въпрос??

Модератор: sapuna

Аватар
demorock
ще става разбирач
ще става разбирач

въпрос??

Мнение от demorock »

според вас при риболов на пъстърва с блесни каде трябва да застане риболовеца срещу течението,по течението или в стстрани?? :roll:
НАСЛУКА!!!

Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: въпрос??

Мнение от Камбата »

Колега,пъстървата вижда най-добре какво става около нея,във водата и над нея.Пъстървите,както повечето риби,плуват обърнати с главата към течението/срещу течението/ и чакат водата да им донесе някаква храна.Според мен е добре да си добре прикрит на един-два метра встрани от водата,да мяташ нагоре срещу течението и да водиш по течението.Така ти оставаш зад рибата,тя не те вижда,водата й носи твоята примамка,тя напада,от там нататък е по-лесно и ваденето.По този начин ловя кефал,ще пробвам за распер,понеже досега не съм имал възможност.

Аз обаче винаги импровизирам.Водя блесната,или воблера успоредно и близо до брега срещу течението,пробвам перпендикулярно на течението,пробвам в бързеите,където по-често водя срещу течението,а в спокойни води по течението.Гледай винаги да си добре прикрит и освен пляскането на примамката във водата,друго да не се чува.Импровизирай! :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Колега, Камбата е обяснил много точно нещата. Разибра се, някой път е целесъобразно да се мята и по течението и да се води срещу него, в случаи като следните:
- мястото не позволява друг вид риболов
- водата е студена (да кажем през март) и пъстървата не е навита да гони, обаче кълве на бавно движеща се и неподвижна примамка.
- ловим с воблер
при всички положения обаче е добре да имаме надеждно укритие.
Аватар
demorock
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от demorock »

мерси за изчерпателните отговори!! :)
НАСЛУКА!!!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”