Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

въпрос за едни воблери !
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- чпс
- ще става разбирач
Марката разбира се е важна - тя донякъде може да бъде гаранция за качествата на воблера
По-важно е :
- какви качества има самия воблер - какъв тип е (minnow, crank, jerk, rattling), потъващ ли е, плаващ ли е или суспендер;
- колко време ще продължава да има тези качества - след няколко месеца, след 1 година, след 2 години, след първото нахапване, след следващо нахаппване;
- при какви условия ще го използваш - кога именно (през годината и през деня), къде по-точно (река, езеро), за какви риби (...), каква ще бъде анимацията (???)
Тези двата на снимките без съмнение са minnow
Разгледай галерията на колегата sampo - мисля че той използва подобни воблери, само че доста "нахапани"
По-важно е :
- какви качества има самия воблер - какъв тип е (minnow, crank, jerk, rattling), потъващ ли е, плаващ ли е или суспендер;
- колко време ще продължава да има тези качества - след няколко месеца, след 1 година, след 2 години, след първото нахапване, след следващо нахаппване;
- при какви условия ще го използваш - кога именно (през годината и през деня), къде по-точно (река, езеро), за какви риби (...), каква ще бъде анимацията (???)
Тези двата на снимките без съмнение са minnow
Разгледай галерията на колегата sampo - мисля че той използва подобни воблери, само че доста "нахапани"
sampo написа:Размера има значение , но в други случаи , така казват жените :lol: :lol: :lol:
Според мен най важното е воблера да се движи на дълбочината на която е рибата в момента , независимо дали е 3 , 6 , 10 , или 15 метра , а това се види само със сонар .
Ето един магнум 7 см. , който е безпощаден ..
А тази ми е любимата от групата 5 см. , колко зъби на бели риби е отнесла , едва ли помни , но личи по гърба и :roll:
Независимо , че са малокалибрени , тази година имат 2 извадени сома , но това е друга тема ..
Вероятно бялата обича и големите и малките воблери , както в ресторанта можеш да си поръчаш ракията по 100 или 50 гр. , но винаги не ни стига ..
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Горният ми мяза на Колумбииски Миноу което не му пречи да е Китайски такъв наподобяващ Кристал Миноу докато долният може да бъде както Йо-Зури , така и Р2С , еле па Страйк Про , като най-много залагам на Р2С . И в двата случая предполагам че сами по себе си няма да имат особенна игра ( еле па първият ) и ще си трябва малце туичинг проводка 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов