ЕТО ГИ КОРМОРАНИТЕ НА СТРУМА

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

MALIBU
ще става разбирач
ще става разбирач

ЕТО ГИ КОРМОРАНИТЕ НА СТРУМА

Мнение от MALIBU »

ОТ ТИЯ ГАДОВЕ НЯМА ЛОВЕНЕ НА ПАСТУХ.ОТ ИАРА ИМАТ ТОВА ЗА НОРМАЛНО.МАЙ ТРЯБВА НИЕ ДА ВЗИМАМЕ МЕРКИ.Изображениеhttp://gallery.nariba.com/data/500/1926 ... -thumb.JPG
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
zampo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zampo »

Нещо не ми стана много ясно......
Ако си имат билети и ловят на стръв не виждам къде е проблема
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Първо едва ли имат билет. После съм сигурен че не ловят на стръв а ТЪРМЪЧАТ айде остави това колко риба ще хванат я хваната я не, но колко риба раздират и нараняват по този начин бедна ти е фантазията. Не ми е жал за уловената и изядена риба но тази дето ще умре от жестоки раздирания...или ще бъде изхвъплена по боклуците.
Yaroslav Stavrev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Там си е така

Мнение от Yaroslav Stavrev »

Три пъти ходя там и трите пъти не мога да се доредя от Пернишката група тройкаджии. Само първият път видях едни момчета от Дупница, които са ловили на троха и им бяха разказали играта. За първи път видях толкова голяма риба на живо.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

все си мисля че господ е създал алая /скобара / за търмъкчийте !
за тези които май по друг начин не могат да си хванат риба !
риба с мнооооого кости без търговска стойност така да се каже :) и риба която обиквенно е с поведение на овцете !
събира се на купчина като за заколение ! и става лесна плячка за търмъкчийте .............
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

Едва ли някой търмъчи с пръчка 6 метра.А това,че се хвърлят тройки и рибата се хваща за устата не знам дали е бракониерство.Щуката също се лови на тройка,а това не е бракониерство-нали?Според мен ако ловиш на тройка с плувка и чакаш да ти клъвне това не е бракониерство.Това , че НЕ се слага стръв на тройката заблуждава много хора,които не са го виждали на живо.
mc_to4en
новобранец
новобранец

Мнение от mc_to4en »

Колега kostur4eto,незнам дали си виждал монтаж на тройкаджия,но скоро и аз разбрах за кво става въпрос.....значи ..."колегите" ловят на плувка с отежнение за река и с кука тройка,а под тройката на три пръста-ОЩЕ ЕДНА ТРОЙКА.....не е бракониерство нали????Никой не знае.......за това след някоя година ше разберем като почнем едни снимки с трофейни уклеи.Малко се запалих.....щото съм роден в тоя район и съм израснал между Пастух и Невестино......но повярвайте ми не ми се ходи вече там,щото преди две седмици парка на Невестино беше пълен с такива "монтажи",местния клон на горското е на 25 метра от реката.Ебати държавата!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не брат,слагат и мънисто и стръв,но 90 процента от рибата е закъчена от вънка.Сотоях и ги наблюдавах.Явно рибата като е групирана на стадо и стръвта се движи и мине през стадото се получава леко завличане на плувката от допира на тройката по рибите и засичат.Какво ще стане ако сложа малка кука със стръв хляб а под нея голяма тройка,това бракониерство ли е.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

За мен всичко що е тройна кука е бракониерство !!! Тройните куки са за блесни и за воблери!!!
Това е !

Всичката страв, цветни топчета и други шашми са за да може АКО все пак някой реши да им прави проблем , да се хванат за нещо и да се разправят!!!
По Янтра са същоте БОКЛУЦИ !!! Ненаяли се дърти пенсионери. От нямане какво да правят по цял ден със всякакви глупости се занимават!
mc_to4en
новобранец
новобранец

Мнение от mc_to4en »

Май не разбра втората тройка за кво служи.....идеята е,че не се дава шанс на рибата,т.е. ако направиш фитка ,както при кълване на скобар е напълно естествено,с долната тройка го вадиш хванат около устата,но има и много откачания и рибите заминават наранени.Е благодаря, просто не ме кефи тоя риболов!Като при лова,докато презаредиш и раненото животно избягало.
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

Не искам да защитавам никой, може и да има такива монтажи с 2 тройки една под друга,но това,което се вижда на снимката не е това което се опитвате да кажете.Не е възможно да са застанали на два метра един от друг и да търмъчат със 6 метрови пръчки.Ако някой от колегите които ловят с болонезе иска да вземе отношение по въпроса нека, поясни защо пръчките са изправени под този ъгъл нагоре и може ли да се търмъчи по този начин.
mc_to4en
новобранец
новобранец

Мнение от mc_to4en »

Не бе човек, те всички са с болонезета и то някои с маркови,които най много виня....са не може да ловиш с въдица за 200 лева и да не си вземеш един хляб 12лв.Пък ако си ги разбираш .....тея с тройките само гледат :D .Цялата работа е едно към едно,само двете тройки не моем ги разбера :evil: Кофти е че се гледаме един от друг и си викаме :са тоя лови на тройки и лови ,аз пък гледам,ше зема и аз да пробам......
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Всичко си е точно така,както казва колегата mc_to4en,днес същото на Крупник.Точно втората тройка е в повече ,извън закона/ако някой го спазва,а тия въобще не контролират/.Като мине монтажа през пасажа ,тия не "косят "като по язовирите,а при всяко трепване на плувката засича на горе :wink: Днес един с 0.30 ги "скъсал" и тия покрай него понеже им къса от неграмотност/липса и на кеп/,викат утре сменям влакното :shock: Е това риболов на плувка ли е,с такъми за щука :?: Вярно имало и хора дето си ловяли на стръв/троха/и хващали добри ,но между тия не става.
п.п.това всичко е инфо от един ,дето не може да го превъзпиташ,днес беше там и ми се хвали .Е заради такива го отказах този риболов.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Yaroslav Stavrev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Yaroslav Stavrev »

Според мен рибата се закача за устата защото е обърната с главата срещу течението. Тройната кука го удара по муцуната, плувката /6-8 гр./ трепва, следва засечка... и после разправят, че скобара яде желязо. Да, да ама не. Хванете лятото скобар с гола тройка :)
Не са малко случаите /за един писах по-горе/ когато колеги на стръв /троха/ скъсват задниците на скобара, точно на това място от снимката докато тройкаджиите се чешат там където не ги сърби.
Точно на това място от снимката отнесох бъзиците от Пернишката група заради опита ми да ловя на стръв. След това почнаха да ме заплитат нарочно и тоя над мен и тоя под мен и се отказах. Бил съм им пречил ... От ляво и дясно ми бяха на поне 5м., обаче им пречех и ме закачаха. Иначе те си водят линията перфектно при положение, че са на 1 м. един от друг.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”