Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




тесто в спринцовка
Модератор: Paublo_Eskobar
- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
минавам покрай някаква баничарница и си взимам една баница на тесто ! тъпча в една голяма спринцовка и от нея си пълня една малка 5 кубикова за да става по бързо 
тесто за баница ! не за мекици, тутманици и така нататък
)
жилаво е и го хвърлям по няколко пъти без да падне или разтвори
всички баничарници работят сутрин рано рано
)

тесто за баница ! не за мекици, тутманици и така нататък

жилаво е и го хвърлям по няколко пъти без да падне или разтвори
всички баничарници работят сутрин рано рано

- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Или нанизваш миниатюрна пружинка на стеблото на куката!Мисля,че се продават такива!

Ето една добра статия по темата!Копирана е от сп.На плувка и дъно!
Ето една добра статия по темата!Копирана е от сп.На плувка и дъно!
6 вида тесто за риболов на шаран
6 вида тесто за риболов на шаранТесто от бял хляб
Няма значение, че повечето риболовци се отнасят пренебрежително към тестото от бял хляб - то все пак е една много добра стръв. За приготвянето му ще ви е необходим хляб без кора, който трябва да е престоял поне две седмици. Работата е там, че от пресния хляб тестото става на буци. Мокрете хляба постепенно, без да го преовлажнявате. Това най-добре става с пулверизатор. След това го завийте в подходяща кърпа. Ако замесвате хляба с ръце, мръсотията ще промени неговия цвят. С кърпата месете, докато се получи мека, бяла и пластична маса. Ако желаете да направите хляба още по-привлекателен за рибите, добавете малко ароматизатор ванилия или карамел.
Месно тесто
Месните пастети се ползват успешно за риболов на много видове риби. Най-лесно е да се омеси хляб от русенско варено, шунка (специална за риболов) или от мека храна за котки. Каквото и месо да използвате, най-важното е да го прекарате преди това през сито. Лично аз смесвам храната за котки с костно брашно, но също така добър резултат дава и добавянето на бисквита или соево брашно.
Тесто от кашкавал
Кашкаваленото тесто е една от тези примамки, без които аз вече никога не ходя за риба. На тази стръв аз практически съм хващал всякакъв вид мирна риба. Приготвям го по следния начин: взимам 300 г готово тесто за пици и го разстилам с точилката. След това прекарвам през рендето 180 грама сирене “Чедар” и 120 грама Danish-blue. Насипвам всичко това в тестото и започвам да го меся. След това го поставям в найлон, където със спринцовка наливам около 2 мл ароматизатор Natur Cheese и го слагам в хладилника. След като престои в камерата няколко часа, хлябът ще е попил миризмата на кашкавала. Лятото, когато температурата на водата е доста висока, може да се лови просто на парченце кашкавал.
Конопено тесто
На това тесто съм хванал доста кефали и мряни. Основата за това тесто е отново тестото за пици. Варено конопено семе се смила в кафемелачката. След това го накисвам във вода, за да се отмие поне част от мазнината, тъй като, ако го добавите веднага, тестото ви ще стане прекалено меко и лесно ще пада от куката. Добавям конопа по малко, докато получа желаната жилавост.
Гранулирано тесто
Много е удачно да приготвите тесто от гранулирана храна – например дрожди за пъстърва или храна за кучета или котки. Великолепно тесто се получава от храната Kitе-Kat и галета. Добавянето на яйце е абсолютно задължително. Ако тестото ви стане прекалено жилаво, най-добре е да добавите малко сухо мляко.
Тесто от бойли
Някои готови смески за бойли са много подходящи за правене на тесто. Но тези, които са направени от рибно брашно, имат остър мирис, който понякога влияе отрицателно на рибите. Отначало, преди да приготвяте тестото от бойли, трябва да решите дали ще добавяте ароматизатори, бои или подсладители към тестото. Ако добавите някои от тези компоненти (които са прахообразни), смесете ги в сух вид. След това добавете яйца и вода и омесете тестото. Добавяйте сместа от бойлите постепенно, без да бързате. Ако тестото ви стане много твърдо, връщане назад няма. Оставете тестото по-меко, тъй като, когато го сложите в хладилника, то ще се втвърди леко.
Публикувана на 2007-04-18 от paparaka
- Камбата
- сериозен играч
- Мнения: 2378
- Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 6:05 pm
- Местоположение: Варна,Морето,сините вълни...
- Обратна връзка:
Сапуне,верно,че продават такива куки със спирали на тях,но при липса ми идва на ум като алтернатива спиралка от химикалка.
А като изцръкате необходимото количество тесто от спринцовката,трябава ли да се закачи на куката и да виси акто червей,или можеда се намачка във форма на топче?
Какъв е смисъла от спринцовката?

Какъв е смисъла от спринцовката?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Тесто
Това за тестото за банички е много интересен момент , не съм се сетил до сега
, това обаче което знам е че всички видове хлебни изделия (в т.ч. тутманици , мекици...) се правят от бяло брашно "тип 500" , а банци и всичките им варианти в т.ч. кори , от бяло брашно "тип 700" , което като тесто е много по-жилаво
Някой виждал ли е такова брашно в магазинната мрежа
Куки с пружинки имам на "Балзер" , сигурно от преди десетина години ,пробвал съм няколко пъти на тях но нещо не е наред-не кълве така добре както на нормална кука , хем са три различни номера





Куки с пружинки имам на "Балзер" , сигурно от преди десетина години ,пробвал съм няколко пъти на тях но нещо не е наред-не кълве така добре както на нормална кука , хем са три различни номера

-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
ТЕСТО
Постоянно имам в багажа две-три 10-кубикови спринцовки и 1-2 бр. 5-кубикови , освен това кутийка с капаче на винт и около 150-200гр. бяло брашно . За "нощви" ползвам капачка от дезодорант с равно гладко дъно с вместимост около 100мл. Като "забърквам" на място действам по следния начин- гребвам в капачката вода от водоема , не повече от един сантиметър
, след това с атрактор(спрей МВДЕ)-"фъс", два-три пъти в капачката или едно пакетче ванилия във водата, след това сипвам брашно почти до горе и яко "месене" с показалеца на ръката до получаването на топка ЖИЛАВО тесто , може да се капва по малко вода или да се добавя по малко брашно ако пропорцията не е улучена точно , после пак с показалеца и тестото на него се пълнят 10-кубиковите спринцовки (това количество е за два броя и малко остава за 5 к.) Лятото се прави по-гъсто , а зимата по-рядко . За колегата дето питаше как се слага-хваща се куката(12/14 номер , бяла, късо стебло) за опашката с лявата ръка и с дясната със спринцовката се навива 3-4-5 навивки , върха трябва да е покрит!!! По принцип на тесто се лови "над дъното" но има и изключения!!! Може и да се оцветява , жълто , червено и.н. с боя за яйца или сладки-в брашното или във водата Винаги нося повечко спринцовки понеже постоянно ходя с приятели дето не могат да си го забъркат





- Rapala_Team
- разбира нещата
- Мнения: 836
- Регистриран на: Чет Яну 10, 2008 2:53 pm
- Местоположение: Bulgariq Sliven
-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Re: Тесто
Мярнах днес тези куки , пружинките им са значително по-малки и куките по-добри от тези на които съм пробвал , много прилично изглеждат.IDA написа:
Куки с пружинки имам на "Балзер" , сигурно от преди десетина години ,пробвал съм няколко пъти на тях но нещо не е наред-не кълве така добре както на нормална кука , хем са три различни номера