Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

обяснете на начинаещият
Модератор: bobopeli
обяснете на начинаещият
медицинският конец за какво се използва в риболова
-
- научил се да хвърля
Медицинският конец се използува за да връзваш куките при риболов на капан на кюспе.Куките се връзват по две, прави се клуп /подвижен/ на влакното и на него се закачат две двойки куки.Целта е да се намери възможно най-мекият и здрав конец когато ловиш на капан /на плочка кюспе/ за да не дразни шарко когато смуче.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
-
- ще става разбирач
Медицинския конец както са написали колегите се ползва точни при риболов с пружина. Недостатъците са, че метода с пружината е трагичен, конеце лесно гние, "пие" вода, куките се заплитат, възлите се правят по трудно, повечето куки водят до повече закачания по дъното, има гадна оплетка и позволява на куките да се забият в него. При късане обрича рибите на гибел.
Ето ви едно примерче на други колеги, които все пак са помогнали на рибата да се оправи

Ето ви едно примерче на други колеги, които все пак са помогнали на рибата да се оправи

Или белият капрон за рибарските мрежи. Продават се различни размери. Има и по-тънък, и по-дебел. Който какъвто иска. Продава се на малки бобинки(опаковани в найлончета)- мисля че са по 1000m или 5000m(не помня вече-една ти стига до пенсия)
!!!!!!! . От този капрон по-хубаво няма за река Дунав- само такъв използваме- мисля че беше номер 8(и номер 6 става, но за чисти места, където може да се отпусне спокойно аванса на макарата- иначе номер 6 е идеален за таран или риби с подобни размери, защото е по-мек, обаче се заплита по-лесно). Плетеното, че е хубаво- хубаво е, но е скъпо. На Дунава както се къса понякога като за световно плетеното ще излезе доста солено. Ако се притеснявате, че белият капрон ще плаши рибата може да го боядисане с боя за дрехи. На река Дунав цвета не прави впечатление на шарана и останалата риба!!! Медицинският конец не го препоръчвам за Дунава!!!!!!!!! А и не само за там- гние лесно,бързо и качествено!!!!!!!!
На слука!!!!

На слука!!!!