Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

НОЩНИ ОРИЕНТИРИ ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛОДКАТА...?
Модератор: bobopeli
- ivan_yo
- разбира нещата
Жоро Гоцов написа:Крис а като си на 15 ти километър (особенно в големите язовири) и нема звезди брато?.........
Колеги чакаме да споделите опита си !!!
КОЙТО СИ ИМА БРАДА СИ ИМА И ГРЕБЕНЧЕ.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
Преди година на Доспат се оказа че не ни трябват никакви ориентири.На връщане към 3.30 сутринта , че бяхме на гости в съседния залив, добре наквасени и в прекрасно настроение, се прибирахме с лодката към нашия бивак.Горе долу уцелихме залива обаче не уцелихме дълбочините.Като се обърна оная ми ти лодка, като почна едно голямо нощно къпане.За малко само да иде зян акордеона и барабана дето си носехме.Обаче успяхме да спасим знамето дето гордо се вееше на носа на отиване.При преброяването накрая се оказа , че няма липсващи ами сме с един по-вече.Един от съседите беше задремал в лодката та сме си го карали с нас.
Та такива ми ти работи.
Та такива ми ти работи.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
- ivan_yo
- разбира нещата
Първо е много важно ако е с гребане този който гребе да може да гребе добре за да не върти лодката!!! Итова което пише колегата за шишето, за да се ориентираш като гребеш дали не правиш завои . След като знаеш накаде си се насочил, би трябвало при много голям язовир поне приблизително на мятото да излезнеш.old fox написа:![]()
А ако няма лампи и е облачно
![]()
Огън или петромакса на брега и 2 - 4 метра въже с шише, ако си на гребла, ако си на мотор по-дълго, но по възможност от борда за да не влиза в килватера
![]()
![]()
![]()
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- ще става разбирач
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е толкова пари за едното нощно гребане нема да дам , пък ако ще и всеки път да слизам на нов континент
А , който лови сомове да му мисли

А , който лови сомове да му мисли

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
Абре колеги,
къде са тия големи язовири дето никакъв ориентир няма да видиш?
Освен това имаш звезди и луна, а аз се чудя какво правите в лошо време без луна във водоема.Предполагам, че Жоро има в предвид кльонкането, ама ти ако кльонкаш знаеш как и да се ориентираш.То ако закачиш някой по-голям егати ориентира, накъдето той, натам и ти.Иначе за всички други нощни операции по време на риболов си свързан с брега, даже и на 200 м. да внасяш за шарко.
къде са тия големи язовири дето никакъв ориентир няма да видиш?
Освен това имаш звезди и луна, а аз се чудя какво правите в лошо време без луна във водоема.Предполагам, че Жоро има в предвид кльонкането, ама ти ако кльонкаш знаеш как и да се ориентираш.То ако закачиш някой по-голям егати ориентира, накъдето той, натам и ти.Иначе за всички други нощни операции по време на риболов си свързан с брега, даже и на 200 м. да внасяш за шарко.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
- barutchiata ©
- Администратор
на Ивайловград
С прибор за нощно виждане и си пърпориш като пич.