва огромно любопитство към падащи предмети във водата, щом са й в кръгозора.

не е случайно, хващал съм щука на протеиново топче- тъкмо удари повърхносттана водата и тя го захапа :!:

Затова захранвайте по-често и с по-малко количеста, с каквото и да храните за да и държите вниманието. :wink:
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Айде и аз да разкажа малко странни случки.Значи преди около 2 години отивам за риба с един приятел и по точно за шаран.Хвърляме въдици, всичко както си му е реда и започва великото чакане.След 2 часа последва силно навеждане на една от въдиците и аз засичам.Аз дърпам, то се дърпа.Да ама не, беше амур.Не искам да преувелечавам ама беше дълъг поне 80см.Понеже ловим на чепаре с 2 куки и той глътнал 1 кука, а 2 го закачила през корема :shock: и върви на преко.Страшна сецане прадна и в крайна сметка рибата скъса.

И сега друга случка.При един излет на един водоем след като замятам дънна скъсах чепарето и 1 кука и оловото отплуваха към дъното.След 2 седмици съм пак там за риба и ловя каквото ловя, хвърлям, вадя, презареждам стръвта.При едно прибиране на въдицата усещам лека тежест и като извадих какво да видя :shock: моят монтаж, който бях скъсал, една от куките остана с оловото във водата и явно съм хвърлил точно на мястото на късането и тя се закачила за първата кука :shock: .Е вервайте ми това е направо 1\1000 некой да си закачи скъсаното олово и кука при повторно замятане.Имаше друг подобен случай преди този.Мой приятел ми извади монтаж, който бях скъсал преди 15 мин. и още не бях превързал, ама тогава бяхме хвърлили много въдици и е по-възможно отколкото първата случка :wink:
Последно промяна от asini на Пет Яну 04, 2008 9:34 pm, променено общо 2 пъти.
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

сетих се още няколко случки :lol: лятото на Лобош откъм с.Радибош с колегата от форума и приятел kofe_babone бяхме за костур , на неговата дънна клъвна зверски но влакното се омота около хърха защото беше в шавара и скъса :x след около 1 час много як удар при мене и следва засичане и почвам да намотавам, след около 5-6 метра натежава яко и даже почна да се съпротивлява , помислих си че е добра сулка но уви , като извадих и на 2те куки имаше по костур а с оловото бях закачил скъсаното влакно на колегата , а изненадващото беше че и на неговите 2 кики имаше по костур :shock: , та така ,и 4 риби с 2 куки хванах , и на колегата оловото и куките спасих :lol:

Бяхме пак на Радибош , пак със същия "спяциялист" и ПАК за костур :lol: само че както си ловяхме костур и изведнъж така наби че звънчето исхвърча :shock: намотавам , но тежи , ама не се дърпа , докарах го брега и гледам нещо черно , грабнах с кепа и кво да видя , МИДА :shock: голяма колко CD и захапала рибката :? не посмях да я ям , ама я оставих разтворена до брега и сигорно врабците са й отмъстили от мое име :lol:

Предполагам че сте ловили дъждовници на торен , така че май нищо ново няма да ви кажа :lol: ама па сигорно не сте ловили костурчета около 10см на половин сурова цаца :lol:
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

nikejo написа:Предполагам че сте ловили дъждовници на торен
Малее това колко е гадно.Особено като се загледаш на някъде, поведе ти плувката и дръпнеш без да обърнеш сериозно внимание на улова.И хоп ръката ти се озове гущер :lol: Ловил съм и водни костенукри след шаран и таман викам още 1 извадих и гледам нещо като камък.А то горкото се прибрало в черупката.Направо с мъка изваждам кукатаот устата.

Нещо много интересно.Един път ловя на плувка и при едно от засичанията ударих нещо.Поглеждам нагоре да видя да няма клони, но не съм застанал под дърво.Пред мен във водата плуваше една лястовичка.Като бях засекъл съм я ударил и тя е паднала.Бегом бързо за кепа и я спасих, извадих я на тревата, изсъхнаха и крилата и отлетя :D
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

браво asini , направил си добро дело със спасяването на лястовичката :P а аз веднъж като замятах да хвърля на плувка целнах 2 водни кончета които точно в тоя момент бяха в полово сношение ... и май на мъжкото му счупих ... :lol:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

На Пастух/Струма/ под параклиса преди 3-4 години след кратка борба се получи късане :evil: Да ама няма и 20 -тина минути вадя приличен скобар около кило и какво да видя :shock: :shock: :shock: в устата му старата ми кука със стърчащият скъсан повод :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”