обяснете на начинаещият

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

daniell
новобранец
новобранец

обяснете на начинаещият

Мнение от daniell »

медицинският конец за какво се използва в риболова
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Може да си вържеш куки с него, когато ловиш на хранилка /пружина/
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
vidalix
новобранец
новобранец

Мнение от vidalix »

Или да си подложиш на шпулата под кордата...
Osprey is my name
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Медицинският конец се използува за да връзваш куките при риболов на капан на кюспе.Куките се връзват по две, прави се клуп /подвижен/ на влакното и на него се закачат две двойки куки.Целта е да се намери възможно най-мекият и здрав конец когато ловиш на капан /на плочка кюспе/ за да не дразни шарко когато смуче.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Медицинския конец както са написали колегите се ползва точни при риболов с пружина. Недостатъците са, че метода с пружината е трагичен, конеце лесно гние, "пие" вода, куките се заплитат, възлите се правят по трудно, повечето куки водят до повече закачания по дъното, има гадна оплетка и позволява на куките да се забият в него. При късане обрича рибите на гибел.

Ето ви едно примерче на други колеги, които все пак са помогнали на рибата да се оправи
Изображение
Аватар
MARTIN4O
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MARTIN4O »

zamestva pletenoto.a za vrazvane na kyki e nai dobre
FISH
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Или белият капрон за рибарските мрежи. Продават се различни размери. Има и по-тънък, и по-дебел. Който какъвто иска. Продава се на малки бобинки(опаковани в найлончета)- мисля че са по 1000m или 5000m(не помня вече-една ти стига до пенсия) :D :D :D!!!!!!! . От този капрон по-хубаво няма за река Дунав- само такъв използваме- мисля че беше номер 8(и номер 6 става, но за чисти места, където може да се отпусне спокойно аванса на макарата- иначе номер 6 е идеален за таран или риби с подобни размери, защото е по-мек, обаче се заплита по-лесно). Плетеното, че е хубаво- хубаво е, но е скъпо. На Дунава както се къса понякога като за световно плетеното ще излезе доста солено. Ако се притеснявате, че белият капрон ще плаши рибата може да го боядисане с боя за дрехи. На река Дунав цвета не прави впечатление на шарана и останалата риба!!! Медицинският конец не го препоръчвам за Дунава!!!!!!!!! А и не само за там- гние лесно,бързо и качествено!!!!!!!!
:D :D :D :D
На слука!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”